kötődés

kötődés

Ahogy a párnán egyik oldalról a másikra fordulsz, abban is van valami csodás és megismételhetetlen. Az arcod simulása a huzathoz, a hajszálak kócos rajzolata, ahogy ráhasalnak az anyagra. Apró dolgok, melyek oly lágyan pengeti szívemben ezeket a törékeny húrokat, hogy néha csak könnyek szöknek a szemembe a boldogságtól. Halk lélegzetvételek közt némán simítom kezem oldaladon – betakarlak mindig, hogy ne fázz. Esténként ha rémeset álmodom, szorosan a hátadhoz lapulok, aztán valami ösztöntől vezérelve, mindig megfordulsz, hogy átölelj. Karjaid szorosan körbefonnak, a félelem pedig tovaszáll. 

Tudod, nagyon sok dologra megtanítottál, s bár lehet észre sem veszed, formálódom már jó ideje melletted. Azt mondják a horoszkópjaink pontosan szemben helyezkednek el egymással meg, hogy ami belőlem hiányzik, az benned megvan és fordítva. Talán ezért vagyunk mi kompatibilisek. Összekapcsolódtunk, mint valamilyen kötés által két anyag. S a világ, amit magunk köré teremtettünk, mint egy univerzum: tele van apró csodákkal.

Reggelente még hosszú pilláidon ül az álom. A ablakból beszűrődő napfény, körberajzolja testünket az ágyon. Szemedben apró pontként látszódom. Gyűrött arcaink egymáshoz simulnak. Borostád vonalakat szánt a bőrömbe. Telhetetlenül szorítom karod, mivel magadba ölelsz. Mellkasodból hangos, ütemes dobogás szűrődik ki. Szinte látom a szívveréseid. Dallamuk mint egy hullámzó tenger. 

Aztán, mikor elmész és én itt maradok egyedül, csak kavargatom a bögre aljára ülepedett kakaót. Elveszve érzem magam nélküled, mint egy molylepke, aki folyton keresi a fényt, de sötétben csak faltól-falig csapódik. Lassan felmarja bőröm a ragaszkodás, ami akár egy seb a gerincem vonalán, bármennyire is viszket, mikor gyógyul, sosem érhetem el levakarni. Szívem egy láthatatlan fonállal magához kötött téged, s ahogy távolodsz úgy szorít egyre és egyre jobban össze. Itt ülök majd az ablakban, nézve a rohanó autókat, s a hóesést, egészen addig, míg újra nem jössz felém.

fotó: weheartit.com

fotó: weheartit.com

Szerző:

"láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?"