Könyvajánló – Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!

Könyvajánló – Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!

Az elmúlt hetekben megismerkedhettetek Tomor Anita eddigi munkásságával , egy interjú keretében kicsit a személyiségével, ezen a kedden pedig jöjjön egy könyvajánló legújabb művéről, a Helló újra, kedves exem! című regényről.

Forrás: bookline.hu

Amikor kinyitottam a könyvet, és kicsit belelapoztam, egyből meglepetés ért: egyrészt az Álmodtam már rólad című történetnek folytatása lesz, Még mindig rólad álmodom címmel, valamint előkészületben van még egy regény, Nyolc éjszaka címmel. Úgyhogy szerencsére egy darabig biztos nem kell nélkülöznünk Tomor Anita írásait.

A sok jó hír után, már boldogan kezdtem neki az olvasmánynak, amiben ismét nem csalódtam, sőt…

A történet főszereplője, Nora, szingliként éli mindennapjait Londonban. Egyáltalán nincs problémája a facér életmóddal, egy dolgot szeretne csupán: gyermeket, de egyedül. Nincs szüksége még egy komolytalan kapcsolatra, vagy egy férfira, aki csak újabb csalódást hozna az életébe. Ekkor találkozik, hét év után újra az exével, Patrick-al. Patrick annak idején, 3 éves kapcsolat után, szó nélkül hagyta ott a lányt. A srác időközben híres autóversenyző lett, rengeteg pénzzel és rengeteg összetört női szívvel. Mindent megkap, amit csak szeretne, kivéve Norát.

Talán valahol itt kezdődik a bizsergés, az oda-vissza játékok és a riposztok a két főszereplő között. Rendkívül szórakoztató Patrick folyamatos udvarlása, kísérletei a lány “becserkészésére”, miközben folyamatosan falakba ütközik. De ezek a falak elég hézagosak, mert Nora már az elején is benne van a játékban, a flörtökben. Később aztán fenekestül felforgatja életét ez a régi-új vonzalom. Végül a lány hoz egy döntés, ami meglepő fordulatokat eredményez a további történésekben.

A szerző úgy szőtte bele a cselekménybe egy-egy város, hotel, vagy sziget leírását, hogy például London utcáit egy az egyben láttam magam előtt, ezenkívül Baliról és Szingapúrról pedig rengeteg új információt tudtam meg. Ez nagyon tetszett.

Az írónő a vele készült interjúban így nyilatkozott a könyvéről:

Az életünkben, a környezetünkben, a világban annyi szomorúság, betegség, stressz, nehézség van, hogy úgy érzem, nekem boldogságra, pozitív energiákra van szükségem, és ezt szeretném az olvasóknak is adni a történeteimmel. Ez a könyv egy igazi, szívet melengető, romantikus történet.

Úgy gondolom, hogy tökéletesen megfogalmazta azt, amit én is éreztem, miután leraktam a művet. A történetben nem voltak gyerekkorban elszenvedett traumák, belső démonok, nem voltak kommunikációs problémák, elbeszélés egymás mellett. Egyszerűen csak élvezhető volt a könyv, olyan, melyet egy ültő helyében elolvas az ember, olyan sztorival, melyre talán titkon kicsit vágyik is.

Marina Bay Sands, Szingapúr. Forrás: booking.com

Köszönöm a könyvet és az élményt Tomor Anitának! Alig várom a további műveit!

Kiemelt kép: newsroom.porsche.com

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/