Interjú Molnár Patrikkal, a Molnárphotography megálmodójával

Interjú Molnár Patrikkal, a Molnárphotography megálmodójával

„A mozgókép olyan, mint egy arculcsapás. Egy kicsit fáj, azután elfelejted. A fotó ezzel szemben az a fajta látvány, amit tízszer, hússzor, százszor is elővehetsz, megcsodálhatod, gyönyörködhetsz benne, gondolatokat ébreszt benned. Egy képet ki lehet olvasni, pont úgy, mint egy könyvet. Ez határozza meg a fotó helyét a világban, és ezért mondhatjuk, hogy a fotó és a fotózás örök.” És ebben a néhány szóban benne van a teljes igazság. A fotózás olyan műfaj, amiről azt vallom, hogy csak elkezdeni lehet, abbahagyni soha…”
– Barna István

1.) Mióta fotózol és miért kezdtél el fotózni?

2 éve kezdtem el komolyan fotózni.
Előtte is szerettem képeket készíteni de különösebben nem érdekelt a technikai háttere a dolgoknak csak lefotóztam  azt, ami megfogott.

2.) Mi alapján választod ki a képeid témáját?

A képeim témáját kétféleképp szoktam kiválasztani.
Van az az út, amikor célirányosan egy dologra koncentrálok és azt fotózom, csak azzal foglalkozom. A másik irány, mikor kimegyek a természetbe és látok valamit, ami megfog. Körbe járom, megnézem és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni belőle a fotómmal.

3.) Miért szereted ezt csinálni?

Nekem a fotózás egyfajta kikapcsolódás, szórakozás, örömemet lelem minden egyes fotó elkészítésekor. Jó érzéssel tölt el legbelül ez a folyamat.

4.) Melyik volt a legmeghatározóbb fotós élményed?

Ez egy igazán fogós kérdés…szerencsére rengeteg élménnyel gazdagított a fotózás.
Talán a Corfu-i túrát emelném ki, mert itt egy héten át fotóztam, méghozzá a legkedvesebb témámat, a repülőket. Valamint élmény volt egy olyan helyen fotózni, ahol már nem a megszokott környezet fogad, így rengeteg, számomra újszerű fotót készítettem ott.

5.) Mi az, ami motivál,mikor elmész fotózni?

Motivál az, hogy új helyeket ismerhetek meg.
Amikor hajnalban felkelek azért, hogy fotózhassak nálam nem áldozat, hanem jutalom.
A legfőbb motiváció, hogy olyan élőlényeket és helyeket láthatok, olyan tájakra juthatok el, ahová csak nagyon kevés szerencsés ember.

Molnár Patrik

Molnár Patrik

 

6.) Vannak példaképeid ezen a téren?

Példaképet kiemelni most nem tudnék, de örömmel nézem a nagy fotósok képeit. Próbálok tanulni belőlük/tőlük és szívesen fogadom a kritikát is, mert szerintem az is csak előre visz.

7.) Mesélj a képeidről, magáról a fotózásról!

A képeimet sajnos nem tudom egy kalap alá venni, mert szerintem elég sokszínűek. Általában kicsit én is benne vagyok.
Vannak időszakok, mikor inkább borús a hangulatom és a képeim szerkesztésén is  ez látszik. De vannak idők, mikor szerintem a vidámságot tükrözik a fotóim és remélem jó érzéssel tölti el az embereket, akik megtekintik őket :).

Néha léteznek hetek vagy hónapok amikor nincs kedvem kezembe venni a gépet és ilyenkor nem is látom meg úgy a témákat, ahogyan máskor szoktam.
Ilyenkor fel is hagyok a fotózással, amíg újra meg nem jön a kedvem hozzá.

8.) Mi a fontos számodra a fotózáson kívül?

A fotózáson kívül a sport a legfontosabb tevékenység számomra, imádok sportolni és legalább annyira örömemet lelem benne mint a fotózásban.

Köszönöm Patrik válaszait és további sok sikert kívánok neki!

Molnárphotography képeit itt találjátok:
https://www.facebook.com/molnarfotography?fref=ts

Patrikról készült ajánlónkat pedig itt:
http://lenduletmagazin.hu/szinek-fenyek-illatok-ajanlo-molnar-patrikrol/

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."