Kaméleon lány – ajánló Pazonyi Dóri képeiről

Kaméleon lány – ajánló Pazonyi Dóri képeiről

Az internet által kitárul elénk a világ. Közösségi oldalakon mutathatjuk meg magunkat, a munkánkat vagy bármit, amit szeretnénk. Nekem sokszor okoz örömet az, hogy egy-egy véletlen kattintással gyöngyszemekre bukkanhatok.

Véletlenül fedeztem fel Dóri blogját, pontosabban Tumblr oldalát. Mi tagadás már az első képkockák magával ragadtak. Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: megfejthetetlen. Végiggördítve az oldalát, próbáltam kitalálni, vajon a sok kép közül melyik lehet ő? Melyik az igazi arca? Aztán ahogy egyre több fotó tárult elém rá kellett jönnöm, hogy mind. S bár nem ismerem személyesen, valahogy úgy érzem ez a sokféle arc, mind benne él, mind egy-egy érzést, aktuális lelkiállapotot fejez ki és mutat meg, épp úgy akár egy költő verse. Ő képekkel mesél. Egyiken a sötét tónusok közé zár, szomorúságot és melankóliát illusztrál, másikon óriási mosollyal rád nevet. Szélsőséges állapotok és különböző hangulatok váltják egymást a képeken. Ritka ennyire egyedi stílusban alkotó emberre bukkanni, hisz manapság, aki vásárol egy jónak mondható fényképezőgépet, már létre is hozta facebookon az XY-photograpy profilt, melyre sablonosabbnál-sablonosabb képeket tölt fel. Sehol egy egyedi elgondolás vagy új ötlet, fantáziáról már nem is beszélve. Ennek ellenére a hype az megy. Véleményem szerint egy művész sohasem kérkedik. És ez az, ami talán megfogott még a minőségi képek mellett Dóri munkásságában. Kreatív, fantáziadús és elgondolkodtat. Blogjában amellett, hogy róla készült képeket láthattok, akadnak divatfotók, barátos bandázós, esküvői vagy épp koncertes képek is. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki megcsömörlött a sablon képektől és valami igazán eredetire vágyik.

Nemsokára interjúra invitálom Dórit, ti pedig kövessétek őt, invisiblemonsters nevű oldalán. Szeressétek a dóriszivevagyok– képeket! Íme néhány, a teljesség igénye nélkül.

képek forrása: http://doriszivevagyok.tumblr.com/

Szerző:

"láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?"