Lendületbe hoz – December

Lendületbe hoz – December

Végre itt a december és vele együtt a móka és kacagás. Csengettyűszó és forralt bor. Szétmálló hangerdő és fényfüzérek. Könyvbemutatók és kasszasiker filmek. És persze koncertek tömkelege. Annyi program van, hogy én szerintem minimum megkettőzöm magam, aztán majd meglátjuk, hogy viselem. Ti meg győzzetek választani.

PROGRAM – II. InstaVers Fesztivál 

Mikor? Hol //// December 2-5., Több helyszínen

Újra megnyitja kapuit az Instavers Fesztivál, ahol a kortárs irodalom és zenei élet színe-java megtalálható lesz a különböző helyszíneken. Izgalmas formációk, felolvasó estekkel egybekötött könyvbemutatók és egyéb akciók is várják az érdeklődőket.

FILM – Krampusz

Mikor? Hol //// December 4., Multiplex

Őszintén, erről a filmről nem tudtam eldönteni, mennyire is fogja komolyan venni magát. Mivel már néhány helyen mögé passzintották a horror mellé a vígjáték szócskát. Csupán ezért merem ajánlani, jómagam nem vagyok nagy horror rajongó, de ez már akkora marhaságnak tűnik, hogy vicces. Persze felelősséget nem vállalok a kiöntött üdítőkért, úgyhogy csak óvatosan!

KÖNYVBEMUTATÓ – Távozó fa | Oravecz Imre új verseskötetének bemutatója 

Mikor? Hol //// December 5., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Oravecz Imre megindítóan személyes új kötetében a tél hideg fényével pásztázza végig létezése lehetőségeit és adottságait, és versei minden bizonnyal nagy hatással lesznek a bemutatóra érkezőkre is. A szerzővel Kulcsár-Szabó Zoltán beszélget, versekből Lukácsi Huba olvas fel.

KÖNYVBEMUTATÓ – Möbion – Horváth Viktor új regényének bemutatója 

Mikor? Hol //// December 9., Írók Boltja

Horváth Viktor regénye egy ősi mítoszt gondol tovább: mi történne, ha a Sátán üdvözülne, és visszatérne a Mennyekbe? A futurisztikus környezetbe, kalandokkal, harccal és szerelemmel fordulatos mesébe ágyazott teológiai probléma végső tétje pedig az Ember. A szerzővel Papp Sándor Zsigmond beszélget, a felolvasott részleteket Kovács Ágota dróttrailere illusztrálja.

KÖNYVBEMUTATÓ – Kubiszyn Viktor: Oroszrulett – könyvbemutató 

Mikor? Hol //// December 10., Írók Boltja

A szerző legújabb Oroszrulett című regénye, ezúttal a moszkvai éjszaka mélyére kalauzol minket. Egyszerre fizikai, és lelki/szellemi út ez, amit megcsavar a különböző kábítószerek hatása alatt lévő karakterek belső világának ütközése a fizikai valósággal.  A szerzővel beszélget és a kötetet bemutatja: Mészáros Sándor.

KONCERT – Ed Is On

Mikor? Hol //// December 10., Dürer Kert

Bizonyos munkahelyi baleset miatt december 10-re tolódott az Ed Is On novemberi koncertje, szóval, aki nem akar lemaradni a zenekar utolsó, hagyományos felállásban tartott örömzenéléséről, menjen aznap a Dürer Kertbe.

KONCERT – Nightwish – Endless Forms Most Beautiful Tour 2015

Mikor? Hol //// December 12., Papp László Sportaréna

A nyáron Budapesten koncertező és azóta is folyamatosan turnézó Nightwish, újra hazánkba látogat, nem kisebb társaságban mint az Arch Enemy és az Amorphis. Igazából ez három koncert lesz egyben, szóval metál rajongóknak tuti megéri beruházni.

KÖNYVBEMUTATÓ – A vége. Bartis Attila új regényének bemutatója 

Mikor? Hol //// December 17., Nyitott Műhely

A VÉGE – “az egyetlen, ami kiűzheti belőlünk a magányt, az a másik szívverése a saját mellkasunkban”. 14 év után Bartis Attila új regényének estjén vehetünk részt, ahol bemutatkozik egy elsöprő erejű, érzelmes történet, csak úgy, ahogy a szerzőtől megszokhattuk. Sokak szerint az egyik legjobban várt kortárs kötet, úgyhogy ne menjünk el mellette!

FILM – Star Wars: Az ébredő erő

Mikor? Hol //// December 18., Multiplex

Azt hiszem ez a film, amit mindenki vár. Ami miatt, szinte minden film megfutamodott decemberben. Amiről még hónapokig beszélni fogunk, ha végre sikerül jegyet venni. Már számoljuk a napokat. Aki persze eddig nem vette meg a jegyet, már késő, úgyhogy az próbálkozzon januárban, biztos adni fogják!

KONCERT – Vad Fruttik Tripla Lemezbemutató

Mikor? Hol //// December 27-28-29., Akvárium

A Vad Fruttik nemrég megjelent Tudom milyen című lemezének első debütálása lesz ez a koncert triád. A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis rögtön háromnapos lett a rendezvény. Akár előszilveszteri bulinak is kiváló.

KONCERT – Supernem Évzáró Fesztivál 

Mikor? Hol //// December 29., Dürer Kert

A Supernem végigturnézta a nyarat, mi az EFOTT-on és a FEZEN-en is belekóstoltunk már az igazi pörgésbe, de akinek ez nem volt elég, és vágyik még egy izzasztó tombolásra, annak itt a helye.

KONCERT – Bin-Jip 

Mikor? Hol //// December 29., A38 Hajó

Hogy a visszafogott dallamok szerelmeseinek is kedvezzünk: Harcsa Veronika lágy hangja és a Bin Jip andalító muzsikája csábítja a Duna hullámaira az érdeklődőket. A csodálatos énekesnőt egyébként tavaly a Művészetek Völgyében sikerült pár kérdés erejéig elkapnunk.

FILM – Joy 

Mikor? Hol //// December 31. Multiplex

Egy család története sosem egyszerű, tele van boldog pillanatokkal, és olykor nagyon sok fájdalommal is. Egy különleges lány szeretné, hogy családja a sok viszontagság ellenére újra egymásra találjon, ami végül odáig hajtja, hogy saját életében is egy új, sikeres korszakot indít el… Én remélem, hogy legalább olyan jó lesz, mint a szintén Jennifer Lawrence, Bradley Cooper és Robert De Niro főszereplésében készült  Napos oldal.

Van egy jó programod? Kihagytunk valami fontosat? Ne tartsd magadban, írj nekünk!

Szólj hozzánk!