Lendületbe hoz – Május

Lendületbe hoz – Május

Igen-igen… Számomra is meglepően szélsőséges volt az április. Bármennyire imádom, ennyi szeszély éppen elég. Inkább hideget kaptunk, mint meleget, de én nagyon bízom benne, hogy a május elhozza a várva várt felmelegedést és végre nyüzsöghetünk a tavaszban. Programokban nem lesz hiány, az egyszer biztos. Nem csak Budapest, hanem például a Balaton partja is felébredt téli álmából, ezt bizonyítja egyre bővülő programkínálata. De Szegedre és vidékre is érdemes lesz egy kis kiruccanást tenni. Egy szó, mint száz, kultúráért, művészetért, zenéért, filmekért, autókért, borokért, illatokért, ízekért és nem utolsó sorban kávéért rajongók, figyelem! Májusi programajánlónkban -úgy gondolom- minden benne van, ami szemnek-szájnak, testnek-léleknek ingere.

Mókára, kikapcsolódásra, programokra fel! 

Május 1.

PROGRAMA NAGYFUTAM

Hol? Budapest

Versenyautók, versenymotorok, sőt, versenykamionok a város szívében? Igen, ez a Nagy Futam, amelynek azon felül, hogy rendkívüli látványossággal szolgál a közönségnek (hiszen szinte már presztízs, hogy ezen a rendezvényen a „szakma” legjobbjai vegyenek részt), nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a technikai sportokat. A rendezvény már-már hagyománynak számít Budapesten, s azért is számít igazi kuriózumnak, mert a rajongók annyira közel kerülhetnek itt a versenyzőkhöz és a versenyautókhoz, motorokhoz, kamionokhoz, mint egy zárt versenypályán soha. A parádé elképesztő látványosságot jelent május 1-jén a technikai sportok kedvelőinek.

forrás: https://www.facebook.com/events/539473553107266/

Május 2.

KÖNYV – Paula Hawkins-A ​víz mélyén

Nagy izgalommal olvastam, hogy idén májusban Paula Hawkins új regénnyel örvendeztet meg minket. Aki szerette – (és ki ne szerette volna?) – A lány a vonaton című regényét, az máris örülhet, hiszen már nem sokat kell várni arra, hogy a könyvesboltok polcairól besöpörhessük az új remeket. Egészen pontosan május 2-ig.

A ​várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg – és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.

A lány a vonaton című regényhez hasonlóan PAULA HAWKINS újabb története is megállíthatatlanul sodorja az olvasót a végkifejlet felé, bizonyítva, hogy az írónő nagy ismerője a női léleknek és az emberi ösztönöknek.

A lány a vonaton az elmúlt évek legnagyobb sikere volt a magyar és a nemzetközi könyvpiacon. A szerző második thrillerére két évet kellett várni. De – ahogy az első olvasók egybehangzóan állítják – megérte.

kép forrása: www.moly.hu

Május 3.-7.

PROGRAM – Budaörs Fesztivál 2017.

Hol? Budaörs

Igazán változatos programokkal kecsegtet az idei Budaörs Fesztivál. Lesz itt kiállítás, könyvbemutató, komédia, kézműves bemutatók, mindenféle ínyencségek, na meg koncertek egész sora. 

Többek között fellép: Fábián Juli & Zoohacker, Irie Maffia, Mary Popkids, Magashegyi Underground, de például szem-és fültanúi lehetünk a Meybahar – világzenei koncertjének is.

Irány Budaörs!

Részletes programajánló: ITT

kép forrása: http://www.budaorsfesztival.hu/

Május 5-7

PROGRAM – IV. Balatonfüred Concours d’Elegance

Hol? Balatonfüred

Számomra az egyik legizgalmasabb programsorozat májusban. 

Íme, egy videó a tavalyi eseményről, kedvcsináló gyanánt. Csak ámulok és bámulok!

A világ számos országának különlegesen szép helyszínein rendeznek oldtimer szépségversenyeket. Ehhez a privilegizált körhöz tartozik a gyönyörű Balatonfüred, a nagymúltú és modern város. Hagyományt teremtve immár negyedik alkalommal rendezi meg a látványos Vitorlabontó ünnepséggel egy időben és azonos helyszínen a Balatonfüred Concours d’Elegance-t. A Balaton szerelmesei, a vitorlás társadalom, a gazdasági- és a közélet jelentős szereplői, a művészvilág képviselői, valamint számtalan érdeklődő tiszteli meg jelenlétével ezt a csodálatos várost és rendezvényeit.

forrás: https://www.facebook.com/events/1248856945161635/

Május 5.-7.

PROGRAM – V. Food Truck Show Budapest

Hol? Budapest

HELLO BUDAPEST!

Gyertek, pimaszul FINOM lesz!

A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket.
A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat rendezvényünkön.

A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a kilátogatókat.

Tarts velünk és az ország legjobb food truckjaival!

forrás: https://www.facebook.com/events/770109873152578/

Május 6.

PROGRAM – Ünnepel a Kazinczy utca – Fotózik az Analóg

Hol? Budapest, Café Analóg

Nocsak, egy kuriózum! Ezt IS imádom Budapestben!

Egy napra miénk a Kazinczy utca amit finom kávékkal, instant portré fotózással, kiállítással és még több analóg fotózással ünneplünk. Gyertek!!

forrás: https://www.facebook.com/events/1902706473305517/

Május 6.-7.

PROGRAM – Budapest Coffee Festival 

Hol? Iparművészeti Múzeum

Bizonyára nem lepek meg senkit, ha beszúrok egy “kávés” programot a sok közé, hisz’ köztudott, hogy szeretjük a kávét. Ha szeretnétek kávészenvedélyeteket magasabb szintre emelni, akkor ez a program rátok vár.

A fesztiválon találkozhatsz a kávés világ elismert képviselőivel, tőlük lesheted el azokat a fortélyokat, amelyekkel akár otthon is lehetőséged nyílik még izgalmasabb kávé italok fogyasztására. Az első Budapest Coffee Festivalon azonban nem csak a magyar és nemzetközi kiállítók standjainál időzhetsz, hanem izgulgatsz a 2017-es Barista, Brewers Cup és Cup Tasters magyar bajnokságok döntőin is.

forrás: https://www.facebook.com/events/1920275338291094/

Május 12.

PROGRAM13. Plakátaukció | Plakátbolt by Budapest Poster Gallery

Hol? Brody Club Life

A tavaly szeptemberi élő aukció után idén 132 plakát kerül kalapács alá a Brody Studiosban a Plakátbolt by Budapest Poster Gallery 13. Plakátaukcióján. Ezúttal is számos dekoratív film, utazás, kereskedelem, színház és propaganda plakát közül válogathattok!

forrás: https://www.facebook.com/events/143835592805832/

Május 12.

FILM  – Artmozik éjszakája 2017

Hol? Budapest

Nagyon kedvelem a művész mozikat és azok filmkínálatát. Májusban lehetőségünk nyílik arra, hogy egy egész éjszakán át élvezhessük az artmozik által felvonultatott filmes gyöngyszemeket. 

Május 12-én ismét kimarad a záróra öt budapesti filmszínházban! Az Artmozik éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban. És szokás szerint csak egy karszalag kell hozzá!

forrás: https://www.facebook.com/events/245340119267562/

Május 12.-21.

PROGRAM – Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat 2017

Hol? Szeged , Széchenyi tér

2017. május 12 és 21. között újra vár Magyarország legnagyobb bormustrája, a XXIII. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat – amelynek neve egyet jelent a szenzációsan finom borokkal, felejthetetlen élményekkel, egyedülálló hangulattal, jóízű baráti beszélgetésekkel, grandiózus koncertekkel, önfeledt mulatozással, gasztronómiai specialitásokkal, a magyar kézművesipar remekműveivel és a világ legbarátságosabb fesztivál-közönségével, a napfény, a borértők és a gyönyörű lányok városában, Szegeden!

forrás: https://www.facebook.com/pg/szegedborfeszt/events/

Május 13.-május 14.

PROGRAMHollókői Piknik

Hol? Hollókő, Nógrád

Szerencsés vagyok, hiszen Hollókő nem messze található a szülővárosomtól. Valahogy mindig elvarázsol ez az apró falu, amely 1987-ben szerezte meg az UNESCO világörökség-díjat. 

Biztonságos és otthonos érzést ad, amikor macskaköves utcáit taposva rácsodálkozok a múltra, amely ott lapul a kicsiny házak falában, a kertekben, az utcácskákban. Mintha megállt volna az idő… Mégis, jobbnál-jobb programokkal hívja fel magára a figyelmet, ezzel is bizonyítva, hogy egy hagyományőrző falucska is lehet jelen korunk pezsgő életének színtere. 

A hollókőieknél régi hagyomány a húsvéti locsolkodás utáni regenerálódás. A hét-nyolc alsószoknya viselésében megfáradt lányok és a vödrök emelésében megfáradt férfiak, mind-mind alig várják, hogy május közepén “azon a szép zöld gyepen” egy kicsit elheverjenek. (Ismerünk olyat is, aki mindezt nyugágyban teszi.) Egy pohár rosé az egyik kézben, palóc lepény a másik kézben, miközben a tavaszi nap feltölt minket energiával. Mi nem sietünk sehová. És ti? Piknikezzünk együtt.

forrás: https://www.facebook.com/events/431152893918356/

Május 13.

KONCERT Parov Stelar

Hol? Budapest Park

Parov Stelar a tavalyelőtti buli után most a vadonatúj “Burning Spider” show bemutatásával tér vissza a Parkba.

forrás: https://www.facebook.com/events/158426087968238/?active_tab=about

Május 18.-21.

PROGRAM – Gourmet Fesztivál

Hol? Budapest, Millenáris Park

A gasztronómia szerelmeseinek figyelmébe ajánlom a Gourmet Fesztivált, amely több szempontból is felülmúlja a korábbi években hozott kulináris élményeket.

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

forrás: https://www.facebook.com/events/1436015359771741/

Május 20.

PROGRAM – Start Fesztivál

Hol? Magyar Nemzeti Galéria

Múzeum. Slam poetry. Színház. Koncert. Workshop. Hogy mi a közös bennük? A Magyar Nemzeti Galéria és egy lelkes, kreatív fiatalokból álló csapat kollaborációja, a stART. Légy te is része ennek a különleges élménynek. Kapcsolódj be május 20-án! 😉

forrás: https://www.facebook.com/events/186195251888815/

Május 25.-28.

PROGRAM – III. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Hol? Budapest, Corvin Sétány

A Serfőző bemutatja: III. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivált az import sörök és a magyar kisüzemiek jegyében

Kedves Malátarajongók!

Idén harmadjára kerül megrendezésre a Serfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválja, Budapest egyik új színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin Sétányon. A négy napon át tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök.

Anglia, Csehország, Dánia, Németország, Ausztria, Spanyolország és Amerika érkezik IPA, EPA és BAK, STOUT; chilis, gyömbéres és gyümölcsös; szűretlen búza és világos finomságokkal, sörkülönlegességekkel. Ha ezekhez szívesen ropogtatsz sörkorcsolyát egy kiadós sörös csülök után, akkor látogass el hozzánk április negyedik hétvégéjén, és áldozz fel egy hétvégét a “sörkulinarítás” oltárán. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel vár téged, családod és barátaid.

forrás: https://www.facebook.com/events/173689376476760/

Március 28.-Május 28.

KIÁLLÍTÁS – 35. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS

Hol? Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Nem csak esős idő esetén…

A Capa Központ 35. Magyar Sajtófotó Kiállítása több mint 360 fényképen keresztül mutatja be az elmúlt év legfontosabb eseményeit, történéseit. Ám a World Press Photo kiállítással ellentétben ez a gyűjtemény nem a látogatók tűréshatárát hivatott feszegetni; a kiállított képeken keresztül emberi kapcsolatok tárulnak elénk és a nyomasztó és véres témák helyett a fotók inkább az emberséget és a hősiességet állítják középpontba. A kiállított képeket nézegetve újra átélhetjük a tavaly nyáron lezárt Szabadság hídon improvizált piknikeket, de láthatunk a Széchenyi Fürdőben készült víz alatti felvételeket vagy elkapott pillanatokat a budapesti tömegközlekedés mindennapjaiból. A tárlaton azonban kevésbé vidám témák is megjelennek, mint például a szegénység, a betegségek, valamint az Európát jelenleg sújtó menekültválság is.

forrás: https://welovebudapest.com fotó: Hartyányi Norbert/We Love Budapest

Ahogy láthatjátok, a május igazán színes és bőséges programkínálattal érkezik, nem hagy minket unatkozni.

Jó szórakozást!

 

Szerző:

Szőke Kriszta
Álmodozó vagyok, aki képtelen megmaradni a realitás talaján, mert a lelke magasabbra vágyik. Kereső. Utazó a világban és önmagában, nyitottan az egész mindenségre. Csak egy kis lélek, aki valahonnan ide pottyant, s ha már így esett, gondolta körül néz.

Szólj hozzánk!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás