Így lesz szerencsés az új év!

Így lesz szerencsés az új év!

Szilveszterkor a legtöbben buliznak, ki-ki a maga módján, de azért így vagy úgy mindenki megünnepli, hogy ismét eltelt egy év. Akadnak, akik ilyenkor még a szokásosnál is jobban belevetik magukat a partiba, míg mások inkább csendesebben, visszafogottan várják az új évet. Azonban a szilveszter nem csak a mulatságról szól, hanem mint a legtöbb ünnepnek, ennek is megvannak a maga hagyományai. Most ezek közül gyűjtöttem össze néhányat, hogy megtudjátok, mit kell tennetek, hogy szerencsés legyen a következő évetek.

 

1.Együk szerencsésre magunkat!

Szilveszterkor sok helyen kerül malac az asztalra, hiszen a malac szerencseszimbólum. Úgy tartják, orrával előre túrja a földet, így kikotorja a szerencsét a következő évre. Azonban nem jár jól, aki szárnyast,  halat vagy épp vadat eszik, hiszen ezek mind veszélyeztetik a szerencsénket, az egyik elkaparja, a másik elúszik, a harmadik pedig elszalad vele. Tehát vigyázzunk az állatokkal, ha jó évet akarunk! Valamint, ha gazdagságra vágyunk, akkor a lencsét ki ne hagyjuk a menüből!

enhanced-28702-1431522382-4

www.buzzfeed.com

2. Pezsgőt a földre is!

Aki nem párjával szilveszterezik, az az éjféli koccintás előtt öntsön egy pár csepp pezsgőt a földre, így biztos együtt maradnak jövőre is. Persze azért vendégségben óvatosan az öntözéssel, mert nem biztos, hogy örül a házigazda a foltoknak a szőnyegén! Egyébként régen a pezsgő a gazdagok kiváltsága volt, és ez a luxus érzet máig kötődik hozzá. Tehát azért is kell ilyen úri italt fogyasztani, hogy az új évünk is úri, azaz gazdag legyen.

http://happyholidays2016.com

http://happyholidays2016.com

3. Nem mindent szabad!

Egyes hagyományok szerint az  év utolsó napján, másikak szerint az év első napján tilos mosni és takarítani, és egyéb házimunkát végezni, aki pedig ezt nem tartja be, annak szerencsétlen lesz az új éve. A teregetés pedig különösen veszélyes, mert az a kiterítésre, azaz a halálra utal. A szemetet ugyancsak nem szabad levinni, mert kiöntjük vele a szerencsénket is. Kölcsön se adjunk ilyenkor semmit, mert az nehezen jön vissza utána, sőt emiatt egész évben minden kifele megy majd csak otthonunkból. Mivel ezek a tilalmak szilveszterhez és újévhez is köthetők, így menjünk biztosra, mindkét nap tartózkodjunk a felsorolt tevékenységektől!

http://web-holidays.com/

http://web-holidays.com/

4. Aludjunk egy álom erejéig!

Ugyan a szilveszter éjjel nem épp az alvásról szól, de érdemes egy kis időt erre is szakítani, hiszen ilyenkor meg lehet álmodni a jövőt! Az új év első álma beteljesül. Így célszerű mértékletesen fogyasztani alkoholt, ugyanis, ha túlzásokba esünk, akkor elég keszekusza álmaink lehetnek. Ahogy az étellel se árt vigyázni, ha túlságosan sokat eszünk lefekvés előtt, könnyen lehetnek rémálmaink. Érdemes felírni, mit láttunk alvás közben, hiszen gyakran szimbólumok formájában kapjuk meg a jövőt.

http://sites.psu.edu/

http://sites.psu.edu/

5. Amilyen az újév, olyan lesz az új év!

Nem árt meggondolni, mivel töltjük az új év első napját, mert a babona szerint, amilyen tevékenységeket végzünk ekkor, azt fogjuk tenni egész évben. Tehát a rossz dolgokat kerüljük! Ne foglalkozzunk olyan teendőkkel, melyekkel nem akarunk majd az év során se.  Vegyük körbe jó dolgokkal magunkat, töltsük szeretteinkkel ezt a napot vidáman és békésen, akkor nagy gond nem lehet!

http://s3.favim.com/

http://s3.favim.com/

Lendületes, boldog új évet kívánunk!

 

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*