Interjú Csősz Renátával, a Reni Beauty and Fashion Blog szerkesztőjével

Interjú Csősz Renátával, a Reni Beauty and Fashion Blog szerkesztőjével

Ti is olvashattatok már a Reni Beauty and Fashion Blog-ról, most megismerhetitek a blog megálmodóját és kivitelezőjét: Csősz Renátát. Reni egy 19 éves energikus, pozitív életszemléletű fiatal lány, akit egy rendkívül színes személyiségnek ismerhetünk meg a blogján keresztül.

Reni szinte napi rendszerességgel látja el az olvasóit hasznos tanácsokkal, tippekkel, és újdonságokkal. Számomra a munkája, kitartása, állandó vidámsága csodálatra méltó. A Reni blogjáról szóló ajánlót ITT olvashatjátok.

Hogyan őrzi meg Reni a pozitivitását a nehezebb napokon? Miből merít ihletet, és honnan van ennyi energiája? Kicsoda is ez a mosolygós fiatal bloggerlány? Reni volt olyan kedves és válaszolt pár általam feltett kérdésre. Ha ti is szeretnétek jobban megismerni őt olvassatok tovább.

1.    Olvasgatva a blogodat nagyon érdekesnek és sokszínűnek találtam. Mesélnél arról, számodra mit jelent, illetve milyen indíttatásból kezdtél el blogot vezetni?

A blog számomra egy szenvedélyt jelent ami teljesen kikapcsol és feltölt. Az elején amikor elkezdtem blogolni nem is mertem még csak gondolni se, hogy ilyen sok jó pozitív hatása van a blogolásnak, ami kihat a mindennapjaimra is. Számomra a blogolás élvezet, hiszen nem kényszerből csinálom, hanem mert én ezt szeretem és mert ezzel tudok másoknak segíteni, ami számomra hatalmas öröm.
Nagyon régóta forgattam már a fejemben, hogy azokat a gondolatokat amelyeket magamban megfogalmazok, azokat megosszam másokkal is, ezzel segítve őket. Így 2016. júniusában elindítottam a blogom, amiben a párom és édesanyám 100%-an támogatott, ami számomra nagyon nagyon fontos volt. Régóta nézek már Youtube videókat is és olvasok több hazai és külföldi bloggert is. Nagyon megtetszett az a világ amiben ők élik a mindennapjaikat, ezért én is úgy gondoltam, hogy belevágok és az egyik legjobb döntés volt az életemben, hiszen azóta szenvedélyem lett a blogolás.

2.    Mi az ami inspirál a mindennapokban? Megosztanád velünk, hogy hogyan is születnek a bejegyzések?

Vezetek egy boldogság naplót, amiben leírom minden nap milyen pozitív, boldog események történtek velem, ezt mindig elő veszem ha egy kicsit is rosszabb a kedvem, hatalmas motivációt tud adni. Az anyukám és a barátom azok a személyek az életemben akik a legnagyobb motiváló erővel bírnak, így néha elég csak velük beszélnem és azonnal jön az inspiráció.

A bejegyzéseket általában tudatosan előre szervezetten szoktam készíteni. Én olyan típus vagyok, hogy szeretek mindent leírni, így nem lesz meglepetés ha azt mondom, hogy a bejegyzéseket először egy füzetbe levezetem, így amikor a gépbe írom, már sokkal könnyebb dolgom van.  Az első lépés nálam a téma választás szokott lenni, ezután készítek egy vázlatot az adott témáról majd ha ezzel kész vagyok, akkor kifejtem bőven a gondolataimat. Ezek után szoktam a képeket készíteni a témához megfelelően majd összeszerkesztem a bejegyzést és átolvasom.

3.    Sokféle témát érintesz ( pl. öltözködés, szépségápolási tippek, párkapcsolati tanácsok, életmód, interjúk más bloggerekkel, csináld magad projektek, divat), ilyen sokrétű az érdeklődésed? Mi az, ami jelenleg a legközelebb áll hozzád?

Igen elég nagy az érdeklődési köröm, a blog indulásakor nem tudtam egy vagy kettő olyan témát kiválasztani ami érdekelt, ezért lett több rovat is és persze ez később csak bővült. Én nagyon örülök, hogy végül így döntöttem, hiszen így egy sokkal átfogóbb blogot tudok írni, változatos cikkekkel.
Igazából az összes témában szeretek írni, nyilván ezért csinálom, de ha ki kéne emelni párat akkor az a személyes, életmód és a szépségápolás témák lennének. 

4.    A bejegyzéseidből valósággal árad a pozitivitás. Mi segít téged abban, hogy folyamatosan pozitív maradj, és másoknak is átadd ezt a pozitív energiát?

A pozitivitás első lépése szerintem az, hogy mindenben a jót lássuk meg és próbáljuk meg kizárni a rossz dolgokat, hiszen az csak hátráltatnak minket és arra nincs szükségünk. A kedves emberek a rendszeres mozgás az óriási kirándulások a családdal és a párommal töltött idő mind segít abban, hogy pozitív maradjak és hogy boldog, kiegyensúlyozott életet éljek.

5.    Melyek a kedvenc időtöltéseid a blogoláson kívül ? Hogyan szoktál feltöltődni?

A szabadidőmben sokat szoktam olvasni és gitározni. Nagyon szeretek kirándulni is és fotózni is. Nagyon fontosnak tartom, hogy szánjunk magunkra elég időt, ez segít a feltöltődésben és azt csináljuk amihez kedvünk van.

6.    Mi a legfontosabb dolog, amelyet a blogodnak köszönhetsz?

Őszintén nagyon sok dolgot köszönhetek a blognak, azt, hogy megismerhettem csodálatosabbnál csodálatosabb embereket, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot, azt, hogy több céggel is együtt tudtam dolgozni, ami számomra egy fantasztikus dolog, azt hogy az emberek támogatnak egy-egy kedves hozzászólással vagy feliratkozással. Ezek nekem nagyon sokat jelentenek! A legfontosabb dolog, amit a blogomnak köszönhetek pedig az, hogy én is inspirálni tudom az embereket egy-egy cikkel.

7.    Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Próbálok minél több olyan cikket készíteni, ami az olvasóimat inspirálja és hasznosnak találják, ezek a tényezők azok amiket szerintem adni tudok az olvasóimnak.

8.    Milyen jövőbeli terveid vannak a bloggal?

Nagyon sok tervem van még a bloggal, szeretnék még több céggel együtt dolgozni (ami a napokban meg is fog valósulni), szeretnék még több csodás emberrel megismerkedni egy-egy blogos együtt működés kapcsán és szeretnék még minőségibb cikkeket készíteni az olvasóimnak ezzel inspirálva őket.

Köszönöm szépen Reninek a válaszokat, remélem továbbra is ugyanilyen lelkesedéssel teszi szebbé olvasói napjait.

Reni blogját ITT találjátok meg. 

 

 

Fotók forrása: Csősz Renáta

Szerző:

A nevem Gagyi Rita. Erdélyben lakom, és negyedéves orvostanhallgató vagyok. A hétköznapjaimat betöltik a mázsás atlaszok, a professzorok előadásai, a fehér köpeny a kórházi osztályokon. Szeretem a tudományt, a szilárd tényeket, a pontos magyarázatot minden kérdésre, és a leghatékonyabb megoldást minden problémára. De az életben nem minden fekete-fehér, és nem létezik minden kérdésre kielégítő válasz. Úgy a tudományban, mint a saját életemben folyton a válaszokat keresem a kérdéseimre. Örök álmodozó vagyok, szeretek hatalmas célokat kitűzni magam elé, és igyekszem önmagam maradni a sikerhez vezető úton. Ezért írok, ez az inspirációm: fejleszteni önmagam, megélni és megérteni mindent ami körülöttem történik. Több ember szeretnék lenni egyszerre: orvos, művész, irodalmár, utazó. Szeretek nyitott szemmel járni a világban, és örömet lelni az apró dolgokban. Az írás egyfajta menedéket jelent számomra, az üres lap, a toll meg én. Szabályok nélkül.