Ismerd meg új szerkesztőnket! – Dalma

Ismerd meg új szerkesztőnket! – Dalma

Az elmúlt időszakban több új szerkesztő csatlakozott lelkes kis csapatunkhoz és nekem jutott a megtiszteltetés, hogy Dalmát bemutathatom, akivel a Margarétával együtt a keddi napokon osztozunk. Dalmát talán már ismeritek, ő nem más, mint az Édes Kis Könyvkritikák blog írója, aki elképesztően imádja a regényeket és nem egy könyvajánlóval lepte már meg a kíváncsi könyvmolyokat. Ezentúl ajánlóit nálunk is olvashatjátok, de most fogadjátok szeretettel a vele készült interjút!

Miért jelentkeztél a Lendülethez?

Először is: szerettem volna egy olyan közösséghez tartozni, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel beszélhetek, dolgozhatok.
Másodszor: Szeretném a gondolataimat minél több emberhez eljuttatni. Kevés olyan jó érzést ismerek, mint amikor valaki a könyvajánlóm hatására elolvas egy könyvet, és még tetszik is neki.
Miért pont a Lendület Magazin? Leszögezném, hogy nem hiszek a véletlenekben. A képmegosztó alkalmazás egyszer felajánlotta, hogy kövessem a Magazint. Utánanéztem a honlapon a Lendület céljainak, megnéztem a tartalmakat. Mivel tetszett, amit olvastam a közösségi oldalon is követni kezdtem. Ekkor vettem észre a felhívást a betöltetlen pozíciókról. Én pedig jelentkeztem.

Sorolj fel 5 dolgot, amit rólad mindenképp tudni kell!

– szeretek egész nap olvasni
– szeretem felfedezni idegen országok kultúráját. A történelem és a művészetek teljesen elvarázsolnak.
– szeretek érvelni egy-egy hozzám közel álló témában
– ha egy idegen közegbe kerülök, teljesen egyedül, kell egy kis idő, mire kibontakozom
-szeretem a humort, mindenféle formában. Szeretek hülyéskedni.

Mi az, amit az írás ad neked?

Pár éve még minden nap vezettem naplót, aztán sajnos leszoktam róla. Akkoriban mindent, ami eszembe jutott papírra vetettem, aztán a szüleim is, a férjem is el akarták olvasni. Édesapám a tudtom nélkül tette ezt meg, a férjem pedig egy olyan felkiáltással szorított sarokba, hogy “miért titkolózom előle”. Sajnos beadtam a derekamat erre a kijelentésre, azóta nem tudok visszarázódni a naplóírásba…Így ha egy olyan témájú könyvről írok, ami valami miatt közel áll hozzám, ott igyekszem kiírni magamból a gondolataimat.

Mi az, ami inspirál?

Egy nagyon jó könyv, mások visszajelzése. Valamint a zene (a zenehallgatás közben még takarítani is szeretek) , de nem mindegy milyen: lehetőleg magyar legyen, hogy feltéve a fülest, mindent kizárva énekeljem a dalokat.

Ha oda utazhatnál, ahová csak akarnál, hova mennél? Miért?

– Peru, Machu Picchu : csodálatos lehet, ugyanakkor kicsit félelmetes is
– Rómában már kétszer voltam, de újra visszamennék
Mindkét helyszín ugyanabból a szempontból érdekes számomra: olyan helyek, amiknek történelme van, ahol ha megfogok valamit, vagy végigsimítok a Colosseum falán, azt előttem ki tudja hányan tették meg. Mi történhetett ott, milyen dolgoknak voltak szemtanúi ezek a helyek.

Dalma, köszönöm az interjút! Sok sikert és jó szórakozást nálunk!