Lendületbe hoz – Január

Lendületbe hoz – Január

Itt az új év, legtöbben már belevetették magukat a teendőkbe, munkába vagy épp tanulásba, bár valószínűleg sokunknak nehéz újra visszarázódni a hétköznapokba. Azonban, hogy könnyebben viseljük a szürke, hideg hétköznapokat, azt a kis szabadidőt, ami marad a hirtelen ránk szakadó feladattömeg mellett, töltsük élvezetesen. Szerencsére az új évben sem maradunk programok nélkül, most ezekből gyűjtöttem össze Nektek néhányat, egy kis kedvcsinálónak. Szakítsatok időt a szórakozásra is!

 

[highlight color=”red”]KÖNYV[/highlight] Münz András: Szerelemszombat

Münz András írásai egy része korábban már olvasható volt a Nők Lapja hasábjain. Rövid, vidám, néhol édes-bús történetei szerelemről és más életközeli élményekről most könyv formában is kiadásra kerül. Január 10-én várható a Szerelemszombat című kötet megjelenése. Szerelmeseknek, szerelemre vágyóknak kitűnő olvasmány, de kiábrándultaknak is ideális, hogy újra higgyenek a szerelemben. 

Szerelmesnek lenni jó. Akár hétfőn, akár kedden, akár szerdán, sőt, a hétvégét sem érdemes kihagyni. Szabad szombatra vagy vasárnapra nem vágyunk, szeretni ugyanis minden időszakban kitűnő foglalatosság. Fiatalon megpróbáljuk utolérni a kiszemelt célszemélyt. Néha ebben épp saját biciklink akadályoz meg bennünket. Időskorunkban már a buszon, az újság mögül szeretnénk rájönni, hogy az a bizonyos fiatal lány észrevett-e minket. Van, amikor túlkomplikáljuk a dolgokat, máskor a legegyszerűbb jelekből sem tudunk olvasni. Aztán eljön a pillanat, amikor már a fogorvosi asszisztensnő együttérző pillantásáért is hálásak lehetünk.  (kiadok.lira.hu/kiado/athenaeum)

libri.hu

libri.hu

 

[highlight color=”red”]KÖNYV[/highlight]Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Izgalmas és félelmetes olvasmányra vágyóknak jó hír, hogy január 20-án jelenik meg Karen Rose új könyve, Közelebb, mint hinnéd címmel. Fordulatokkal teli történetnek ígérkezik egy félelmei elől menekülő pszichológusról, aki hiába menekül a rettegés elől, nem szabadul meg tőle, sőt egyre rosszabbá válik a helyzet. Hátborzongósra vágyóknak mindenképp ajánlott olvasmány!

Érzelmi hullámvasút!

A pszichológus Faith Corcoran kétségbeesetten próbál elszökni zaklatója elől, aki rémálommá változtatta az életét az elmúlt egy évben. Elég kétségbeesetten ahhoz, hogy arra a helyre meneküljön, ami még a zaklatójánál is régebb óta kísérti. Egyszerre áldás és átok, hogy a közelmúltban megörökölte nagymamája házát Cincinnatiben: az épület menedékké válik, ahol Faith újrakezdheti az életét. Vajon szembe tud nézni az életét a mai napig befolyásoló sötét emlékekkel?

Csakhogy Faithnek fogalma sincsen róla, milyen közel került a félelmeihez.

Két egyetemista lány is eltűnt a környéken, és az FBI különleges ügynökét, Deacon Novakot is bevonják az ügybe. A nyomozás váratlanul Faithhez vezeti őt, és beleszeret a gyönyörű, bátor nőbe. Ketten együtt hamarosan rádöbbennek, hogy az ügy bonyolultabb, mint hitték. Kapcsolódik mindahhoz, ami évtizedekkel ezelőtt Faithszel történt, megkérdőjelez mindent, amiben a pszichológusnő hisz, és hátborzongató új jelentést kölcsönöz a hús-vér szónak. (lira.hu)

lira.hu

lira.hu

 

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight]Utazók

Izgalmasnak érkező sci-fi kerül bemutatásra január 12-én a mozikban Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszerelésével. Egy űrhajó 5259 hibernált utast szállít a szebb jövő felé, a cél, hogy 120 év múlva egy új és jobb életet kezdhessenek. Azonban, ahogy az lenni szokott az ilyen történetekben, a programba hiba csúszik és két ember előbb ébred. Jim és Aurora 90 évvel az út vége előtt tér magához, így sok nehézséggel kell megküzdeniük, ha életben akarnak maradni. Csak magukra számíthatnak, vajon hogy boldogulnak?

 

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight] Egy kutya négy élete

Az állatos filmek rajongói január 26-át véssék be a naptárukba, ugyanis ekkora várható a világsikerű regény alapján készült film, az Egy kutya négy élete. A történet egy aranyos kutyáról szól, különböző fajta ebek testében születik újjá. Életei során létezésének célját kutatja. Izgalmas kalandok és egy aranyos kutyával. Magával ragadó történet egy kedves ebről, kutyabarátoknak kihagyhatatlan!

 

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] –  Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

Az év első gasztronómiai összejövetele, a Forralt Bor Fesztivál 2017. január 13-15 között kerül megrendezésre Budán, az Allee melletti sétányon. A forralt borok mellett széles italválaszték vár a látogatókra, kávék, forró csokik, kakaók, speciális teakínálat, grogok, puncsok, “hütte” italok, forralt sörök, pálinkák és rengeteg más finomság. A forró italok mellé pedig igazi téli ételeket is kínálnak. A belépés pedig ingyenes!

http://www.forraltborfesztival.hu/

http://www.forraltborfesztival.hu/

 

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] Made in Pécs Fesztivál

Aki teheti, január 6-7-et töltse Pécsett, hiszen ekkor kerül megrendezésre a Made in Pécs Fesztivál, a pécsi zenekarok fesztiválja, mely már tavaly is nagy sikert aratott, és várhatóan idén sem fog csalódást okozni. Bemutatkozási lehetőséget biztosítanak az összes aktív pécsi együttesnek és szólistának a város zenés klubjaiban. A város hat klubjában  (Eozin kávézó, Nappali Bár, Pécsi Est Café, Strausz Ti-ti-tá, Szabadkikötő, Trafik) reggel 10-től este 10-ig 20 perces koncertekkel párhuzamosan 109 zenekar és szólista lép fel. A legjobb pedig, hogy a belépés az összes helyszínre ingyenes! Ismerjétek meg Pécs tehetséges zenészeit, megéri!

https://www.facebook.com/MadeInPecsFesztival

https://www.facebook.com/MadeInPecsFesztival

 

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight]Brahms-maraton

A komoly zene kedvelőit január 22-én a Müpa várja 10.30-tól egészen 22 óráig. A Müpa Budapest 2008 óta minden évben maratoni koncertfolyamban mutatja be egy-egy zeneszerző-kiválóság életművének legszebb darabjait a BFZ – Budapesti Fesztiválzenekarral együttműködésben. Idén Brahms legszebb műveit élvezhetjük 11, egyenként háromnegyed órás koncert keretében.

https://www.facebook.com/MupaBudapest

https://www.facebook.com/MupaBudapest

 

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight]Harry Potter és a bölcsek köve koncert

Harry Potter rajongóit igazi különlegesség várja január 21-én a Budapest Arénában. Egy olyan szimfonikus koncert kerül megrendezésre, ahol a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának vetítését. A Magyar Virtuózok Zenekar biztosít élő háttérzenét a teljes film vetítése alatt. A közönség egy nagy felbontású, 12 méter átmérőjű vásznon élvezheti a film világát, miközben  John Williams feledhetetlen zeneműveit játssza a zenekar. 

https://www.facebook.com/LiveNationHungary

https://www.facebook.com/LiveNationHungary

 

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – Epica és Powerwolf koncert

A metal zene kedvelőknek január 22-én a Barba Negra Music Clubban a helyük. Ugyanis az Epica és a Powerwolf  érkezik Budapestre. A holland szimfonikus metal zenekar új lemezét mutatja be, a német power metal pedig a tavaly megjelent koncert DVD-jével érkezik. Az estet a német Beyond The Black nyitja.

https://www.facebook.com/concertoconcerts

https://www.facebook.com/concertoconcerts

 

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*