Lépések az álmok felé – interjú Molnár Gabriellával

Lépések az álmok felé – interjú Molnár Gabriellával

“Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” (Seneca)

Még Ausztráliában voltam, amikor rátaláltam Gabi oldalára. Éppen az első Lendületes Teadélutánt szerveztük, amikor arra gondoltam, hogy milyen nagyszerű dolog lenne elhívni egy ilyen inspiráló személyt előadónak. De végül letettem róla, mert féltem, hogy kevés ember jön majd el, és nem akartam szégyent vallani. Már itthon voltam, mikor telefonon beszélgettem egy barátnőmmel, és elújságolta, hogy találkozott egy volt osztálytársával. Csak az ég tudja, hogy hogyan de kiderül, hogy Gabiról volt szó. Pár nap múlva már egy kávézóban ültünk, ahol úgy beszélgettünk, mintha ezer éve ismernénk egymást. Azóta pedig már számtalan tervet szőttünk, és ha így haladunk, szerintem még ebben az évben megváltjuk a világot! 

Akárhányszor találkozom veled, mindig szó szerint kicsattansz a boldogságtól. De ha jól tudom nem volt ez mindig így. Milyen folyamat vezetett el Téged idáig? Egyetlen nagy elhatározáson múlt, vagy azért meg kellett magaddal küzdened fejben?

A folyamat egy nagyon hosszú és fájdalmas történet. Egy szerelmi bánat után egy igen komoly munkamánia ami az életemre jellemző volt. Depressziós voltam, elvesztettem önmagam, alig mosolyogtam. Alig volt pénzem, de rászántam magam, hogy elmegyek egy olyan rendezvényre, ahol pozitív emberekkel tudok időt tölteni. Ez mentett meg. Egy elhatározás volt, hogy elmegyek és utána egy elhatározás volt, hogy megváltoztatom az életem. Március 15-én lesz egy éve ennek a döntésnek. Azóta minden nap teszek azért, hogy jól érezzem magam. Munkahelyet váltottam, mellette saját vállalkozást indítottam és rengeteg mindenkin segítek azóta. Amit az univerzum meghálál.

3-12063551_1516270862031572_5267434716275514643_n

Említetted, hogy minden reggel legalább egy órával korábban kelsz, hogy feltöltődve indítsd a napot. Mondanál nekünk néhány olyan praktikát, amit akár mi is beépíthetünk az életünkbe?

Igen. Egy, másfél órával korábban kelek minden nap. Szombat, vasárnap is! Ha elég lenne fél 7-kor kelnem akkor kelek 5-kor. Ha elég lenne 9-kor akkor fél 8-kor. Minden reggel pozitív megerősítő hanganyagokat hallgatok, meditálok, olvasok és leírom a céljaimat. Egy praktika amit tudok mondani:

Vésd a tudatodba, hogy olyan lesz a napod,amilyen az első egy órád. Amióta én ezt tudatosítottam magamban azóta nem kérdés, hogy felkelek-e.

Írd le a 10 legfontosabb célod!- Milyen emberré szeretnél válni-- Milyen életet szeretnél-- Milyen rövid és hosszútávú terveid vannak-Sorolj fel legalább 10 dolgot, amiért ma hálás lehetsz!

Mi inspirál a mindennapokban? Tudom, hogy sokat olvasol, kinek a munkásságát emelnéd ki? Van olyan hanganyag vagy könyv, ami tényleg megváltoztatta az életed?

A mindennapokban egy jobb világ létrehozása az, ami inspirál. Számomra fontos, hogy egészségesen, boldogan éljenek a körülöttem levők. Hírvivője vagyok annak, hogy mindezt hogy lehet elérni. Célom, hogy minden nap egyre több mosollyal teli napot lássak az ismerőseimnél, és minél többen legyünk, akik tapasztalásoknak élik meg azt, amit mások problémának gondolnak. Számtalan könyv és hanganyag van amit ki tudnék emelni, de Louise L. Hay – Éld jól az életed most c. hanganyaga és Dr. Bánhegyi Péter – Álmodj egy világot magadnak videója illetve Szabó Péter Állj félre a saját utadból című könyve, amit mindenkinek szívből ajánlok első körben, aki szeretné megtalálni önmagát. Rám nagy hatást gyakoroltak.

1-481188_1542563716068953_6939116866652350624_n

Tavaly év végén létrehoztál egy Facebook oldalt. Mesélnél nekünk erről kicsit?

A Facebook nagy gondolat formáló a mai fiatalok és régebb óta fiatalok körében. Fontosnak tartottam, hogy legyen egy olyan oldal, ahol mentális és fizikai változásokról tudok írni. Bízva abban, hogy ezzel egyre több és több emberhez eljut az a gondolkodás, amit képviselek és bízok benne, hogy egyre több mindenki lesz, aki erőt meríthet az én életemből. A cél az oldallal is az, hogy aki nyitott a változásra az tartson velem, és menjünk együtt ezen az úton. A Változások-ON facebook oldalam logója is okkal a pillangó. Azon kívül, hogy véleményem szerint az egyik legszebb magyar szó, azon kívül csodálatos a fejlődés amiből keletkezik és amivé válik. Hiszem, hogy sokan vannak most változás előtt, akik álmokat megvalósítva maradandót akarnak alkotni.

tumblr

tumblr

Nagyon sokan, akik életmódot akarnak váltani, hamar feladják, mert azért valljuk be, senkinek sem fenékig tejfel az élete. Te hogyan kezeled a kihívásokat? Biztosan neked is vannak olyan napjaid azért, amikor könnyebb lenne visszabújni a paplan alá. Mi segít át Téged ilyenkor?

A testi változás lélekbeli változást is hoz magával. Véleményem szerint így teljes az életmód váltás. Jön a tavasz, fontos, hogy méregtelenítsük, tisztítsuk szervezetünket. Hiszen a lakásokba is új függönyök kerülnek a tiszta ablakokra, tavaszi nagytakarítást is csinál mindenki, ott, ahol él. A testünkkel is fontos foglalkozni.

A kihívások kezelése egyszerű, ha meg van a cél. És ha vezeted a hála naplódat. Mert akkor büszke tudsz magadra lenni nap végén, hogy ma is tettél valamit azért, hogy az életed jobb legyen, hogy szebb legyen a tested, hogy egészségesebben élj, hogy valakinek tudj erőt adni azzal, hogy Te erős vagy. Ezek a dolgok, gondolatok, amik segítenek abban, hogy „ne bújjak vissza a paplan alá.” 

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy igent mondtál a Lendület Magazin meghívására, és veled is találkozhatnak március 19-én Budapesten. Pár szóban adnál nekünk egy kis ízelítőt az előadásodból?

Abban szerencsés helyzetben vagyok, hogy felkértetek előadónak 🙂 Nagy öröm ez számomra. Az előadásomban kifejtem honnan hová jutottam, milyen tapasztalások voltak az életemben és milyen eredmények vannak azóta. Bízok benne, hogy sokaknak fogok tudni segíteni.

highlighter

Köszönjük szépen a válaszokat Gabinak, remélem rátok is olyan nagy hatással volt, mint rám! A budapesti Lendület Magazin találkozó részletei ma fognak felkerülni a Facebook oldalunkra, szóval figyeljétek! Az már biztos, hogy mind a ketten nagyon várjuk és készülünk, hogy meglepjünk Titeket! 

Ne feledjétek, minden változás egyetlen apró döntéssel kezdődik, ami mellett végül kitartunk! Gyertek el! 

 

A rendezvény részleteit ezen a linken találhatjátok!