Kardos Mónika, aki levetette a „kék sálat”

Kardos Mónika, aki levetette a „kék sálat”

„M-mel”, azaz Kardos Mónikával 2013 júniusában készítettem interjút. Ő volt az első olyan interjúalanyom, aki nem jelentkezett a Lendülethez, hanem én kerestem fel őt, hogy szeretnék róla írni. Az első pillanattól kezdve könnyen ment a munka. „M” nagyon közlékeny és segítőkész volt, így hamar el is készült az interjú, melyet július 2-án publikáltunk.

Mivel az első interjúalanyom egyike volt, nagyon a szívemhez nőtt. A mai napig vissza-visszatérek a blogjához. Azért, hogy tudjam, merre viszi az élet, azért, hogy egy kis pozitív energiát szippantsak magamba, és természetesen azért is, mert szeretem az írásait.

Kardos Mónika

Kardos Mónika

 „M” azóta sok mindenen ment keresztül. Blogja elköltözött (többször is) és nagy meglepődésemre, megtudtam (még akkori blogjában olvastam), hogy megkeresésem hatására úgy döntött, hogy felvállalja magát és ezentúl nem álnéven, hanem igazi nevén ír. Úgyhogy Ő most már nem csak „M” vagy a Lány a kék sállal.. Hanem Kardos Mónika, aki azóta is ugyanolyan Lendülettel és lelkesedéssel publikál olvasóinak, mint a „nagy bumm” előtt.

Facebook oldalán mindig találhatunk valamilyen csemegét, amivel kicsit feltölthetjük önmagunkat, és löketet kapunk ahhoz – ha épp padlón vagyunk – hogy felkeljünk a földről.

„Akármekkorák is az álmaid, egyszer úgyis belenősz. De ha már az elején feladod, a lehetőséget sem adod meg magadnak…”

Mónika kislány kora óta ír. Igaz, akkoriban még naplót vezetett a nagy szerelmeiről. Több blogja is volt már: olyan, ahol az érzelmeit aknázta ki a nagyvilág előtt és divatbloggal is foglalkozott. A jelenlegi írásai a mindennapjairól szólnak. Arról, hogy mire van szüksége, mit szeretne, mik a tervei, mi milyen érzéseket vált ki belőle. Hangnemük változatos, van, hogy szerelemről olvashatunk, van, hogy csalódásról, van, hogy a mindennapok apró és nagyobb gondjairól.

Mónika azért kezdett bele a blog írásába, mert olyan ember, aki általában jókor van jó helyen és tudja, hogy mi kell az embereknek. Ha valaki épp padlón van, akkor helyre teszi a lelkét két-három mondattal. Ha valaki igazságtalan valakivel, akkor megpróbálja megkeresni az arany középutat. Véleményt alkot, érvel és mindezt megosztja velünk.

„Rendszert alkotni. Tervekkel, álmokkal megspékelve, hogy legyen mi motiváljon.
Tudnunk kell azt, hogy merre is tartunk. Ebben is segít ez. Le kell fektetni a terveket. Dédelgetni, szeretgetni, hogy egyre jobban a részünkké váljon. Aztán lendületből arra kanyarodni, amerre visz az érzés, és valóra váltani mindet. Egytől egyig.”

Kövessétek nyomon írásait! Ha csak egy kis plusz energia kéne, vagy olvasnátok valamit, ami kikapcsol és egyszerre fel is vidít, vagy szívesen belebújnátok valaki bőrébe, aki más mint ti, de valahogy mégis ugyanolyan… Nézzetek be hozzá! Szerintem érdemes.

Blog

Facebook

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/