KatARTik szelencéje – Pozitív energiák Ruttner Katától

KatARTik szelencéje – Pozitív energiák Ruttner Katától

Bizonyára sokan ismeritek Ruttner Katát, mint a Tv2 riporterét. De Katának van egy másik oldala is, aki nem csak a tv-s lány, hanem az, aki keresi a harmóniát, a békét, és mindeközben minket is terelget az úton, hogy meglássuk a világ szépségeit.

Kezdetben a KatARTik egy olyan blog volt, ahol művészetről, divatról, életmódról és dizájnról olvashattak követői. Ám szerkesztője változott és vele együtt a blog is 180 fokos fordulatot vett. Most már kizárólag Facebookon tudjátok nyomon követni Kata bejegyzéseit, melyek egytől egyig hordoznak magukban valamit, ami maga a szerkesztő, az ő élete, az ő békéje és pozitív energiái.

„Nyugalom, harmónia, slowlife, hatások, hangulatok és a színek keresése a mindennapokban. Mivel egész életemben a harmóniát, a kiegyensúlyozottságot, és a nyugalmat kerestem az utóbbi években tudatosan is elkezdtem afelé lépkedni, hogy pörgős életmódom mellett belevigyem ezeket a dolgokat a mindennapjaimba. A jóga, a meditáció, a slow life, a türelem gyakorlása és az elfogadás mind-mind mostani saját magam kialakulásához vezettek. És amiatt, hogy régebben inkább voltam negatív, kételkedő és feszengő, most pedig teljesen az ellentettje pozitív, reményekkel teli és nyugodt, nagy eredménynek érzem, hogy ilyen egyensúlyban vagyok magammal. Nos ezek miatt döntöttem úgy, hogy megújul a katartik. Mostantól csak olyan dolgokról postolok, és csak itt a facebookon, amelyekkel a harmóniát, a flow-t be tudjuk vinni az életünkbe.”
/Ruttner Kata/

Hol meditáció, hol egy kis jóga, a tudatos életmód pillanatképei, illetve a világ varázslatosabbnál varázslatosabb helyei, vagy csak egy csendes esti fény azok, amelyeket Kata megoszt velünk. Így segít minket abban, hogy megtaláljuk a belső békét, a harmóniát.  Terelget minket, hogy elmerülhessünk igazán önmagunkban, a világban. Abban, amit épp csinálunk és mindez feltöltsön minket pozitív energiákkal.

Kata hosszú és nehéz utat tett meg azért, hogy ott tartson ahol. Kemény munkával, hihetetlen kitartással, erővel érte el mindazt, amit jelenleg magáénak tudhat. De talán legnagyobb kincse az, hogy gondolatait szinte teljes mértékben a pozitív energiák járják át, harmóniában él együtt önmagával. Szerintem mi, emberek mind ezt a belső békét keressük, az önfeledt nevetéseket, a boldog ébredéseket. A KatARTik  terelőbóják sokaságaként jelzi az ösvényt, ami segíthet ezt az állapotot elérni.

fotó: Bankó Roland

fotó: Bankó Roland

Állítólag, mi magyarok elég pesszimisták vagyunk. Még népdalaink legszebbjei is búskomor hangulatúak, akárcsak Himnuszunk. Őszintén szólva, én néha kicsit irigylem az olaszokat. Az önfeledt hangos nevetéseket, temperamentumukat, azt, hogy a zseniálisabbnál zseniálisabb ételeiket az utolsó falatig ízlelgetik és kiélvezik.
Mi néha elfelejtjük a kicsi dolgokat megbecsülni. Nem mindig gondolunk bele abba, hogy mekkora kincset ér egy szívből szóló nevetés, egy igaz szó. Egy remek étel, vagy a lefekvés előtt elfogyasztott utolsó korty bor.
Katát olvasva talán mi mind megláthatjuk az útjelzőket, esetleg lehetünk egy kicsit olaszok. Tudatosabban élhetjük életünket és lehet, hogy némi pozitív látásmód is átragad ránk.

„Te légy magadnak a Nap!”
/egy jógi szavai/

Nem hiszem, hogy egy ilyen változás egyik napról a másikra menne. Ahogy azt sem, hogy akarat és erős elhatározás nélkül sikerülhetne. Csakhogy valahol el kell kezdeni… És talán a KatARTik  az első érintés egy örökmozgó beindításához.

 

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/