Hiszel a vámpírokban vagy vérfarkasokban? – Selena B.Lowell: Hárman mindhalálig!

Hiszel a vámpírokban vagy vérfarkasokban? – Selena B.Lowell: Hárman mindhalálig!

“Minden ember csak kísérője az életednek. Van, aki rövidebb, van, aki hosszabb időre átutazója életednek, átformálva a lelked, de senki nem válik a tiéddé, a tulajdonoddá. Vendégek épp úgy, mint ahogyan Te is vendég vagy mások életében. Semmi más. Az úton önmagad mész tovább, egymagad formálva  következő lépést. Lesz aki elkísér egy darabon, majd rátalál a saját ösvényére, elköszön, és folytatja a saját útját. Becsüld meg a perceket, az együtt tett lépéseket, majd emlékezz rájuk jó szívvel. Ne feledd, csak egy útitárs volt, semmi más!”

Mikor először olvastam Selena B. Lowell könyvéből pár részletet azonnal megtetszett, hogy magyar városban helyezte el ezeket, a lényeket. Nagyon imponál, ahogy naplószerűen írta meg. Számomra olyan, mintha személyesen is átélte volna és így mutatja meg a világnak, fellelhetőek.

Tudjuk az Alkonyat trilógia óta majdnem minden lány Edward Culleen-ért van oda, illetve Vámpírnaplók sorozatból pedig Stefan és Damon Salvatore fívérekért. Így nem is csoda, hogy egyszer csak egy magyar szerző gondol egyet és megírja maga kis történetét. Nem is akármilyet: Selena egyszerre vámpír és vérfarkas, egyszerre kötődik Erikhez, a vámpírhoz és Benhez, a vérfarkashoz. Jelenleg az utolsó részhez volt szerencsém, tökéletesen megállja helyét önálló kötetként a Hárman mindhalálig! címmel.

A történet szerint Selena megpróbálja visszafogni a vérszomját, ami a vámpír lénye miatt kívánkozik ki belőle. 2012-es években játszódik a történet, Magyarország eldugott falucskájában lakik Selena és Ben. Selena első férje Erik volt, aki elsőként változtatta át vámpírrá. Nem sokkal később történt valami Erikkel, Selena úgy tudja, hogy meghalt. Mégis a lány álmaiban mindig felbukkan. Vámpír léte miatt megérzi, hogy volt szerelme ott kísért mellette. Ben a második férje, akit igazán szeret. Ő vérfarkas. Szintén átváltoztatta Selenát, így egyszerre vérfarkas és vámpír.

Selena B. Lowell – Hárman mindhalálig!

Eközben sajnos egy rég nem látott ellenség is előkerült: a Viharfarkasok, élen Raullal. Ben és családjának ellenségei a Viharfarkasok évszázadokon óta. Sok mindenre fény derül a könyv végén. Ben később eltávolodik Selenától. A lány eltűnik, kiderül, hogy Erik életben van és elvitte magával. Feszültséggel teli, izgalmas könyvet kaptam kézhez. Nem az a tipikus csöpögős romantikus elbeszélés, hanem véres és borzongós.

“– Néha… inkább nagyon sokszor, tudod, mit gondolok? – Erik szomorúan csóválta meg a fejét. – Hogy jobb lenne, ha nem léteznék. Ha szíven döfnének, és kész. Mert tudod, én vagyok a megtestesült gonoszság. Kivetítem másokra a kínt, fájdalmat, gyötrődést, halált.”

A szerelem, amely mindkét félhez köti, örökre szól. Nagyon tetszett az, hogy sosem tudtam mikor, kivel és mi történik. Folyton meglepett engem az események tengere. Azt hittem, Selena visszamegy Erikhez, de mégsem. Majd később valamilyen módon mégis Ericnél és mesterénél, Marcusnál köt ki, akik megpróbálják kihozni belőle a vámpírszomját. Ami később sikerült, mert nem tudta kontrollálni a tetteit. Sajnáltam nagyon, hogy Selena idáig jutott. Viszont eszembe jutott, hogy ő vámpír is. Nem tudta volna kordába tartani a vérszomját. Inkább az volt a kérdés, hogy visszatér-e Benhez? Ha igen, akkor pedig miként és mikor. Cseppet sem unatkoztam, mert mellékszereplők tettek róla, hogy pörgős legyen.

“- Ha már ilyen jó kedved van, Kevin , akkor kérdeznék tőled valamit!
-Kérdezz baby!
-Oké! Mi a különbség a férfi és a nő között?
Kérdő tekintetekre leltem.
– Na mi? – lépett elém Alfonz.
– A nő egyetlen férfit akar, aki teljesíti az összes kívánságát. A férfi az összes nőt akarja, akik teljesítik egyetlen kívánságát…
Hangos nevetés tört mindenkiből, kivéve Kevint, aki elgondolkozó arcot vágott.”

Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy elolvashattam ezt a történetet. Úgy gondolom és bízom benne, hogy igény van az ilyen mesékre. Ki ne akarna egy jóképű vámpírral vagy vérfarkassal összefutni? Már, ha egyik sem támad a másikra.