Interjú a legújabb szerkesztőnkkel, Brányi Edinával

Interjú a legújabb szerkesztőnkkel, Brányi Edinával

Vissza tudsz rá emlékezni, mikor kezdtél el írni?

16 éves lehettem mikor úgy igazán írni kezdtem, de csak naplót, ami volt 50 sok oldal és egy sajnálatos számítógép baleset következtében elvesztettem életem leírt negyed részét. Illetve már kisebb koromban is írogattam gyermeki költeményeket, de nem publikálnám csupán jó néha visszaolvasni őket.

Blogot mióta vezetsz? Kiknek ajánlod olvasásra?

A blogomat tavaly októberben kezdtem el írni. Mindenkinek ajánlom sok szeretettel! Igazából igyekszem úgy írni, hogy humorosabb legyen még a kicsit melankolikus hangulatú írásom is, mivel jó magam is inkább igyekszem észrevenni a rosszban a jót. Szóval szívesen ajánlom olyan olvasóknak, akik csípik a humort és az önismeretet.

Mi a fő motivációd az írást illetően?

Lehet, önzőnek hangzik, de legfőbbképpen magamnak szeretnék ezzel jót. Őszintén megmondom régen, úgy két éve volt egy hatalmas lelki problémám és az én gyógyítóm Dr. Írás volt, pedig jártam mindenféle pszicho dokikhoz is. De egyik sem nyújtott olyan mélyre ható kezelést, mint az írás. Mindennap írtam és ez által kiírtam magamból az érzéseimet, amik már szinte megfojtottak. Erre nagyon is büszke vagyok, hogy így ki tudtam mászni a pokol szomorú bugyrából!

Jelenleg milyen az életviteled? Hogyan fér bele az írás a mindennapjaidba?

Jelenleg aktív álláskereső vagyok, aki itthon képzi önmagát, amíg meg nem találja a hőn áhított állást, így aztán be tudom úgy osztani az időmet (szerencsére), hogy jusson idő a barátokra és az írásra, bár nem írok már mindennap úgy, mint régen, viszont kis jegyzeteket szoktam, hogy el ne szálljon az ihlet.

1978636_10203292145326099_1578025937_n

Miért szerettél volna csatlakozni a Lendület szerkesztői közé?

Nem is emlékszem már, hogy hogyan találtam a magazinra, gondolom csak a szokásos felfedező utamat jártam az interneten. Azért szerettem volna csatlakozni, mert tetszik a stílus, amit képvisel és, mert szerettem volna valamilyen magazinhoz tartozni csak azt nem tudtam, hogy melyikhez. Aztán rájöttem, hogy milyen témakörben kellene kutatnom, ez volt az inspiráció, mert azt nagyon is szeretem és, hát sikerült. Ráleltem erre a nagyszerű csapatra.

Ha 3 szóval kellene jellemezned magad, mi volna az?

Humor,empátia, kultúra

Vannak írással kapcsolatos komolyabb terveid?

Igen. Most van egy könyv, amit elkezdtem komolyan írni egy fiatalos, humoros, szerelmes történet. Kicsit magamból is tettem bele és kicsit kreatív is voltam/vagyok, természetesen. Meg rajta kívül még van egy, ami elég tudományos szóval, ahhoz kell még idő, sok kutatás és tanulás.

A Lendület szerkesztőjeként mit szeretnél közvetíteni az Olvasóknak?

Sok mindent. De leginkább, hogy legyenek motiváltak és kreatívak. Azt veszem észre, hogy manapság már egyre jobban értékelik a kreatív megmozdulásokat, szerintem. Szóval senki se féljen megmutatni Önmagát, akár az íráson, rajzokon, zenén vagy bármilyen más művészeti ágon keresztül, ha érez rá elég lendületet.

Köszönjük Edinának az interjút, és sok-sok alkalmat kívánunk Neki ahhoz, hogy szerepet cserélve Ő maga faggasson ki tehetségesebbnél tehetségesebb embereket! 🙂

 

Szerző:

Ott vagyok valahol a népzene és rock között, egy zongora és egy mikrofon mögé bújtatva, verseskötetek és divatlapok alá temetve, fényképezőgéppel bohóckodva mindenhol, Marilyn Monroet és Audrey Hepburnt bálványozva, és vintage ruhákat aggatva magamra. Ja, és persze kell lennie valahol egy rúzsnak is. ;)