Ismerd meg a szerkesztődet!-Vera(madárlelkű lány)

Ismerd meg a szerkesztődet!-Vera(madárlelkű lány)

Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

Szerintem nincs olyan, hogy tökéletes boldogság. Az ember vagy boldog, vagy nem az. Én most az vagyok. Ez pedig nem azt jelenti, hogy mindig jó a kedvem, vagy állandóan mosolygok, csak kényelmesen és jól érzem magamat a mostani helyzetemben, amit fele-fele arányban kemény munkával megteremtettünk magunknak, az élet meg én.

Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

A szépség. Eszméletlen mennyire könnyen be tud csapni egyeseket, mintha minden érzékszerv megbolondulna. Pedig előbb vagy utóbb elmúlik.

Egyáltalán már a gondolat, hogy léteznek szépségversenyek és erényként tekintünk arra, ha valaki szép. Miért? Megdolgozott érte? Azon kívül, hogy esztétikailag pozitív dolog a szépség, ugyan mi más haszna van?

Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

Valamikor június közepén jöttem vissza a fővárosba és pillanatok alatt eszméletlen zuhé kerekedett. Ott ragadtunk a Lehel téren, a villamos nem közlekedett tovább, én viszont siettem, meg egyébként sem értettem miért kéne nekem kivárnom a vihar végét. Leszálltam a járműről, húztam magam mögött a nehéz bőröndömet, hátamon táska, rajtam szandál, szoknya, nyári ruha. Minden négyzetcentim csurom víz volt, az eső nagy kavarodást okozott. Volt, ahol térdig ért, úgy gázoltam át rajta. Az utcákon káosz, riadt arcok, én meg csak mentem és soha nem voltam még annál boldogabb. Elmondhatatlanul szórakoztatott az egész szituáció, ahogy egy kis eső megbénítja az egész várost. Néha az emberek annyira vakok.

Imádom a nyári záporokat, olyankor számomra játszótér lesz a világ. Az első egyetemi napomon azt mondta nekem egy tanár, hogy Budapesten meg fogom utálni az esőt. Azóta sem értem miért mondta.

Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Ha szeretek valakit, az nálam automatikusan és magától értetődően az első helyre kerül az életemben, saját magamat megelőzve. Ez a legjobb és a legrosszabb tulajdonságom is egyben.

Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?

Szeretem, ha szerethetek.

Ki a kedvenc irodalmi vagy film-béli hősöd?

Csavardi Samu. Igazán szívet melengető figura. Irigylem a bátorságát.

Kik a te valódi, hétköznapi hőseid?

A nővérem, amikor nem megyek haza hétvégére, ő meg visszajön és hoz nekem otthonról kaját.

Melyik korban élnél legszívesebben?

Igazából a mostani tökéletesen megfelel. Azért Boris Viannal szívesen beszélgetnék egy jót. Lenne számomra mondanivalója.

Milyen szín jellemez téged?

Kék vagyok. Hűs, nyugodt, de változékony.

Mi dob fel egy levert napon?

Ez sok mindentől függ. Alapvetően egész kicsi dolgok is elegendőek. Mondjuk egy ismeretlen kedves megnyilvánulása. Azt nagyon szeretem. Meg ha levelet kapok. Kézzel írottat, nekem címzettet.

Mi a kedvenc könyved?

Alkyoni Papadaki: A hold színe, Vivian Villamont: Kisdarázs, Tolkien: A gyűrűk ura

Mi a legnagyobb álmod?

Gyerekekből boldog felnőtteket nevelni.

Mit szeretsz az életedben?

Azokat az embereket, akik benne vannak.

Ha megfilmesítenék az életedet, akkor ki lenne az aki téged játszana?

Troian Bellisario. Ő nagyon tehetséges nő.

 

Szerző:

Csendből vagyok és átbeszélgetett éjszakákból. Sok-sok szeretetből, és még több bizalomból. Néha azért önbizalomhiány és félelem barátaim is felbukkannak, de törekszem rá, hogy egy általam irányított diktatúrában éljünk. Nem mindig sikerül persze, de hát van nekem élénk fantáziám, fehér papírom, na meg tintával teli tollam. Ezért írok ide is. Magamról, rólunk, nektek, hozzátok. Néha talán sok banális okfejtést, de mindig csak azt, amit a szívem mondani szeretne. A világon keresztül próbálom megérteni önmagamat, de néha elkap egy gyorsan jövő orkán. Azért persze mindig újra megpróbálom, hiszen ez tesz igazán boldoggá.