Hihetetlen pörgés és interjú, Fejős Évával!

Hihetetlen pörgés és interjú, Fejős Évával!

A napokban kaptam egy levelet, amiben egyetlen kérdés volt: hogyan lehet elérni, hogy valaki ismert legyen? Azt gondolom, hogy erre Fejős Éva élete tökéletes példa. A szerkesztő társaimmal szoktunk ezen elmélkedni, hogy hogyan írhat valaki könyvet, folytatásos regényt a storynak, eközben pedig, olvasó találkozókat szervez, webshopot nyit, koordinál, problémát old meg. Majd kutyát sétáltat, nyaral és teszi ezt úgy, hogy a facebookon, instagramon, twitteren szinte mindenbe betekintést nyerhetünk.

10176113_818155431546320_2326891935309480673_n-001

www.fejoseva.com

Így már meg sem lepett, hogy az általunk összeállított kérdéssorra, (amit egy napig terveztünk) már kora estére meg is érkeztek a válaszok.

Széni: A szerkesztőségünk tagjai sokszor elámulnak azon, hogy mennyire odafigyel az írónő arra, hogy fent tartsa a kontaktust az olvasóival. Nincs olyan nap, hogy ne legyen mozgás az oldalon. Mi a titok? Hogyan tudja beosztani úgy, hogy mindenre jusson ideje? Hogyan képzeljük el egy napját?

Nekem ez a természetes, már újságíróként is rendszeres kapcsolatot tartottam az olvasókkal, bár akkor e-mailen. A Facebookon sokkal élőbb a kapcsolat, gyorsabbak a reakciók, és ezt nagyon szeretem. Írás közben, amikor kicsit pihenek, azonnal megnyitom a Facebook-oldalamat, és nézem, mi történt aznap, de a telefonomon is gyakran odalátogatok. Tudom, hogy sok olvasóm igényli a rendszeres “bejelentkezést”, vagyis hogy posztoljak az oldalon, és én is szeretem, hogy nemcsak az olvasótalálkozók alkalmával látom, hogy kik olvassák a könyveimet, hanem erről a net segítségével sokkal gyorsabban visszajelzést kapok. Nincs két egyforma napom, bár a legtöbbre az jellemző, hogy írok néhány órát, azonban a többi a teendőimtől függ. Nem szeretem húzni az időt, mindenben elég gyors vagyok, reggel, ébredéskor csekkolom, mi történt az olvasóimmal :), aztán elindulok a találkozóimra, és mindenképpen olvasok és írok is. Ez utóbbiakra inkább délután-este kerül sor.

10574465_875410072487522_4625137900676213494_n-001

www.fejoseva.com

 

Széni: Sok író arra esküszik, hogy csak akkor szabad leülni írni, ha jön az ihlet, semmit sem lehet erőltetni. Vannak azonban, akik úgy vélekednek, hogy az írás komoly munka, és csak úgy működhet igazán, ha minden nap csináljuk, még akkor is, ha csak egy mondatot írunk. Az írónőnek mi a véleménye, mi a bevett szokása?

Szerintem az “ihlet” akkor jön, amikor már jól beindult az írás, ehhez pedig az kell, hogy az ember naponta foglalkozzon a történetével, a szereplőivel – még akkor is, ha esetleg más programja lenne, ha fáradt, vagy ha nincs kedve… Aztán vagy beindul az írás, vagy nem, de ha nem ülök oda, akkor biztosan nem indul be… Én szeretek naponta néhány órát az éppen születőben lévő regényemmel foglalkozni, még ha akár csak visszaolvasom, és nem írok pár oldalnál többet aznap – ez benne tart a történetben, segít, hogy “elvarázsolódjam”. Ennek a “törődésnek” az a jutalma, hogy egyszer csak beindul a történet, és már ki sem tudok szakadni belőle, még akkor sem, ha hajnalodik, és végigírtam az éjszakát.

1544565_816400035055193_2439664567344016755_n-001

www.fejoseva.com

 

Az én kérdéseimet azzal kapcsolatban, hogy mi inspirálja Fejős Évát egy átlagos napon és, hogy szerinte mi is a siker titka az új rovatunkban olvashatjátok!

2 PERC A SIKERHEZ!

pic3

A könyveket pedig ismét köszönjük, az Erawan kiadónak! Hamarosan jövünk az ajánlókkal!