Ismerd meg a szerkesztődet! – Rose

Ismerd meg a szerkesztődet! – Rose

Arról már sokat tudtok, hogy milyen is Magazinunk, mit képviselünk, és, hogy mik a céljaink. Viszont a szerkesztőkről nem sokat árultunk el eddig. Igaz, mindenkivel készítettünk egy-egy interjút, a napi Facebook posztoknál próbálunk mindig egy kicsit mutatni önmagunkból is, de ahhoz, hogy még jobban megismerhessetek minket, kitaláltuk, hogy egy újabb interjúval készülünk nektek.

Nem átlagos kérdésekkel, nem arról, hogy mivel töltjük a mindennapjainkat, hanem most olyan kérdezz-felelek játék következik, ami kicsit megmutatja a belsőnket, a vágyainkat, az érzéseinket. Lássuk hát! 

1 . Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

Hm… A tökéletes boldogság? Azt hiszem, a testi-lelki szabadságot. Mikor nem tudom, hogy miért mosolygok, és nem tudom, hogy mit miért teszek. De valamiért minden jól sül el és minden egyes pillanatban öröm jár át. Amikor szeretek és szeretve érzem magam, amikor a színek még élesebbek és a hangok még hangosabbak.

2. Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

A terhelhetőség. Mindannyiunkban az van, hogy mindig mindenből a maximumot kell kihoznunk, küzdünk tűzön-vízen át. Ez rendben is van, hiszen nem hullnak a dolgok csakúgy az ölünkbe, viszont sokszor elfelejtünk törődni önmagunkkal és azokkal, akiket szeretünk. Néha igenis meg kell állni, körül kell nézni és kicsit vissza kell venni a tempóból. Nem szabad leelőznünk önmagunkat, hiszen ha megtesszük, akkor mikor jut idő arra, hogy boldogok legyünk (vagy azt észrevegyük), szeressünk, és mindezt élvezzük?

large (2)

3. Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

Nem tudom, hogy mikor és hol voltam a legboldogabb. Sokszor voltam boldog (amikor tudatosult is bennem, hogy az vagyok) és sokszor boldogtalan. Nem tudok kiemelni egy olyan eseményt sem, ami beleégett volna az elmémbe. Hajlamos vagyok üldözni a boldogságot, és mindeközben nem értékelem azt, ami történik velem. Sokszor elfelejtek útközben boldog lenni…

4. Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Hát, nem nevezhetem őket a tulajdonaimnak, hiszen nem azok, viszont mindennél többet jelentenek számomra a barátaim. Sosem engedték, hogy feladjam, mindig mellettem álltak a legnehezebb pillanatokban és mindvégig feltétel nélkül szerettek, függetlenül attól, hogyan alakítom az életemet. Örökké hálás leszek nekik és nem tudom, hogy valaha tudom-e viszonozni nekik mindazt, amit tőlük kaptam.

5. Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?

Szeretek emberek közt lenni. Nem cserélném el semmire a hétvégi nyugodt kávézásokat, az önfeledt nevetéseket. Szeretek utazni (bár sajnos nagyon keveset szoktam) és új helyeket megismerni. Szeretem azt, amikor fogok egy könyvet és az ötödik oldal után már egy teljesen másik világban járhatok, és ugyanakkor szeretek visszatérni a valóságba is. Összességében azt hiszem mondhatom azt, hogy minden, ami kikapcsol és örömmel tölt el, az a legkedvesebb elfoglaltságaim közé tartozik.

6. Ki a kedvenc irodalmi vagy film-béli hősöd?

Nincs kedvencem. Minden könyvben, illetve filmben más a kedvenc karakterem. Nem lehet őket összehasonlítani vagy egyet-egyet kiemelni, hiszen mindegyiket másért szeretem, más az, ami megfogott benne.

Például 13 éves koromban a Négyen egy gatyában című könyv Bridget-je volt, a kedvencem, mert lenyűgözött a magabiztossága és vakmerősége. A Pearl Harbor hősnőjét azért szerettem nagyon, mert úgy éreztem, hogy két szívvel tud szeretni egyszerre, de mégis próbál helyesen cselekedni. A holt költők társaságában Mr. Keating karakterében az nyűgözött le, hogy önálló gondolkodásra akarta késztetni a fiatalokat egy olyan korban, amikor ez nem volt elfogadott. Nem… Sajnos nem tudok választani.

7. Kik a te valódi, hétköznapi hőseid?

A családom és a barátaim. Azok, akik valaha szerettek és közel álltak hozzám. De leginkább azok, akik a múltban is velem voltak és most is mellettem állnak. Azok az emberek, akiket hajnalok-hajnalán is felhívhatok és azonnal a segítségemre sietnek. Ők az én hőseim.

8. Melyik korban élnél legszívesebben?

A jelenkorban tökéletesen jól érzem magam. Szeretem azt, ami most van. És bármilyen fura is, én élvezem ezt a rohamos technikai fejlődést, azt, hogy az emberek szinte mindig elérhetőek és hogy ilyen halványak a határok.
Mondjuk… mindig vágytam arra, hogy beüljek egy időgépbe és 5 évet előre menjek, hogy lássam, mi is lesz velem, hogyan is fogok élni.
De ha csak visszafelé lehetne pörgetni a napokat/éveket, akkor egy nyarat élnék át újra szívesen. Mikor 17 éves voltam. Életem legszebb, legeseménydúsabb két hónapja volt. Azóta sem éreztem magam olyan szabadnak, mint akkor.

Na de, visszatérve az eredeti kérdésre; nem tudom elképzelni magam másik korban. Szívesen körülnéznék mindenhol, de mindenképp szeretnék visszatérni a 21. századba. 

9. Milyen szín jellemez téged?

Hm… Talán valamilyen pasztell szín. Valami egyszerű. Ami a nyugodtságot, akaratot és elszántságot tükrözi. A kitartást. Szeretem az egyszerű, de nagyszerű dolgokat. Nem vagyok sem harsány, sem pedig félénk. Nem vagyok egyszerű, de bonyolult sem, csak az úgymond a „jég hátán is megél” típus.  Létezik olyan szín, ami ezeket a tulajdonságokat hordozza magában? 🙂

10. Mi dob fel egy levert napon?

Egy vidám dal, ha valaki megnevettet, vagy ha éreztetik velem, hogy fontos vagyok és szeretnek. No meg persze, ha kapok valami jó hírt. Ezek a dolgok azok, amik el tudják feledtetni velem egy rossz nap minden nyavalyáját és még az emlékét is képesek kitörölni belőlem.
Persze az is felhoz, ha valaki csak rám mosolyog, vagy kedvesen szól hozzám. De ha igazán levert vagyok, akkor ezek csak pillanatnyi örömcseppek, amik hamar végiggördülnek rajtam.

large (1)

11. Mi a kedvenc könyved?

Tyűűű… Most tényleg egyet kéne választani? Ó, jaj… Hát, akkor legyen a Kis Herceg! 
Rengeteg mondanivalója van, tanulságos és megható. Olyan olvasmány, amiből már gyermekként rengeteget lehet tanulni és képes megváltoztatni az emberek értékrendjét. Egyszerűen zseniális!

12. Mi a legnagyobb álmod?

Mondjuk úgy, hogy tipikus nő vagyok, aki szeretne férjhez menni, szép házban élni, gyermekeket nevelni és vágyik arra, hogy legyen egy szuper munkája. Boldogság, egészség és folyamatos fejlődés. Ezeket a dolgokat szerintem minden második nő elmondhatja magáról. De persze ezek a dolgok még messze vannak… 🙂

Viszont a közeljövőben szeretnék eljutni Párizsba,  lubickolni a tengerben (még az is mindegy, hogy melyikben) és elképesztően élvezném, ha életemben először becsekkolhatnék a reptéren.
Ezek persze mind múlandó dolgok, vágyak és kisebb célok. A legfontosabb, hogy megtaláljam önmagam és azt az embert, aki végigkísér az úton. Igen, talán ez jelenleg a legnagyobb álmom. Utána jöhet a többi.

11.  Mit szeretsz az életedben?

Igazából az egészet úgy, ahogy van. Azt hiszem, elégedett vagyok.
Sokszor nem veszem észre a boldogságot, és vannak nagyon nehéz időszakok is.
De én hiszek a sorsban. Tudom,hogy nincsenek véletlenek, hogy okkal alakulnak úgy a dolgok, ahogy. Mindig mindennek oka van és azok a dolgok, melyeket át kellett élnem (és majd a jövőben át kell), azok mind a fejlődést és az egyensúlyt szolgálják. Tudom, hogy a rossz dolgok azért történnek, hogy elvezessenek minket a „boldogság útjára”. Még akkor is, ha ezt abban a pillanatban nem vagyok képesek elhinni…

12. Melyik tulajdonságodat szereted a legjobban?

Azt hiszem a türelmemet. Ezt mind a munkában, mind a magánéletben tudom kamatoztatni. Igaz, sokszor már inkább hátránnyá válik, de én akkor is örülök neki, hogy „birka türelemmel áldott meg a sors”.

large

13. Ha megfilmesítenék az életedet, akkor ki lenne az, aki téged játszana?

Talán Sophia Bush. Igazából nem hiszem, hogy lenne bennünk bármiféle hasonlóság. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy szeretném, ha ő játszana.
Zseniális színésznőnek tartom. Eddig minden alakítása nagyon megfogott, hiszen elképesztően hitelesen tudja előadni az adott karaktert. Olykor még el is hiszem, hogy ő maga is olyan, mint a filmvásznon látott nő.
Nagyon tehetséges, úgyhogy azt hiszem, ha én választhatnék, mindenképp őt kérném meg, hogy játsszon el. 

 

Kiemelt kép: weheartit.com
gif-ek: weheartit.com

 

 

 

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/