Könyvajánló – Mona Awad: Antilányregény

Könyvajánló – Mona Awad: Antilányregény

Szeretnék nektek bemutatni egy könyvet, ami segített nekem egy kicsit elfogadni önmagam és bemutatta, hogy nem csak én vagyok az egyetlen, aki nehezen tudja elfogadni önmagát. Ez a regény nem már, mint az Antilányregény, ami az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg nem is olyan rég. Megrendelni EZEN a linken tudjátok.

Forrás: Moly

Fülszöveg:
„A könyv története titkos ajándékot rejt.
Adunk neked vele egy barátnőt. Kicsit zűrös a csaj, az igaz, de nagyon szerethető, mert tényleg mindig őszinte, mert elképesztő sztorikba keveredik folyton, és mert olyan viccesen tud ruhát próbálni, ahogy senki más. Ő Lizzie, a kövér lány. Aki különben nem is kövér, csak azt hiszi magáról. Ez a dilije. Hogy dagadt. Meg hogy biztos nem kellene egyik fiúnak sem. Ne tudd meg, milyen pasikra hajt, még egy rockzenésszel is összejött. Abból jó nagy gáz lett, majd elmeséli.
Lizzie olyan, mint te – boldog akar lenni. Talán kicsit megelőzött téged: ő már végigcsinálta. Légy vele türelmes, kérlek! Ő azért bukdácsol ennyit, hogy neked már ne kelljen. Elköveti helyetted a hibáidat. Nevessetek, sírjatok együtt!”

I.M.Á.D.T.A.M a könyvet! Végig tudtam a történettel azonosulni, ez talán azért van, mert én sem a pillesúlyú emberek közé tartozom. Így minden egyes ruhapróbát, étkezést, és küszködést a súllyal át tudtam érezni, amin Lizzie is átment.
Nem szeretnék sokat írni a könyvről, hiszen a fülszöveg nagyon szépen leírja, hogy mit is kapunk benne. Inkább a saját érzelmeimről számolok be, amit olvasás közben éreztem. Olyan volt, mintha rólam és hozzám írták volna a könyvet. Vagy mégsem! Hanem mindenkihez, aki egy kicsit önbizalom-hiányos, az mindegy, hogy ez miből ered, lehet azért mert kövér, sovány, csúnya, vagy akár szép. Itt az elfogadáson van a hangsúly, hogy képesek legyünk mindenből a legjobbat kihozni, mert ha a barátaink, szerelmünk, családunk képes elfogadni olyannak, amilyenek vagyunk, akkor mi is legyünk erre képesek! Ha pedig mégsem jön össze, akkor próbáljunk meg ellene tenni, úgy, ahogy Lizzie is. Viszont mégsem úgy, ahogy Lizzie. Ezt azért mondom, mert mikor ő sikeresen lefogyott és egy gyönyörű nő vált belőle, mégsem érezte jól magát a saját bőrében. Beárnyékolta az, hogy ő valaha duci volt, és ezen nem képes túllépni. Ha változunk, azt azért tegyük, mert nekünk jobb és ne azért, mert az az elvárás!

Még több információt, interjút és idézetet olvashattok a könyv Facebook oldalán. A recenziós példányt köszönöm az Athenaeum kiadónak!

Ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik valóban nem tudják elfogadni önmagukat, mert Nektek úgy gondolom, hogy ismerősek lesznek a történetek és így szembesültök vele, hogy nem vagytok egyedül és merjetek változni, de azt csakis önmagatok miatt! Azoknak is ajánlom, akik nem képesek elfogadni a másikat, mert legalább egy kis bepillantást kaptuk abból, hogy mit is értünk a mindennapokban, hogy minden egyes napunk szinte harc azokkal az emberekkel, akik tökéletesnek gondolják magukat, és persze önmagunkkal is harcolunk, hogy ki tudjunk lépni a saját árnyékunkból.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Szerző:

Dorka. Anya, könyvmoly, lelkes, barátkozós, mosolygós, segítőkész, beszélgetős. Ezek a szavak jellemeznek leginkább.