Míg a sors el nem választ

Míg a sors el nem választ

#17. rész

– Segíthetek? – nyitotta ki az autója ajtaját a férfi és kezét nyújtva indult a nő felé.
Elfogadta felkérését és mosolyogva szállt ki gyönyörű ruhájában.
– Elképesztően nézel ki! – csillogó szemekkel dicsérte a nőt, aki olyan magabiztossággal lépett az aszfaltra, hogy semmilyen csapással nem tudták volna zavarba hozni.

A vacsora közben végig figyelte a nő ellenállhatatlan kisugárzását, egyszerűen annyira vonzotta, hogy nem tudott figyelni semmi másra.
– Robert mit gondol a heti cégválságról? – szólította le egy öregebb öltönyös.
Robert riadtan felpillantott, körbe nézett és értelmes gondolatokat keresett a fejében. A nő ránézett vágyakozón. A férfi beszéd közben is őt bámulta, nem bírta levenni tekintetét zöld szemeiről, amik csillogva pásztázták tekintetét.

– Ez nem fog menni Robert.
– Viheti a házat, nem érdekel, csak legyen minél hamarabb vége… – Robert ügyvédjével telefonált a szállodai szobájának erkélyén, mikor belépett hozzá Paige. – Most le kell tennem, de maradjunk a megállapodásnál.
– Értettem.
Paige odalépett mellé, kezébe nyomott egy köteg papírt. – A mai anyag kinyomtattam. – egymás szemébe néztek, Robert elvette a papírokat. – Köszönöm. Nem is tudom, mi lenne velem nélküled? Kérdőn bámulták a másikat és várták, hogy újra megszólaljon valamelyikük.
Esélyt láttak egymásban, úgy tűnt túl vannak a nagy traumáikon, de lelkük még nem gyógyult be teljesen. Mindketten nehéz, heteken és hónapokon vannak túl. Félig meddig válásban, költözésben és hosszú magányban. Nem tudták mitévők legyenek ezzel az érzéssel, amit magunkban hordoztak. Erősek voltak játszani a gondolattal, hogy teret adjanak kapcsolatuknak, de egyikőjük sem volt elég elszánt rá. Vártak, hogy majd a másik megadja az első lökést, hogy majd a nő vagy a férfi elég bátor lesz hozzá, hogy kimondja azt a szót. Megcsókolja a másikat, átölelje, vagy ne csak szemével, hanem kezével vetkőztesse le.
De nem tettek semmit. Vártak. Vártak valami újra, valami erős érzésre, ami előre viszi őket.

Egy teljes évet vártak arra, hogy valamelyikük kimondja, mit érez a másik iránt.

***

c872fce36c029b69bilind074cc6c2fd2da994

foto: pinterest

Szerző:

„A legvarázslatosabb táncok olykor pirkadatkor történnek, egy álmatlan éjszaka után.”