Horror a lányszövetségben – Ajánló a Scream Queensről

Horror a lányszövetségben – Ajánló a Scream Queensről

Bevallom, a filmeken többnyire elalszom, általában darabokban látom mindegyiket, mindig folytatva ott, ahol előzőleg elszundítottam. Azonban a jó sorozatok ébren tudnak tartani, még akkor is, ha már a sokadik részt indítom el az éjszaka közepén. Szeretem azokat, amelyeket nem lehet abbahagyni, főként, ha már elérhető legalább egy évadnyi belőlük, így akár egy-két nap alatt végig is tudom nézni, és erre az időre teljesen a függője leszek.

A mostani függőségem pedig a Scream Queens. Egy ideje szemeztem már vele, de azt hittem túl ijesztő lesz. Aztán a napokban úgy döntöttem, elkezdem, és nem bántam meg. Ha valaki kicsit horroros, de nem halálra rémisztős, hanem inkább cseppet agyament sorozatra vágyik, akkor ez neki való.

http://assets1.ignimgs.com/

http://assets1.ignimgs.com/

A történet egy egyetemen játszódik, a középpontban a Kappa Kappa Tau tagjai állnak. Ez az egyetemi lányszövetség, mely már hosszú történelmet és rengeteg sötét titkot tudhat magáénak. Jelenleg a Chanelek állnak az élén, a fő Chanel és a követői, akik gazdagok és beképzeltek, ahogy ez lenni szokott. Azonban jön az új év, jönnek az újoncok. Eddig csak szépek és vagyonosak léphettek be, azonban Munch dékán elrendeli, hogy vége a kiközösítésnek, mindenkit be kell venni. Így a Chanelek nagy bánatára bővül a csapatuk néhány egészen fura lánnyal is. Az újoncok közt van Grace is, aki édesanyját korán elvesztette, így nem sokat tud róla, de azt igen, hogy ő is Kappa volt. Azonban ő nem csak belépni akar, hanem a célja, hogy megváltoztassa a szövetséget, melynek nem a kiközösítésről, hanem a testvériségről kellene szólnia. Ebben pedig új szobatársa Zayday siet a segítésre, aki pedig az elnöki helyre pályázik, véget vetve a Chanelek uralmának.

Azonban nem csak lányok rivalizálásról lesz szó, hiszen felbukkan a Vörös Ördög és megkezdi a gyilkolást. A Kappa Kappa Tau tagjai elkezdenek fogyni, de akik a közelükbe kerülnek, például a Dickie Dollar nevű fiúszövetség tagjai sincsenek biztonságban. Közben mindenki találgat és nyomoz, ki lehet a gyilkos. Egyre több minden derül ki a múltról, a sötét titkokról, melyeknek nagy köze lehet a jelen borzalmaihoz.

A történet során gyilkosság van bőven, kegyetlenebbnél kegyetlenebb módokon, mégsem válik a sorozat egy vérengzős, gusztustalan horrorrá, mert a morbid részeket ötvözik a humorral is, így a véres jeleneteket nézve az undorodás hamar nevetésbe vált. Néha már a néző érzi kínosan magát, hogy ilyen mészárláson nevetnie kell. Közben persze akadnak szerelmi szálak, családi titkok és lányos rivalizálás is, szóval az egész lehetne akár egy tipikus tini sorozat, vagy inkább azok paródiája, ha nem jönne folyton a  Vörös Ördög, de ő jön, mindig jön.

www.etonline.com

www.etonline.com

Egyébként a karaktereket nagyon jól eltalálták, a Chanelek kellően irritálóak, pont olyanok, akiket mi is utálnánk, mégis néha megmutatják emberibb arcukat, amikor már majdnem kedvelni kezdjük őket. A maguk undok módján valahogy mégis a néző szívéhez nőnek, és azt hiszem, mindenki szurkol egy kicsit, hogy ne őket nyírják ki a következő részben. Az új Kappa tagok is pont eléggé furcsák és egyediek, még, ha nem is mindenkinek jut hosszú élet. A fiúklub tagjai pedig ahogy annak lennie-e kell, együgyűek és beképzeltek. Közben ott van Grace is, mint újonc, aki a jóságot testesíti meg többnyire. Harcol a kiközösítés ellen, és rendületlenül próbál minél többet megtudni az anyjáról és a gyilkosságok okáról újdonsült pasijával az oldalán, mialatt apja folyton szemmel tartja. A nyomozásban természetesen részt vesz a rendőrség is, valamint a biztonsági szolgálat egy kitartó és elhivatott őre, Denise is. Közben pedig Munch dékán igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy kezében az irányítás, és az egyetem nincs veszélybe. Persze a dolgok mindenki kezéből kicsúsznak, még néha az ördögéből is.

Szóval vannak izgalmak bőven, senkiről nem tudhatjuk biztosan, jó-e vagy rossz, ő-e a gyilkos vagy nem, ahogy az is kérdés, ki lesz a következő áldozat. Mikor azt hisszük, egyre közelebb járunk a megoldáshoz, és úgy tűnik, minden kiderült, akkor ismét elbizonytalanítanak a rendezők, fenntartva a figyelmet és fokozva a kíváncsiságot. Mindeközben egyszerre borzasztanak el és nevetettnek meg, tökéletes arányban vegyítve a horrort és a vígjátékot.

http://www.eonline.com/

http://www.eonline.com/

 

Szóval annak ellenére, hogy én nem szeretem a véres horrort, ilyen formában, ahogy a sorozat tálalja, még nekem is tetszett, egyszer sem borzadtam el túlságosan. A rejtélyek és titkok, melyekből bőven akadt, gondoskodtak róla, hogy biztosan ne aludjak el. A humor pedig könnyedebbé és szerethetőbbé tette a véres történetet. Azt hiszem, elmondhatom, a Scream Queensben van minden, ami kell egy jó műsorhoz. Ráadásul már megy a második évad, így nyugodtan neki lehet állni az első szériának, pár napra biztos, hogy elég rész lesz. Aztán pedig hétről hétre újabb adagot kapunk, hogy enyhítsük függőségünk, mert ez a sorozat függőséget okoz, de tényleg.

 

(kiemelt kép: www.tvserial.it)

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*