Könyvajánló – S.L. Grey: Az apartman

Könyvajánló – S.L. Grey: Az apartman

A mai napon egy thriller ajánlójával kedveskedek Nektek az Agave Kiadó jóvoltából. A könyvet S.L.Grey, vagyis Louis Greenberg és Sarah Lotz dél-afrikai írópáros jegyzi.

Forrás: moly.hu

Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket. /Márai Sándor/

Mark és Steph épp átéltek kislányukkal egy betörést. Fizikailag ugyan nem bántalmazták egyiküket sem, de lelkileg, pszichésen teljesen tönkretették a házaspárt, egy láthatatlan éket verve közéjük. Egy ismerősük külföldi nyaralást javasol nekik, de Mark egyedüli fizetéséből ezt nem tehetik meg. Ekkor jön az ötlet: egy lakáscsere oldalon elérhetővé válik számukra az álomnyaralás – Párizs. Steph regisztrációja után egyeztetnek is egy francia párral, és hamarosan kezdetét veszi a “nagy kaland”.

Az utazásig végigkísérhetjük, hogy a házaspár mennyire távolódik egymástól, utalásokat olvashatunk Mark előéletéről ill. kis betekintést kaphatunk a dél-afrikai bűnözésről.

A francia fővárosban eleinte minden nagyon jól alakul, főszereplőink jól érzik magukat. Majd egyre szokatlanabb dolgok történnek, melyeknek – azt hinnénk – betetőzése egy váratlan tragédia. Ám még csak ezután következnek az igazán rejtélyes, misztikus dolgok, melyek Fokvárosba való hazatérés után még abszurdabbakká válnak. A mű befejezésén szinte meg sem lepődtem: az írópáros elképesztő végkifejlettel zárta a történetet.

A regény azt az alapvető elképzelésünket dönti meg, hogy az otthonunk biztonságos. A cselekményben be is bizonyítja: hiába zárjuk be az ajtót, a veszély a ház falain belül is leselkedik ránk. Ezzel pedig el is éri, hogy ha valamilyen zajt hallunk éjszaka, eszünkbe jusson ez a történet.

Kiemelt kép forrása: www.fassinoimmobiliare.com 

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/