Interjú Kerekes Csillával

Interjú Kerekes Csillával

Kerekes Csilla két írását – A tökéletes randevú és az Egy másik most – olvashattátok már a Magazin oldalain. Most következzék egy interjú a fiatal lánnyal, aki az írás mellett képzőművészettel és zenével is foglalkozik.

Forrás: Kerekes Csilla

• Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

Kerekes Csilla vagyok 21 éves. Jelenleg az Szegedi Tudomány Egyetem angol-rajz és vizuális kultúra osztatlan tanári szakjára járok. Harmadéves leszek.  Magyar fakultációra jártam a gimnáziumban, így kerültem be az iskolaújságba, itt kezdtem el írni.

• Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

A képzőművészet mellett írok és zenével is foglalkoztam. Mindhárom műfajban meg tudom élni a saját személyes érzéseimet, és ez által, talán másoknak is tudok valamit nyújtani.

• Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Azáltal,hogy lefestem, leírom, vagy elénekelem azt,ami foglalkoztat egyfajta kapcsot alakítok ki más emberekkel. Ha csak egy ember is talál valami fajta megoldást, vagy csak szimplán megértést, egyezést, a saját gondolkodásával és problémáival, és talán sikerül  azokban előbb jutnia, már megérte.

• Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? Ha van kedvenc idézeted, oszd meg velünk!

Inkább oldalak és könyvek vannak, amik megmaradtak.  Szeretem például a Style magazint, vagy a WMN oldalát. Könyvekből pedig Szentesi Éva: Hamvaimból, Mittelholcz Dóra: Tündérmese kis szépséghibával illetve Veréb Emese könyveit tudnám mondani. De sokat olvasok, tehát ez folyamatosan bővül.

• Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

A képzőművészettel kapcsolatban a folyamatos visszaigazolásokra. Versenyek, hogy felvettek az egyetemre. Az írásaimmal kapcsolatban ez sokáig nem foglalkoztatott. Aztán az egyik barátnőm, akinek az oldalatokon megjelent egy verse kérte, hogy mutassak neki pár írást. Nagyon tetszett neki, ő javasolta, hogy jelentkezzem.

• Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Az emberi kapcsolatok, és a lelkünkben történő változások és folyamatok. Tulajdonképpen kissé talán klisé dolgok. Boldogság, csalódás, szerelem, magány, ilyesmi.

• Mi az, ami boldoggá tesz?

Ez egy nehéz kérdés. Hosszú távon, egy saját család fog boldoggá tenni. Most a vidám, érzelmes, vagy épp vicces pillanatok.

• Mik a további céljaid ezen a téren?

Ami az írást illeti, biztosan kiírom még magamból a gondolataimat. Azért jelentkeztem, mert talán másnak is jelenthetnek valamit az írásaim, és ha ez így van, akkor ez egy jó lehetőség arra,hogy ne csak olvasó legyek.

Csillát a Facebook oldalán érhetitek el, ahol megtekinthetitek egy-két festményét is.

Köszönjük neki az interjút és további sok sikert kívánunk!

Kiemelt kép forrása: Kerekes Csilla

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/