Ismerd meg új szerkesztőnket, Dórát!

Ismerd meg új szerkesztőnket, Dórát!

Nemrég egy új szerkesztőtárs érkezett a magazinhoz és engem ért az a megtiszteltetés, hogy közvetlenül együtt dolgozhatok vele, ezért készítettünk egy interjút, hogy Ti is jobban megismerjétek egy kicsit Dórát.

Miért jelentkeztél a Lendülethez?

A saját blogomon kívül nem jelentek még meg máshol írásaim, és nagyon szerettem volna magam kipróbálni egy komolyabb felületen is. Tanulni vágyom, fejlődni, és úgy láttam/látom, hogy itt egy igazán remek csapat dolgozik együtt.

Sorolj fel 5 dolgot, amit rólad mindenképpen tudni kell!

Hú, az ilyen típusú kérdésekkel mindig meg lehet fogni. Lássuk csak! Ikrekhez méltóan sok mindenben kettősen működök, így iszonyat kupis tudok lenni (bocsi kicsim), ugyanakkor bizonyos dolgokban hihetetlenül (idegesítően) precíz és maximalista vagyok. Imádok elmerülni egy-egy könyv világában, egyszerre minimum kettőt olvasok; többnyire egy novellás kötetet és egy regényt. Kávé, kávé és megint csak kávé, minden mennyiségben, de ebben abszolút a megszokások rabja vagyok, másfél évtizede hűséges vagyok tinédzser korom élénkítő italához. (Megnyugtató tudni, hogy ezzel nem vagyok egyedül – a szerk.) Szeretem azt gondolni, hogy jó humorom van (ne kérdezzétek meg a barátaimat, lehet, hogy ők máshogy vélekednek az ügyben), ebből kifolyólag imádok nevetni. Nem bírom az igazságtalanságot, valamint a hazugságot, akkor se, ha jó szándék vezérli az illetőt és kegyes hazugságról van szó, iszonyat mód fel tudom húzni magam rajta.

Mi az, amit az írás ad neked?

Élő beszédben sokszor nehezen fejezem ki magam, mindent egyszerre akarok mondani. Könnyen zavarba jövök, dadogok, nyekegek, nekem is rémes érzés belülről hallgatni, hát még másoknak. De az írás más. Az írásnak ritmusa van, a billentyűzet pedig mindig magabiztosabban szolgál, mint a nyelvem.

Mi az, ami inspirál téged?

Szeretnék mosolyt csalni az emberek arcára, vagy elgondolkodtatni őket egy kicsit, érzelmeket kiváltani. Szeretném hinni, hogy a bennem lévő gondolatok értéket hordoznak, amelyek mindig meg fogják találni maguknak a megfelelő közönséget.

Ha oda utaznál, ahová csak akarnál, hová mennél? Miért?

Nincs egy kimondott úti cél, amire mindennél jobban vágynék. Lehet, hogy nyálasan hangzik, de bárhová szívesen elmennék, csak újdonsült férjemmel és a kutyusunkkal tehessem meg. Ha így van, tudom, hogy nem leszünk híján a nevetésnek, az ismereteink bővítésének, a remek éttermek felfedezésének, túrázásnak, olvasásnak, pihenésnek és bárhová is megyünk, a minket körüllengő békének.

Köszönöm az interjút Dórának, és remélem, hogy még sokáig együtt dolgozhatunk a Lendületnél!

Szerző:

“Mindünk anyaga sugárzó lehetne, ha mernénk hasadni.” /Fodor Ákos/