Leszel a húszezer éjszakás kalandom? – ajánló D. Tóth Kriszta Húszezer éjszaka című könyvéről

Leszel a húszezer éjszakás kalandom? – ajánló D. Tóth Kriszta Húszezer éjszaka című könyvéről

Szakítás előtt egy nappal akadt a kezembe a könyv és már akkor tudtam, hogy valamit el fog indítani bennem, hogy fontos lesz számomra a későbbiekben, hogy…”hogy valami van“.

“Húszezer éjszaka”. Nemcsak magába az időmennyiségbe borzongtam bele,amit egymás mellett le kéne húzni két embernek, hanem magába a ténybe is, hogy ennyi idő alatt mi minden történhet úgy egyáltalán egy emberrel.
Vajon nekik nincsenek kétségeik? Rossz napjaik? Hogy képes valaki ennyi ideig kitartani?
Vajon végig boldogok? Nekem lesz valaha is húszezer éjszakám valaki mellett?
Ilyesmi gondolatok voltak az elsők, amelyek pillangóként röppentek ki belőlem, hogy aztán megtelepedjenek a könyv lapjain végigsimító csuklómon.

A mű a 40 éves Helga történetét meséli el, aki, bár látszólag mindene megvan, mégsem érzi az életét teljesnek. Valami hiányzik. Hiányzik a mozdulatokból, a mosolyokból, a házasságából. Mi történik, ha Helgának lehetősége lesz kitörni ebből a fásultságból?
Megpróbál helyrehozni mindent, vagy utat nyit a rá váró új érzéseknek?

Forrás: bookline.hu

Forrás: bookline.hu

Amint kiderült, ez nem éppen egy 17 éves lánynak írt történet, én mégis sokat kaptam tőle, bár eredetileg egészen mást vártam.
Együtt “nőtt” velem, ami sokszor nem épp a legkellemesebb dolog volt.
Kicsit talán azt akartam, hogy megmondja a nagybetűs igazságot, hogy igenis szemét az összes férfi, hogy igenis jól teszem, ha többet nem foglalkozok ilyen dolgokkal.
De csalódnom kellett.
Ha szidkolózni kellett leült az ágyamre mellém, hagyta, hogy magába kerítsen a szomorúság, de azt nem hagyta, hogy egy percre is elhiggyem, hogy igazam van. Vagy hogy vannak nagy igazságok.
A történet végére már mindennel tisztában voltam, nem csak a műben leírt dolgokkal kapcsolatban, hanem egy kicsit magammal is.
Hideg zuhany volt, letisztázott szöveg.

D. Tóth Kriszta könyve nem csak azért jó, mert beleláthattam magam, hanem mert megtanította, hogy nem dőlhetek hátra, nem vagdalkozhatok, nem ítélkezhetek kedvemre felelőtlenül. Hogy tennem kell, hogy lépnem kell, ha valami túlnő rajtam, akármi lesz is a következménye
…és persze, hogy hihetem, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell. Hogy egyszer nekem is lesz egy “húszezer éjszakás” kalandom.

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."