Könyvajánló: Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Könyvajánló: Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Tomcsik Nóra nevét egyre többször látom a különböző könyves felületeken. Ezen felbuzdulva elővettem A hercegnő és a sárkányok dala könyvét, ami december óta a polcomon csücsül. Most pedig erről a könyvről olvashatjátok a véleményem.

 

Forrás: Moly

Fülszöveg:

Vajon meg lehet szelídíteni a sárkányokat?

Felix a leleményes, de álmodozó tolvajlány, Edmund a muzsikus apród és Sir Marcus a magának való lovag azt a feladatot kapják, hogy keressék fel a hosszú ideje szunnyadó sárkányokat, így mentve meg az öt király birodalmát Aerion, a Nagykirály zsarnokságától.

Az út hosszú a sárkányok lakta Tüzes-szirtig, melynek során Felix, Edmund és Sir Marcus megtanulják a barátság, a lovagiasság és bajtársiasság fontosságát is, hisz ezen erények nélkül sosem ismerhetnék meg a sárkányok titkát, és győzhetnék le a Nagykirályt.

Izgalmas, kalandos meseregény főként a 9-14 éves korosztály számára.

 

 Nagyon édes kis könyv, és annak ellenére, hogy kinőttem a 9-14 éves korbál már egy ideje, nagyon élveztem.

Saját készítés

A történet nem volt túlbonyolítva, mégis kíváncsi voltam rá, hogy mi lesz a következő fejezetben. Nagyon szerettem a világot, amit az írónő elém tárt ebben a csöppnyi kis történetben. A négy égtájnak vannak királyai és van egy közös, aki mindenkit összetart…vagyis csak tartana, ha nem lenne elvakulva. Ez a Nagykirály Aerion, akinek az a célja, hogy megszerzi magának a sárkányokat, akik állítólag a Tüzes szirtnél alusszák álmukat. De ahhoz, hogy felébressze és irányítsa őket, meg kell ismernie a titkukat. A négy király egyike, Bernard király azonban fellázad ellene, és ő is titokban elindítja a saját kis csapatát, hogy ők derítsék ki a titkot és érjenek oda a sárkányokhoz hamarabb. Ez a kis csapat kettő személyből állt: Sir Marcus, a lovag, Edmund, az apród később pedig Felicia, a tolvajlány, akinek szintén van egy titka. Útjuk során kaptam egy kis ízelítőt a világból, népekből, szokásokból és még a tájakból is. Jó volt olvasni az egész történetet, mert mindig vitt előre, és, mint ahogy mesékben lenni szokás: a jó mindig győz. Nagyon szerettem, hogy a sárkányok titka nem valami fellengzős bűvölet volt, hanem egy egyszerű mindennapi dolog, amire senki sem gondolt. A másik, ami még meglepett a cselekményben, hogy én azt vártam, hogy a hercegnő lesz a hősnő, ha már a címben is benne van, de nem. Teljesen mást kaptam ezen a téren, mint amit gondoltam. Szerintem ez egy remek mese valóban a 9-14 éves korosztálynak, biztos, hogy nagyon fogják élvezni, ha olvassák.

A karakterek egytől egyig tetszettek, és még úgy is, hogy elég rövidke a történet képes voltak magam elé képzelni őket. Itt nem csak a külsőre gondolok, hanem a belső értékekre is. Ott volt Felicia, akinek nem volt a leányálom a múltja, mégis képes volt erős maradni. Edmund a világ legédesebb apródja, aki megtesz mindent szíve hölgyéért. Sir Marcus pedig először nagyon hűvös, és számomra kissé negatív, de ahogy halad előre a történet egyre emberibb lett, és őt is megkedveltem.

Kedvcsináló idézetek:

„A Nagykirályok mindig szerették megmutatni, hogy ők az igazán hatalmasok.”

„- Egész eletemben nem tehettem semmit, mert csak eg utcagyerek voltam. Most nem tehetek semmit, mert kötnek a törvények és a hagyományok.”

„Mindenki lehet szerelmes.”

Kiemelt kép forrása: https://hu.pinterest.com

Szerző:

Dorka. Anya, könyvmoly, lelkes, barátkozós, mosolygós, segítőkész, beszélgetős. Ezek a szavak jellemeznek leginkább.