Ismerd meg új szerkesztőnket! – Léna

Ismerd meg új szerkesztőnket! – Léna

Szilágyi Helénával folytatjuk új szerkesztőink bemutatását, akivel már a múlt héttől kezdve keddenként találkozhattok Máté és az én társaságomban. Őszintén szólva nagyon izgatott lettem, mikor kiderült, hogy kapunk egy társat magunk mellé, főleg, hogy Lénának idén jelent meg első kötete Ahol a part szakad címmel, amiről, ha többet akartok megtudni, a facebook oldalát itt találjátok. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok csodával fog meglepni minket az írásai által. Innen is rengeteg sikert kívánok neki!

Miért jelentkeztél a Lendülethez?

Láttam a felhívást és gondoltam, egy próbát megér. Szimpatikus volt az oldal, tetszettek a cikkek, az egész honlap hangulata. Már egy ideje megszűnt azaz oldal, ahová cikkeket írtam régebben, így vágytam már egy hasonló feladatra, lehetőségre és közösségre. És nem mellesleg láttam, hogy a kiadóm több szerzője is tagja a csapatnak. Szerettem volna megismerni a többi szerzőt is.

Sorolj fel 5 dolgot, amit rólad mindenképp tudni kell!

  • Elég szélsőséges személyiség vagyok, olykor pörgők, máskor pedig rám tör a mizantrópia. Még szerencse, hogy a grafomániám állandó, így írni bármikor tudok.
  • Idén jelent meg az első regényem nyomtatásban, de máris másik kettő kiadatásán dolgozom. És már nem is számolom, mennyi kéziratom és novellám van a winchesteren.
  • Van egy macskám és imádom a cicmókokat. Előző életemben valószínűleg én is macs voltam.
  • Általános iskolában több rajzversenyt is nyertem, de sokáig hanyagoltam a rajzolást. Pár éve jött meg a kedvem újra hozzá, el is végeztem egy grafikusi tanfolyamot. Jelenleg a regényeim borítóin élem ki az ilyesféle vágyaimat, meg egy társasjáték vizuális tervezésével vagyok elfoglalva. Nagy kihívás, de imádom.
  • Pszichológusként is dolgozom és tanulmányaim során művészekkel végeztem kutatást és rengeteg érdekes eredményre jutottam a képzőművészek meg írok személyiségével kapcsolatban.
14017786_1181718855202811_632236232_n

Léna

Mi az, amit az írás ad neked?

Számomra az írás kikapcsolódás és munka egyben. Sok mindent nem bírok megfogalmazni, bennem reked, amit az írás során kiadhatok magamból. Ez egy belső utazás, mely során több személyiség lehetek, több életet élhetek és belefeledkezhetek. Eddig a legrosszabb lelki állapotomból is ki tudtam írni magam.

Mi az, ami inspirál?

Egy pillanat, egy hangulat, egy aprócska szó. Bármi, amit az élet elém sodor.

Hogy adhatok és kaphatok.

Ha oda utazhatnál, ahová csak akarnál, hova mennél? Miért?

Még nem igazán jártam külföldön, így szinte bárhová, de legfőképp északra: Svéd- vagy Finnországba. Borzasztóan fázós vagyok, de jól beöltöznék és tölteném magamba a tüzes vizet. Persze csak mértékkel. Na ne szórakozzatok, hiszen az a vikingek és rockerek földje! 

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."