Interjú Balogh. B. Szibillával – Bort a feledésre oldal szerzőjével

Interjú Balogh. B. Szibillával – Bort a feledésre oldal szerzőjével

Adott egy lány, akit kiskora óta az alkotásvágy leng körül, aki a művészetben tudja kifejezni és megtalálni önmagát, aki próbál saját és mások érzéseinek, vágyainak megafonja lenni. Ez a lány nem más, mint Balogh Bianka Szibilla, akinek van egy tumblr oldala: Bort a feledésre, ahol nagyon sok verset találhattok.

És tényleg! Nekem mindenképpen ő is megafonom – persze sok más író és költő is – , de most az ő írásaiban találtam magamra, a gondolataimra.

Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

9 éves korom óta írok. Akkor írtam meg az első versemet, a barátnőmnek, spontán. Abban az időszakban írtam még pár verset, de hamarosan felhagytam vele és novellákkal kezdtem el barátkozni. Kezdetben ment, de rájöttem, hogy versekkel szebben és jobban ki tudom magamat fejezni.  Így az utóbbit már 13 éves korom óta aktívan folytatom.

Kép: Balogh B. Szibilla

Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

Mindig is rajongtam a művészetért, számomra menedéket jelent, ahol megtalálhatom önmagamat. A helyemet legjobban a versekben leltem meg. Olyan nekem az írás és maguk a versek is, mint a betegnek egy kezelés, meggyógyít. Általában úgy írom a őket, hogy kipattan a fejemből egy gondolat vagy egy hasonlat, aztán pár perc múlva már kész is a mű. Ritka az, amikor tényleg megtörtént dolgokról írok. Az irodalom mellett egyaránt rajongok a festészetért, sokszor ragadok ecsetet. Kedvenc festőim Van Gogh, Monet és Gericault.

Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Remélem mások vigaszt és megnyugvást találnak a soraimban.  Megpróbálok segíteni nekik egy-egy verssel, írásba foglalni az ő érzéseiket, helyzetüket.

Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? 

Sok költőre felnézek, mint például Závada Péter, Papp Ádám, Schein Gábor, Pilinszky János, Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Rupi Kaur, Charles Baudelaire, de még biztosan tudnék mondani neveket. Példaképemnek Závada Pétert tartom, mert számomra elképesztő és rendkívül egyedi ahogyan ír, de szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Bármikor bármilyen helyzetben segíteni tud nekem egy vers tőle.

Van egy Babits Mihály idézet, ami már egy ideje a kedvencem:

“Vannak dolgok, melyek keserűbbek kimondva, mint érezve.”

Kép: Balogh B. Szibilla

Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

Legjobb az, hogy látom Tumblr-ön elég sokan olvassák a verseimet. Nem tudom pontosan, hogy mire kellene büszkének lennem, mert úgy érzem, hogy az írás velem született és természetes számomra. Viszont annak nagyon örülök, hogy ennyire ki tudom magamat fejezni.

Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Szeretek előre tervezni, pontokba szedni a másnapot és a tervek alapján haladni. Mindig megpróbálom azt csinálni, ami nekem jó, nem szeretek magamra erőltetni dolgokat.

 

Mi az, ami boldoggá tesz?

A kávé és a könyv együtt nálam nyerő páros. Természetesen a versek, a zene,és a barátaim is boldoggá tesznek, valamint a természet. Ősszel vagyok a legboldogabb, akkor minden olyan szép.

Mik a további céljaid ezen a téren?

Szeretném majd kiadatni a verseimet kötetben, illetve szeretném, ha minél több emberhez eljutnának.

Köszönöm az élményt, a verseket, amiket megismerhettem és az interjút Neked! Remélem siker kísér az utadon és idővel kötet formájában forgathatom a soraidat! 🙂

Kiemelt kép: http://goldwallpapers.com

Szerző:

"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető.Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap!Hiszek a csodákban." /Audrey Hepburn/