Lendületbe hoz – Február

Lendületbe hoz – Február

Ugyan február a legrövidebb hónap, de azért program fér bele így is bőven. Az idő még nem igazán kedvez a szabadtéri kikapcsolódásnak, de egy jó könyvvel vagy egy izgalmas filmmel könnyebben átvészelhetőek a sötét, borongós, hideg napok is. Persze azért néha jól esik kimozdulni is egy kicsit, és például egy koncerten kiereszteni a gőzt. Februári programajánlónkban igyekszünk mindenkinek kedvére való időtöltést ajánlani.

 

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight] – Tékasztorik

Február 14-én kerül bemutatásra a mozikban a Tékasztorik film, melyet mi nagyon várunk már. Bihari Viki Tékasztorik című blogját azt hiszem, nem kell bemutatni, hiszen nagy rajongótábort tudhat magáénak, humoros és őszinte bejegyzéseit napról napra sokan olvasták. Majd később ezek a történetek könyv formában is megjelentek, aztán lett belőlük még egy könyv, most pedig a filmvásznon elevenednek meg. Nagyszerű szereplőgárda, sok nevetés, garantált jó élmény vár ránk. Kell ennél jobb Valentin-napi program? Ugye, hogy nem?

snitt.hu/

snitt.hu/

Az előzetest itt tekinthetitek meg: link

 

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight] – A régi város

Február 23-án kerül a mozikba a Golden Globe-nyertes jelölt film és az idei Oscar-verseny egyik nagy esélyese A régi város, a már két alkalommal Oscar-díjra jelölt Kenneth Longeran író-rendező új filmje, mely Matt Damon produceri tevékenységével készült. A történet főszereplője Lee, akinek bátyja halála után kamaszodó unokaöccséért kell felelősséget vállalnia, ezért pedig kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt, és itt sok régi emlékkel kell újra szembenéznie. Egy megható történet nagyszerű színészek szereplésével vár ránk.

 

[highlight color=”red”]KÖNYV[/highlight] – James Grippando: Szökésben

Izgalmas könyvnek ígérkezik James Grippando február 15-én megjelenő műve. Egy lány eltűnik, majd egy ruhadarabját megtalálják egy részeg férfi, Dylan Reevest kocsijában, aki nem tudja kimagyarázni magát, így halálra ítélik. Azonban a kivégzés előtt pár nappal az eltűnt lány felhívja az édesanyját. Jack Swyteck nyomozásba kezd, mi is történhetett valójában, egyre több titokra derül fény, senki sem olyan ártatlan, mint amilyennek mondja magát, de az idő szorítja Jacket, hiszen Dylan órái egyre fogynak…

libri.hu

libri.hu

 

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Pécsi Csokoládé Karnevál

A csokiimádókat február első hétvégéjén várja Pécs. A Zsolnay Kulturális Negyedben immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a Csokoládé Karnevál, melyen a részvétel ingyenes. Középpontban a csokoládé. Előadások, koncertek, szakmai bemutatók és persze kóstolási lehetőség is vár a vendégekre. Aki szereti a csokoládét, annak ott a helye!

A részletes program itt található: link

facebook.com/pecsicsokoladekarneval/

facebook.com/pecsicsokoladekarneval/

 

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Busójárás

A tél búcsúztatásához a legjobb program a Busójárás. Aki teheti február 23. és 28. között mindenképp látogasson el Mohácsra, és vegyen részt a tél temetésen. Rengeteg műsor, előadás, koncert és kikapcsolódási, szórakozási lehetőség vár a látogatókra. A vasárnapi napot, 26.-át pedig semmiképp se szabad kihagyni, hiszen ezen a napon kerül sor a Duna-parton a farsangi koporsó vízre bocsátására, mely igazán látványos esemény.

A teljes program itt tekinthető meg: link

www.mohacsibusojaras.hu/

www.mohacsibusojaras.hu/

 

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – Junkies / Auróra / dupla lemezbemutató 

Aki szeretné kiereszteni a gőzt és egy jó nagyot bulizni, február 4-én a Barba Negra Music Clubban megteheti, ugyanis dupla lemezbemutatóval készül a Junkies és az Auróra zenekar, de fellép még a Junkie Jack Flash is. A Junkies “Buli volt, buli van, buli lesz!” című lemeze decemberben jelent meg és a MAHASZ eladási listáján hamar előre tört. A győri punk-legenda, az Auróra ugyancsak decemberben adta ki vadonatúj dupla lemezét “Se fájdalom, se félelem” címmel. Érdemes meghallgatni mindkét banda nagyszerű új dalait, na és persze a Junkie Jack Flash is garantáltan megmozgatja majd a közönséget. Pörgős estére számíthatnak a vendégek.

http://bulipest.hu/

http://bulipest.hu/

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*