Ismerd meg új szerkesztőnket – Péter

Ismerd meg új szerkesztőnket – Péter

Bizonyára észrevettétek már, milyen szépen bővül Lendületes csapatunk. A mai nap is szeretnék bemutatni nektek valakit, aki -úgy gondolom- egészen új színt fog hozni a Lendület Magazin palettájára. Ismerjétek meg Pétert! 

1. Miért jelentkeztél a Lendülethez?

Nagyon tetszik a magazin koncepciója, szerintem rendkívül fontos az új tehetségek felkutatása, a fiatalok bemutatása a világnak. Úgy gondolom, hogy több ilyen kezdeményezésre lenne szükség, és igazán büszke vagyok rá, hogy én is a tagja lehetek.

2. Sorolj fel 5 dolgot, amit rólad mindenképp tudni kell!

  • Imádom a kutyákat, a cilinderes polipokat, a töltőtollakat, az óceánt, a könyveket… nagyon sok dolgot imádok.
  • Három olyan író van, akitől bármikor bármit szívesen olvasok: Neil Gaiman, H. P. Lovecraft és Richard Dawkins.
  • Sokszor hallgatok filmzenéket, szerintem ezek állnak legközelebb a tökéletességhez a zenei stílusok közül.
  • Az egyik fő életcélom, hogy hozzájáruljak az emberi hülyeség leküzdéséhez (vallás, homeopátia, asztrológia…).
  • Szeretnék egyszer könyvtárban, vagy könyvesboltban dolgozni… igen, a könyvek miatt.

3. Mi az, amit az írás ad neked?

Igazából pont azt, hogy én adhatok valamit másoknak. Az a célom, hogy valami olyasmit hozzak létre, amin mások elgondolkodnak. Az csak másodlagos, hogy tetszik-e nekik.

Kasza Péter

4. Mi az, ami inspirál?

Sokszor a különböző alkotások (írások, képek, filmek…), de igazából szinte bármi vezethet egy írás megszületéséhez. Pont ezt szeretem a legjobban: hogy minden dolog adhat valami jó ötletet. A kulcs szerintem az, hogy megtanuljuk észrevenni ezeket a kósza gondolatok és ábrándozások közepette.

5. Ha oda utazhatnál, ahová csak akarnál, hova mennél? Miért?

Leginkább az északi tájak vonzanak. Ha választanom kellene, akkor Izlandra utaznék. Eszméletlen jó érzés lenne a sziklás hegyeken, zöld mezőkön sétálgatni, de legjobban a fekete homokkal borított tengerpart ragadna magával szerintem.

 

A borítóképet Habarics Dávid készítette.

Szerző:

Álmodozó vagyok, aki képtelen megmaradni a realitás talaján, mert a lelke magasabbra vágyik. Kereső. Utazó a világban és önmagában, nyitottan az egész mindenségre. Csak egy kis lélek, aki valahonnan ide pottyant, s ha már így esett, gondolta körül néz.