Gyakran ismételt kérdések

1. Mi a magazin célja?

Egy olyan online felület létrehozása, amiben az eddig kevesebb figyelmet kapó aktív bloggerek, alkotók bemutatásra kerülnek, illetve a már ismertebb bloggerek, alkotók tanácsaikkal, élő példával szolgálnak a kezdő tehetségeknek. Célunk az inspiráció, elgondolkodtatás, elvonatkoztatás. A világkép szélesítése, valamint az alkotói válságok “túlélésére” kínálunk alternatívákat. A magazin lehetőséget nyújt saját írások publikálására, valamint könyv, film, és egyéb program aktualitásokról készít beszámolókat.

2. Mióta működik a magazin?

A Lendület magazin 2012 óta aktívan támogatja az alkotó tehetségeket. Alapító főszerkesztői Albert Tímea írónő és Gellér Zsuzsanna blogger/újságíró. 

3. Milyen elvek mentén működik a magazin?

A magazin jelenleg teljesen non-profit, önkéntes tevékenységet végez. 

4. Hogyan kerülhetek a magazinba, mint blogger/alkotó?

A jelentkezéshez egy rövid kérdőív kitöltése szükséges, ezután bekerül adatbázisunkba és felvesszük vele a kapcsolatot. Ezen kívül, akivel már dolgoztunk együtt, természetesen a megadott elérhetőségeken, e-mailen vagy bármelyik közösségi csatornánkon megtalál minket.

5. Hogyan kerülhetek a magazinba, mint szerkesztő?

A jelentkezéshez egy e-mailben, a lendulet.magazin@gmail.com-ra kérjük röviden összefoglalni milyen hasonló szerkesztői/blogvezetési vagy egyéb kapcsolatható tapasztalatai vannak a jelentkezőnek, illetve egy minimum fél, maximum egy oldalas rövid cikket, írást egy megkötés nélküli, választott témában, amely hangulatában illeszkedik a magazin témáihoz.

6. Melyek a szerkesztők feladatai?

Szerkesztőként fontos feladat a jelentkezett illetve bemutatásra érdemesnek tartott egyénekkel való közös munka, ami ajánló, interjú, beszámoló formájában kerülhet a magazin hasábjaira. A szerkesztők feladatai közé tartozik az egyének nyomon követése, a velük kapcsolatos aktualitások, hírek bemutatása. A szerkesztők a magazin megbízásából részt vehetnek aktuális, általában a bemutatott alkotókhoz kapcsolható eseményeken, amelyekről beszámolót készíthetnek a magazinba. A szerkesztők feladata a magazin közösségi felületeinek kezelése, előre egyeztetett beosztásban. A magazin lehetőséget biztosít egy adott időintervallumon belül, máshol eddig még meg nem jelent saját írások megosztására, szabadon választott témákban és műfajban.

7. Fogadtok külsős, nem szerkesztői írásokat is?

Igen, mostantól e-mailben, lendulet.magazin@gmail.com-ra fogadunk külsős írásokat, de ezek megjelenését csak a magazin elvárt színvonalának megtartása mellett, valamint a kapcsolatfelvétel után tudjuk garantálni.

8. Szerkesztőként, vagy külsős íróként a megjelent cikkeimet használhatom referenciának?

Természetesen, a közzétett cikkek minden esetben fent maradnak az oldalon.

9. Milyen együttműködésekkel kereshettek meg minket?

Nyitottak vagyunk nyereményjátékok, versenyek levezénylésére, alkotói programok szervezésében való részvételre, valamint kiadók jelentkezését is szívesen fogadjuk, referenciacikkek megírása okán, referenciapéldányok biztosítása mellett.

10. Hogyan lehet a Partnereink listába kerülni?

Ide olyan támogatóink kerülhetnek be, akik nagyban segítették a magazin előrelépését valamilyen formában, vagy egy-egy közös projektben vettünk részt.