I. STB – Azaz az első itthoni slamtábor

I. STB – Azaz az első itthoni slamtábor

Az immár 11 éves magyarországi Slam Poetry újabb jelentős eseménynek néz elébe, ugyanis idén nyáron indul az STB – azaz I. Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi tábor Horváth Kristóf (Színész Bob), Kövér András (Kövi) és Simon Márton ötlete alapján.

Az esemény Orfűn kerül megrendezésre, ahol a 2017. július 26. és július 30 között több mint 50 programmal várják az érdeklődőket, a slamversenyek mellett sok más egyéb programon is részt vehetnek a látogatók, tehát az STB nem csak azoknak szól, akik meg akarják magukat mérettetni egy – egy versenyen, hanem azoknak is egy jó programlehetőség, akiket érdekel maga a műfaj, a koncertek, a művészetek és természetesen az irodalom. Tehát tulajdonképpen egy kulturális minifesztiválon vehetünk részt ebben a pár napban.
A rendezvény célja elsősorban a közösségépítés, a találkozások, ami által a magyar slam is tovább fejlődhet.
Rengeteg slamverseny vár minket, ilyen címekkel mint az Önsavazás, Minden jó, vagy a 15 millió, melynek témája egyébként a magyarság.

Forrás: STB facebook oldal

A fejlődést segítik elő a különböző szakmai események is a táborban, mint például a határon túli kortárs költészetéről szóló programok, Babiczky költő, író versműhelye, Horváth Kristóf előadói műhelye vagy Galambos Attila szociálpedagógus beszélgetései a társadalmi tudatosságról.

De vár minket még sok műhely, beszélgetés például könyvkiadókkal, vagy például Süveg Márkkal, illetve versfelolvasás Kemény Zsófival, Laboda Róberttel, Pion Istvánnal és Csider István Zoltánnal. Továbbá filmvetítés illetve minden este egy koncert, ahol többek között fellép a Listener illetve Závada Péter is.

#STB #slamtábor #fidgetspinner

ღ slam poetry ღ spoken word ღ irodalom ღ fidget spinnerღ Orfű ღ 2017. július 26-29.STB – I. Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi tábor#slampoetry #spokenword #irodalom #fidgetspinner #tizenötmillió #Orfű #STB

Közzétette: Pion István – 2017. július 13.

 

A táborban 15 éves korig kísérő nélkül, 14 éves kor alatt pedig ingyenesen lehet részt venni.
Ha kíváncsiak vagytok Simon Márton gondolataira a táborral kapcsolatban, akkor ezt az interjút ajánljuk.
További információkat pedig a rendezvényről az eseménynél és a tábor Facebook oldalán találtok.

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."