Lendületet adunk 1.- Hogyan lehetnének színvonalasak az írásaim ?

Lendületet adunk 1.- Hogyan lehetnének színvonalasak az írásaim ?

“Az a legfontosabb, hogy az ember rátaláljon a belső egyensúlyára. Az írás erre kiváló spirituális eszköz.”
Rácz Zsuzsa

Ahogy azt már korábban beharangoztuk, megérkezett az első segítségkérés -és híres írónőnk- Fejős Éva is- segítő jobbját nyújtotta annak érdekében, hogy motivációt, inspirációt és kiindulási pontot tudjon adni neked. Az írónő nagyon jól körbeírta azt a pár pontot, ami szükséges ahhoz-amit te is szeretnél-, hogy az írásaid színvonalasak lehessenek. Ahogy majd olvasod is, az írás rém egyszerű, de egyben nagyon összetett és bonyolult feladat is. Főleg, ha jól akarod csinálni. Tervezni, szervezni kell, kell neki adni egy szép keretet és nem utolsó sorban mindig fent kell tartani az olvasói érdeklődést. A kérdésedből én azt szűrtem le, hogy mindenképp publikálni akarod majd ezeket az írásokat. És itt jön képbe az olvasói közönség. Ez az egyik legfontosabb dolog. Hisz ők tudnak téged előrébb vinni, hajtani és megakadályozni, hogy egyszer csak mégis feladd. Meglátod, hogy nagyon sokat fog számítani egy-egy dicsérő szó, esetleg egy tanító mondat. Mert ezekből csak tanulhatsz, fejlődhetsz és színvonalasabbnál-színvonalasabb alkotásokat adhatsz ki a billentyűket verő ujjaid közül.

Forrás-Weheartit

Forrás-Weheartit

Saját magamból kiindulva(és mert én is rendszeresen olvasok blogokat) tudom, hogy nagyon sokat számít a blog kinézete is. Sokszor jön velem szembe olyan honlap, ami esztétikailag nem jól lett megtervezve és emiatt vagy bántja a szememet(például a betűméret és a színválasztás), vagy esetleg annyi minden bele van zsúfolva egy felületbe, hogy eltévedek a bejegyzések és a hozzászólások rengetegében. Én mindenképp azt tanácsolom, hogy amellett, hogy jól megkomponálod az írásaidat, mindenképp szükséges, hogy egy egyszerű, könnyen kezelhető és természetesen letisztult blogod hozz létre. Ha a fent említett dolgokat és Fejős Éva tanácsait megfogadod, biztos lehetsz benne, hogy színvonalas írásokat fogsz megosztani a nagyvilággal. Most pedig következzenek az írónő tanácsai is :

“Kedves Lendület Magazin! A segítségeteket szeretném kérni. Új vagyok a blogok világában és a múltban az írás sose állt közel a szívemhez. Soha nem tanultam újságírást, vagy komolyabb szinten irodalmat. Adnátok néhány tanácsot, hogy írásaim színvonalasak lehessenek? Üdv, Egy tanulni vágyó írópalánta”

“Kedves tanulni vágyó írópalánta!
Nem írtad meg, hogy milyen művekre gondolsz: blogot szeretnél vezetni, netán novellákat írnál, vagy az újságírás érdekel? Ha blogot indítasz, akkor először a tematikát gondold át alaposan, ugyanis általában azok a blogok tartják fenn hosszabb távon az olvasók érdeklődését, amelyek valamilyen tematikára szűkülnek (lehet ez a tematika például a sport, futás, könyvek, utazás, speciális élethelyzet stb., de a lényeg – szerintem – hogy ne legyen túlságosan általános a téma). Ha nem szűkíted le a blog témáját, hanem például a mindennapjaidról szólnak az írásaid, akkor nagyon jó stílusban és rendszeres gyakorisággal érdemes írnod ahhoz, hogy folyamatosan fenntartsd az érdeklődést. A gyakoriság egyébként is fontos: azt javaslom, ha blogot szeretnél indítani, akkor csak akkor élesítsd be, amikor már (magadnak) megírtál legalább négy-öt részt, és találd ki a megjelenési gyakoriságot, amihez a későbbiekben tartani szeretnéd magad.
Általánosságban azt mondhatom – bármilyen műfajban írsz is -, hogy az íráskészséged akkor fejlődik, ha minél többet olvasol, és minél többet írsz. Olvass és írj sokat – a saját örömödre! Amikor felfedezed majd, hogy milyen fantasztikus érzés történeteket elmesélni, akkor egyre bátrabb leszel, és azt veszed majd észre, hogy egyre több időt szeretnél írással tölteni. Az olvasásról se feledkezz el: minden könyv, amit elolvasol, szerzőként is épít majd.
További tanácsokat találsz az írásról, regényírásról a honlapomon “A regényírás kulisszatitkai” című blogomban itt: http://fejoseva.com/a-regenyiras-kulisszatitkai-2/blog/
Jó írást kívánok!
Fejős Éva”

Reméljük, hogy sok hasznos tanácsra leltél a sorok olvasása közben és ezeket megfogadva elindulsz egy olyan úton, ahonnan majd soha többé nem akarsz letérni.  Kívánunk neked temérdek színvonalas alkotást, sok-sok olvasót és persze kitartást, hisz az mindig jól jön. Ha bárki kérdés még esetleg felmerülne, egészen nyugodtan írj nekünk és együtt megtaláljuk a megoldást. Utoljára pedig még egyszer meg szeretnénk köszönni neked, hogy bátor voltál és kérdeztél és persze ha elindul a blog(vagy valahol máshol publikálod majd az írásaidat), mindenképpen azt is írd meg nekünk, hisz- a többi szerkesztő nevében is elmondhatom-, hogy mind nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

Szerző:

Örökösen kutatok valami megfoghatatlan iránt. Amiről csak néha hallani suttogásokat. Szeretni vágyom, gyűlölni nem tudok. Soha, senkit, semmiért. Emberek formálnak, gyúrnak össze napról-napra. Öleléseik, néma megértéseik, mosolyuk, csókjuk tesz azzá, aki vagyok. Egyébként örökös álmodozó, színtévesztő és lila mániás, aki nem tud és nem is akar egy olyan világban élni, ami nem az övé.