Indulás Sopronba! – össznépi programajánló a Telekom VOLT fesztiválról

Indulás Sopronba! – össznépi programajánló a Telekom VOLT fesztiválról

Már csak alig egy hónap, és jön az Iron Maiden, The Prodigy, Damien Rice, Wiz Khalifa, a Kiscsillag, a Skillet, Ella Erye, a Slayer, a Quimby… Csak hogy néhány nevet említsek az idei VOLT felhozatalból, ami színesre és igazán változatosra sikerült idén, azt hiszem már most belopta magát a kedvenc fesztiváljaim közé. Mi már kiválasztottuk a kedvenceinket, Zsú és az én listámat is megnézhetitek, de most jöjjön egy nagy lélegzetvételű ajánló, mert ennyi minden alig fért bele egy cikkbe… Komolyan.

Figyelem! A linkek zenéket rejtenek, állítsátok össze a fesztiválra hangolódó listátokat!

@MozsiGabor

Forrás: @MozsiGabor

A VOLT-ra mindig is azért szerettem volna eljutni, mert jó arányban ötvözik a pop-rock-metál-alternatív-elektronikus zenei előadókat. Hiszen miért is kéne kizárólag egy stílust hallgatni, ugye? Itt tuti nem kell megkötnöd a kezed, minden színpadon (és van egy pár, pontosan 6+1) különféle zenei formációk pörgetik majd a bulit. Napközbeni programnak, pedig ott van a gyönyörű Sopron, ahová amúgy is feltétlen el kell nézni. Jah, és persze nem elhanyagolható tény, hogy a VOLT megnyerte a 2015 legjobb európai középméretű fesztiváljának járó elismerést… Ez csak jelent valamit, nem?  

Na de vágjunk is bele, kattints az adott napokra, és lessétek meg milyen szuper programok várnak!

[tabs]

[tab title=”Kedd”] A fesztivál elején mindig ott a megérdekezés izgalma. Elfoglaljátok a sátorhelyet vagy a szobátokat, és felfedezitek a környéket, kicsit kinyújtóztatjátok a lábaitokat, hiszen Sopron a legtöbb helyről messze van. De a VOLT-ra már érdemes a 0 napra is érkezni, mivel a Telekom Nagyszínpadon hatalmas nevek nyitják a fesztivált a Petőfi Zenei Díj gála díjátadása után a slágereivel taroló Ella Erye zenél, majd a last minute bejelentett fellépők között lesz Ákos is. 

Az  OTP Bank- Petőfi Rádió Nagyszínpadon és Jana színpadon a jelölt és díjazott előadók is fellépnek , valamint a Lost Frequencies, Halott Pénz, Lotfi Begi, Margaret Island, Mező Misi, Punnany Massif, Quimby, Rúzsa Magdi, Szabó Balázs Bandája és a Wellhello. Ki-ki csak egy rövid koncert erejéig, hiszen sokukkal később még találkozhattok a fesztiválon.

CSS_0635

Forrás: VOLT sajtófotók

Ezen kívül már a 0 napon elindul a Heti Válasz Borfesztivál a Poncichter Negyedben, ahol található még egy koncerthelyszín a Sopron Színpad, valamint ugyanitt napközben beszélgetős előadásokat hallgathattok. A Telekom Térben minden este keddtől szombatig más-más dj-k zenélnek egészen hajnalig, sőt a kisebb színpadokon sem kell takarodóra számítani éjfél után, 2 színpad egészen reggelig nyitva tart, azok számára, akik nem akarnak még nyugovóra térni.

[message type=”info”]Nincs még vége, kattints fent a következő napra![/message]

[/tab]
[tab title=”Szerda”]Ha a 0 napon csak visszafogottan kezdtél neki a fesztiválozásnak, most már igazán illik belevetni magadat a koncertek sűrűjébe. A Telekom Nagyszínpadon az ír kocsmarockot játszó Paddy And The Rats kezd, azután pedig két magyar nagyágyú a 30Y és a Quimby zenél, utóbbi most ünnepli 25 éves jubileumát egy csaknem 3 órás koncerttel.

OTP Bank- Petőfi Rádió Nagyszínpadánál lehet keresni majd Damien Ricet, a Pál Utcai Fiúkat és a Wellhellot,HősöketThe Bieberst, a Fish!-tAkkezdet Phiait, Rúzsa Magdit, a Supernemet pedig a Jana Színpadon, már egészen kora délutántól. A Samsung Galaxy S7/S7 edge Teraszon zenél a friss hangzású Passed, az Eurovíziót is megjárt Freddie, a pörgősebb Superstereo és az alternatív vonalon mozgó Szabó Benedek És A Galaxisok  is, akik mindannyian a Nagy-szín-pad versenyen indultak.

A Sopron Színpadnál is remek előadók lépnek fel köztük a Csifó Dorina és zenekara a Mrs Columbo, A DAL c. műsorban feltűnt Petruska, az etno gyökerekkel zenélő Zuboly , és a retro Bikini is. A A dallamos Blahalouisianával, az ütemes és lendületes Konyhával és Fran Palermoval és  ByeAlex és a Sleppel a Samsung Galaxy S7/S7 edge Teraszon találkozhatsz.

Forrás: VOLT sajtófotók

Forrás: VOLT sajtófotók

[message type=”info”]Nincs még vége, kattints fent a következő napra![/message]

[/tab]
[tab title=”Csütörtök”]Amikor már azt hiszed, hogy a jó hangulatot, már nem lehet tovább fokozni, és befutottak a hosszú hétvégézők is, akkor folytatódhat az őrület. Csütörtökön kemény szövegelésé lesz a főszerep: a Telekom Nagyszínpadon itt lesz Majka & Curtis, valamint az amerikai dallamos rockot játszó Skillet és a legutóbbi Halálosabb Iramban film betétdalát is jegyző rapper, Wiz Khalifa. A sort aznap a Axwell Λ Ingrosso Dj duo zárja majd.

Forrás: Kálló Péter www.facebook.com/kallopeterphoto

Forrás: Kálló Péter www.facebook.com/kallopeterphoto

A Petőfi Rádió színpadán a hazai együtteseké lesz a fő terep egészen délután 5 órától éjfélig lesz Irie Maffia, Halott Pénz, Punnany Massif, majd az éjszakába itt is a lemezlovasok repítik át a jó népet, zenél az angol Gordon City és a Tesco Disco. A Jana színpadon már délutántól szuper együttesek lesznek, köztük csodás Odett, az energiákat felszabadító Cloud9+, a blues magyar hangja Deák Bill Blues Band, az isteni Péterfy Bori & Love Band vagy a klasszikus rockos bulislágereket hozó Beatrice.

A Samsung Galaxy S7/S7 edge Teraszon feltűnik Mörk, a lendületes Elefánt, a bájos Marge és a Run Over Dogs. A Sopron Színpadon többek között a remek feldolgozásokat készítő Kávészünet, a Kozma Orsi Quartet, az Európa Kiadó és a tavalyi Nagy-szín-pad győztes, lazítós Ocho Macho.

[message type=”info”]Nincs még vége, kattints fent a következő napra![/message]

[/tab]
[tab title=”Péntek”]A pénteki nap még ütősebbnek ígérkezik, úgyhogy ha beérkezik a munkából jövők vonata, ne lepődj meg a tömegnyomoron. A Telekom Nagyszínpadon ugyanis jobbnál jobb előadók követik egymást, kezdetnek máris az Intim Torna Illegál, akiket tavaly mi is elcsíptünk, utána jön a népi alapokra épülő Csík zenekar. Fél 10-től pedig biztos majd le fog szakadni a színpad, mert befut az Iron Maiden, az este pedig stílusosan és táncolósan a Kiscsillaggal ér véget (Lovasi Andrást is sikerült meginterjúvolnunk).

Petőfi Rádió Nagyszínpadon sem tétlenkednek az előadók lesz a laza és szókimondó Kowalsky Meg A Vega, a komoly koncereteket adó Tankcsapda, Mező Misi együttese a Magna Cum Laude és még sokan mások. Már ezektől is nehéz elszakadni, de a Jana Színpadon remek dalok várnak, mert fellép az egyedi hangzású Fábián Juli & Zoohacker, a fantasztikus és mindig megújuló  Magashegyi Underground, az idén visszatérő Hiperkarma, a továbbra is a maximumon pörgő Road és a saját magát sem túl komolyan vevő Bëlga is.

A Sopron Színpadon zenél még az underground éra: Szatmári Juli, Jónás Vera Experiment, a Random Trip és még sokan mások is. A Samsung Galaxy S7/S7 edge Terasz vendégi lesznek többek között a Bogi And The Berry, az én nagy kedvenceim, az Esti Kornél és a Mongooz And The Magnet is.

Forrás: VOLT sajtófotók

Forrás: VOLT sajtófotók

[message type=”info”]Nincs még vége, kattints fent a következő napra![/message]

[/tab]
[tab title=”Szombat”]Az utolsó nap is bivaly erős, a Telekom Nagyszínpadra érkezik az idei Nagy-szín-pad győztes folk-pop-rockot játszó Bohemian Betyárs, a metál tomboló ördögei a Slayers és záróakkordként az elektronikus punkot játszó The Prodigy. Az OTP Bank- Petőfi Rádió Nagyszínpadon fog tombolni a Mary Popkids, a világsztárokkal együtt dolgozó Sigma, ezután a felszabadítóan melankolikus Vad Fruttik varázsolja el a hallgatóságot, hogy utána komoly drum and bass zúzásra csábítson a Brains.

A Jana Színpadon a hazai alternatív-pop és rock zené lesz a főszerep: az édesen szomorkás Honeybeast, a szókimondó Ganxsta Zolee És A Kartel, a ritmusos rock’&roll zenébe feledkező Ivan & The Parazol, a lágy dallamokkal magával ragadó Margaret IslandMoby Dick és a Kelemen Kabátban is képviselteti magát. A Sopron Színpad is az alternatív és hazai dallamok mellé teszi le a voksát, itt lesz a Kéknyúl, a legújabb dalaival érkezik a Kaukázus, a Budapest Bár és vendégei, valamint a klasszikus “csikádám” életérzéssel Szikora Robi.

A Samsung Galaxy S7/S7 edge Terasz továbbra is Nagy-szín-pad jelöltek gyűjtőhelye, de még előtte fellép a Lóci játszik, a Csak Neked Kislány, valamint a már említett jelöltek: Zaporozse és a Bagossy Brothers Company. A sort a Passion Project és a The Picard formáció zárja. A fesztivált a Ian Autorun b2b Markov, Raise Spirit a Petfői Nagyszínpadon, valamint a Tigran zárja utóbbi a Telekom Térben. Kicsit szomorúan búcsúzunk majd…

Forrás: Varga Benedek -vargabenedek.hu

Forrás: Varga Benedek – vargabenedek.hu

[/tab]
[/tabs]

[space height=”20″]

[separator]

[space height=”20″]

Azt hiszem, ha így végigtomboljátok ezt a pár napot, a vasárnap már csak arra lesz jó, hogy végre összeszed magad és a barátokat, felrepítsétek magatokat a vonatra vagy be a kocsiba és már az úton pótoljátok az egész heti nagy melegben elvesztett folyadékot. Ha még mindig nem győztelek meg, hogy a VOLT neked való fesztivál, itt a tavalyi aftermovie, ezek után tuti nem maradnak benned kétségek. Ott találkozunk! Kövessétek az eseményeket Facebookon friss információkért!

Kiemelt kép forrás: VOLT sajtófotó, 2015