Ketten a világ ellen – Mert minden könnyebb, ha nem vagy egyedül

Ketten a világ ellen – Mert minden könnyebb, ha nem vagy egyedül

Ha szerencsések vagytok, nektek is volt már részetek abban, mikor megtaláltátok a lelki társatokat. Ritka és csodálatos dolog, de nem könnyű megtartani. Így a most következő írásomban azt szeretném nektek bemutatni, hogy szerintem mik azok az apróságok, melyektől ilyen különlegessé válhat egy kapcsolat. Egyúttal pedig hálát adok annak a személynek, aki ezt a szerepet képviseli az életemben.

Idő„Emlékszel?”

Minden kapcsolatot, így a barátságot is az idő vasfoga kovácsolja rendületlenné. Ehhez azonban nem elég csak egymás mellett létezni. A közös programok, élmények, vagy épp kudarcok formálnak minket olyanná, amilyenek vagyunk. Ezzel egyetemben pedig a környezetünkre is hatással vagyunk és fordítva. A barátság fogalmával kapcsolatban ez természetesen azt jelenti, hogy minden közös pillanat és közösen átélt emlék egy kincs, amit bármikor, ha felidézel, elmosolyodsz. Ha pedig egy mosoly a múltból integet vissza, akkor az örök élmény marad.

Érdeklődési körök„Nahát, te is?”

A számomra lelki társnak nevezett személlyel való kapcsolatom a zenével kezdődött. Visszagondolva furcsa, hogy egy ilyen apró mozzanat, szoros köteléket varázsolt köztünk. Természetesen számos más dologban hasonlíthattok, de egy már elég volt ahhoz, hogy meginduljon valami. Majd aztán idővel jön a többi is, és észre sem veszitek, mennyire egymásnak teremtettek titeket. Az igazán legjobb barátnők ismérve közé tartozik még a közös öltözködési stílus, filmek és minden egyébbel való közös érdeklődés. Az ember azt hinné, hogy totál unalmas lehet, ha valaki majdnem mindenben egyetért veled. Miért lenne?

Őszinteség„Én megmondtam!”

Nem csak a pletykák időbeni továbbításáról van szó. Két igaz barátnak minden pillanatban őszintének kell lennie a másikhoz. Legyen szó egy gyötrelmes pasi választásról, egy borzalmas pulcsiról, vagy egy közelgő rossz döntésről. Magunkból kiindulva, azt gondoljuk, jobb, ha hallgatunk, nehogy megbántsuk szeretett barátnőnket, majd pedig könnyektől áztatva lássuk. Téves. Gondoljunk csak vissza, hányszor jött volna jól, ha szó szerint ránk parancsolnak és, ha durván is, de lebeszélnek minket egy olyan dologról, amit esetleg megbánnánk.

Kép: Szekeres Levente Sebestyén

Bizalom„El kell mondanom valamit..”

Amikor két ember eljut arra szinte, hogy bármit, igazán bármit meg tudnak beszélni, akkor az igazi, mély kapcsolat. Minden embernek szüksége van a szülein és a szerelmén kívül egy társra, akivel kibeszélheti a szerelmét és a szüleit. Minden tüskét és rossz érzést meg kell osztanunk valakivel, hogy az eltűnjön és folytathassuk az életünket rossz szájíz nélkül. Természetesen nehéz nyitni. Nehéz megtenni egy olyan lépést, aminek következtében átadunk egy darabot valakinek, akiben egyelőre csak félve bízunk meg. Kockáztatni kell, mert minden kezdet nehéz. Ha azonban valakitől kölcsönös bizalmat kapunk, ő legyen az első, akitől tanácsot kérünk.

Kedvesség„Hoztam neked valamit!”

Két legjobb barátnő életében sokszor vannak olyan pillanatok, amikkel meg kell küzdeni. Ezek a pillanatok lehetnek fájdalmasak is, így mindig jól jön a legközelebbi barát jelenléte, vigasztaló szava. Ezek többnyire nem elvárások, inkább csak alappillérei egy ilyen kapcsolatnak. Mindemellett sokat jelenthetnek az apró gondoskodások is, mint egy nem várt ajándék, egy kölcsönruha, vagy egy meglepetés buli. Adni jó.

 

Összhang„Mássz ki a fejemből!”

Amikor mindkettőtök fejében ugyanazok a hangok szólnak, és kölcsönösen elbírjátok viselni a másik hülyeségét, akkor már igazán nyeregben vagytok. A temérdek közösen eltöltött idő nem csak a gondolatolvasást és a közös menstruációt segíti elő, hanem azt is, hogy egy idő után olyan érzés lesz, mintha saját magaddal beszélgetnél, annyira egyezik az életstílusotok és felfogásotok. Ezért van az, hogy mikor a legjobb barátnőmmel vagyok, olyan, mintha egyedül lennék.

 

Elfogadás„Én így szeretlek.”

Mint minden kapcsolatban, a legjobb barátságokban is előfordulnak ellentétek, problémák. Az ellentétek pedig vonzzák egymást, ahogy a régi közmondás is tartja. Így hát sosem jelenthet problémát, ha két személyiség eltér bizonyos dolgokban, a legfontosabb mindig az, hogy kiegészítitek egymást, és minden nyavalyát elfogadtok. Ha hibákkal együtt szeretitek egymást, akkor az igazi szeretet.

Szerző:

Az a fajta lány vagyok, aki akkor létezik, ha írhat. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd mások is olvassák a gondolataimat. Ennek viszont mindig is a visszautasítási-kórság állt az útjában. Azonban rájöttem: igenis lehetnek olyan gondolataim, amik másokat is érdekelnek. Életvidám és csökönyös ember vagyok, épp ezért mindenről van véleményem, amit szeretnék is megosztani a világgal. Az írás számomra egy olyan dolog, amivel kifejezhetem az érzéseimet úgy, hogy ne kelljen szólnom egy szót sem. Ez pedig egy magamfajta szürke kisegérnek hatalmas áldás. A romantika és rózsaszín dolgok terén annyira nem vagyok otthon, de igyekszem magamba szívni az életet és kipróbálni magam több téren, mivel a macskámon és a kávén kívül az írást szeretem a legjobban. Na jó… a macskámat jobban.