Leszokóban…

Leszokóban…

…a káros szenvedélyek legkárosabbikáról.

Azt hinnénk, hogy a hiányérzet elönti az egész lényünket, de már tudom, hogy ez nem igaz.  Mellette sokkal inkább megmutatkozik valamennyi más érzés is: a kiábrándultság, a gyengeség, a bizonytalanság, a fenntartások, a keserűség, és még számtalan más dolog, amelyeket lehet, hogy először fel sem ismerünk.

Ezek rajzolják ki lelkünkben azt a hiányérzetet, ami miatt Őt látod mindenhol, és mindenben. Róla álmodsz akkor is, amikor ébren vagy, és az álmaid pedig túlságosan is valóságosnak tűnnek.

Olyan érzés, mintha minden gondolattal közelebb hoznád magadhoz, mert Ő akkor is ott van, mikor épp nincs. Az ábrándokban, az illatokban, az érintésekben, a vágyban. A vágyban, mert akarod Őt, és egyszersmind elfelejteni.

Én is el akarom felejteni.

kép: pinterest.com

kép: pinterest.com

Legalább tudnál róla, hogy el akarlak felejteni.

Legutoljára azt kérdezted, hogy akkor „minden rendben?”. Már hogy lehetne minden rendben, amikor nem leszel többé mellettem? Nem leszel többé nekem.
Inkább ne is lettél volna, mert ez az érzés is olyan, mint amilyen egy kábítószer lehet: az elején olyan varázslatos volt minden, és tudtam, hogy nem tarthat örökké, de mégis egyre többet akartam belőle. Most már annyim sincs, mint az elején volt. Lehet, hogy én hibáztam, mert megszelídíteni a vágyakozást csakis meddő kihívás lehet.

Akartam, hogy szükséged legyen rám, hisz ha én így érzek, neked is így kellene. Legközelebb majd nem akarok annyit adni, mert a végén elfogy minden, amit adhatnék, és annak, aki igazán megérdemli, nem marad majd semmi.

Kitörölnélek a fejemből, ha képes lennék rá, de egyelőre csak leragadok az emlékeknél, amik erősebbek nálam.

Bárcsak más lett volna a fény a szemedben.
Bárcsak mást mondtál volna a mondat helyett, ami belevésődött az emlékezetembe.     
Bárcsak felismertem volna azt a pillanatot… azt a pillanatot, mikor először megláttalak, és megváltozott minden. Bárcsak elmenekültem volna a pillanat elől, de én maradtam, és még itt vagyok mindig.      

Írta: Polgár Krisztina

Kiemelt kép: ilovehdwallpapers.com

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.