Interjú Balogh W. Orsolyával, a Zodiákus lány c. könyv írójával

Interjú Balogh W. Orsolyával, a Zodiákus lány c. könyv írójával

A mai interjú során Balogh W. Orsolyával beszélgettem kicsit és faggattam arról, hogy hogyan is lépett az alkotók rögös útjára!

Olvassátok szeretettel, hamarosan pedig érkezem a Zodiákus lány könyvajánlójával!

• Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

Gyerekkorom óta szeretem az irodalmat. Apám sokat olvasott nekem, mikor kicsi voltam, illetve arra buzdított, hogy olvassak, így ez lett az egyik kedvenc passzióm. Olyan 12-13 éves lehettem, mikor először megpróbálkoztam a versírással. Megmutattam édesapámnak és ő bíztatott a folytatásra. A verseket pedig novellák és regények követték. Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy (újság)író lettem, hiszen hosszú évek óta tanítgatott, motivált és fáradhatatlanul hajtott előre.

• Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra? 

Az életet. Majdnem egész életemben írtam, méghozzá folyamatosan. Sokáig csak azért írtam, hogy magamat szórakoztassam. De mivel általános- illetve gimnáziumi osztálytársaim között akadtak olyanok, akik olvasták az írásaimat és tetszett nekik, így már régóta törekszem arra, hogy másokat is szórakoztassak a műveimmel.

• Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Adni, csak annak adhatok, aki vevő is rá. Aki pedig az, annak remélhetőleg élményt adok, meg annak az örömét, hogy egy jó könyvet olvashat. De mivel spirituális témában írok, így abban bízom, hogy esetleg eszméket, értékes gondolatokat is átadhatok vagy legalábbis gondolkodásra sarkallhatom az olvasót.

• Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? Ha van kedvenc idézeted, oszd meg velünk!

Nincs kimondottan egy példaképem, de inspiráló hatással volt rám Tolkien, E.A.Poe, Agatha Christie, Stephen King és Bukowski is. A magyar kortárs írók közül pedig Esterházy Péter és Bartis Attila.

• Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

Elsőként talán arra, hogy két évvel ezelőtt beindítottam a saját spirituális magazinomat, az Árkádiát. Az már egy igazi mérföldkő volt számomra. A második pedig az, hogy idén december 5-én megjelent a könyvem. Most már kezdem azt érezni, hogy lassan sikerül lerakni valamit az asztalra, és nem pusztán létezem, hanem csinálok is valami olyat, ami talán más számára is értékes, hasznos lehet. 

• Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Hogy mindig van hová fejlődni. Minden téren. Még fejlődnöm kell az újságírás terén, íróként, és emberként is. A fejlődés pedig egy olyan dolog, ami sosem ér véget, ergo mindig van min dolgozom és szerintem többek között emiatt érzi azt az ember, hogy van értelme az életének.

• Mi az, ami boldoggá tesz?

Egyszerűbb lenne azt kérdezni, „mi nem”. Mivel egy rettentően optimista ember vagyok, és sok minden tesz boldoggá. Már eleve annak örülök, hogy élek. De ezenfelül boldog vagyok, mikor a családommal, barátaimmal töltöm az időmet, mikor írok, utazok, a macskámat vagy más állatokat dögönyözök, ha egy jót beszélgethetek, ha egy filmet nézve rájövök, hogy ki a gyilkos, szóval eszméletlenül sok mindentől vagyok boldog.

• Mik a további céljaid ezen a téren?

Ahogy azt már korábban is írtam: fejlődni, illetve írni, írni, írni. Jó volna olyan női magazinokban is publikálni, ahol eddig még nem, illetve két könyvet adni ki egy évben. Továbbá bízom benne, hogy egyszer lehetőségem lesz több műfajban is kipróbálni magam, az nagy kihívás lenne a számomra!

• Ha úgy érzed, hogy még van olyan, amit szívesen megosztanál velünk most azt is megteheted!

Inkább, hagyok máskorra is. Ha már most kiteregetem az összes lapomat, lőttek a titokzatosságnak!

• Ne felejtsd el megadni az összes olyan elérhetőséged, ahol a munkáidat láthatjuk!

http://arkadia.hu/ – saját magazin

Magazinok, ahol dolgozom:

http://www.noiportal.hu/

http://www.she.hu/index.html

https://femcafe.hu/

http://www.wmno.hu/

https://www.glamour.hu/

Írói oldal:
https://www.facebook.com/balogh.w.orsolya

Szerző:

"ENNYIT tanultam: valamit mindenki tud; mindent senki sem." /Fodor Ákos/