Ismerd fel önmagad szépségét

Ismerd fel önmagad szépségét

Apró koppanással érkezett a hang, s redőny résein keresztül töretlenül érkezik, akadályt nem ismerve, téged leteperve. Egy hang, mely oly erős, talán az élet legerősebb hangja, mely azt mondja, hogy így nem mehet tovább…

Nem lehet tovább így élni, nincs értelme, a helyzet megalázó, tépő, s értelmetlen. Kegyetlen saját magaddal szemben. Nincs értelme tovább, így ennek tovább így lennie. Változtatnod kell, csodát kell tenned, kibújni a bábból, s ha nem is pillangónak, de legalább egy egyszerű lepkének lenned. Vannak ilyen szédületes, megváltó pillanatok, mikor tisztán lát az ember, érzi a régi lehetetlenségét, s magában rejlő megváltó erejét. Látja azt, ami volt, s azt, hogy milyen önfejűen ragaszkodott önmagához, gyáván élte életét, s ezzel mit is áldozott. Ez is a megváltás egy pillanata, mely nem szól másról, mint a változásról. A hang mindenféle döntés, átmenet nélkül érkezik, mely mindent felforgatva engedi meghalni a régit.

Ne kapj utána, engedd, had menjen, mert szabadságod ez. Annak szabadsága, hogy az ember felelős saját sorsáért. Rajta múlik minden. Nincs helye várakozásnak, tettek kellenek a magánéletben, az emberi kapcsolatok vonatkozásában, mert minden a kezünkben van.

Írta: Török Réka

Kiemelt kép: pexels.com

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.