Irány a természet!

Irány a természet!

Én személy szerint azért imádom a tavaszt, mert ezer és ezer szabad levegőn rendezett program vár ránk és végre kiszabadulhatunk a négy fal közül. De vajon melyek azok az események, amiket mindenképpen érdemes ilyenkor megejtenünk? Lássuk hát! 🙂 

 

Cseresznyevirág ünnep Nagykörűn

Nagykörű a mi kis hazai japán kertünk, hiszen a cseresznyevirágzás megünneplésének itt már hagyománya van. A szertartást fénnyel, tűzzel, énekkel, imával, tánccal, ünnepi műsorokkal és cseresznyefa öleléssel színesítik. Remek természetközeli időtöltés kicsiknek és nagyoknak. Általában április közepén kerül megrendezésre. 

kép: http://nagykoru.hu/

 

Séta az ELTE Botanikus Kertben

Amikor először itt voltam, nagyon bántam, hogy nem vártam még egy kicsit a virágokra. Érdemes április végén, május elején érkezni, ugyanis akkor már szinte biztos, hogy a rengeteg növény felölti színes palástját. A csodás kertben sétálva tényleg ráébred az ember, milyen sok élőlényt nem ismer még. Ne hagyjátok ki az orchideákat és a meleg levegőjű üvegházat sem! 

kép: https://www.programturizmus.hu

 

Geotúra a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A napokban kutattam a különböző zárt terű programok között, aztán ráébredtem, hogy igazából nem is szeretnék mást, csak egy kis napsütést és némi Balatont, vagyis egy jó nagy balatoni túrát.  A geotúra ritka földtani, felszínalaktani értékek közé hív, ahol szakképzett geotúra vezető segítségével ismerkedhetünk meg az ősmaradványokkal. Infók és túraidőpontok itt!

kép: http://hajozas.hu

 

Csokoládé és édesség fesztiválok

Ha kicsit szemfüles az ember észreveszi, hogy a legtöbb csokoládé és édességfesztivál tavasszal van, hátha fel szeretnénk tölteni a tél óta kimerült szénhidrátkészleteket. Szerencsére akár több helyszínen, a szabad ég alatt is megtehetjük ezt és Gombóc Artúr módjára válogathatunk az édes finomságok között. 

kép: https://www.programturizmus.hu

 

Orchidea és Bromélia Kiállítás

A Vajdahunyadvár és a Papp László Sportaréna is virágba borul tavasszal. Több napos kiállítás, száz virágzó, illatos orchidea, a nemzetségek különböző fajai és hibridjei. Ebbe a hatalmas fajgazdagságba pillanthatunk bele két helyszínen is, és gyönyörködhetünk a különféle természet alkotta színekben és formákban: Itt és itt! 

kép: http://orchideakedvelokkozossege.network.hu/

 

 

 

Kiemelt kép: pixabay

Szerző:

"Amikor életem végén Isten elé állok, remélem, hogy nem lesz semmiféle olyan kis tehetségem, amire azt mondhatná, hogy nem használtam ki." /Erma Bombeck/