Milyen fürdőruha illik az alakunkra? – Jó tanácsok Fehér Orsi fürdőruha tervezőtől

Milyen fürdőruha illik az alakunkra? – Jó tanácsok Fehér Orsi fürdőruha tervezőtől

Nemrég egy ajánló keretében bemutattam Nektek Fehér Orsi munkásságát illetve kicsit az életútját. Egy interjúban pedig megismerkedhettetek gondolataival, ötleteinek megvalósításával, és betekintést nyerhettetek a fürdőruha tervezésbe. Most végre elérkezett a pillanat, amikor elolvashatjuk javaslatait, és segítségével kiválaszthatjuk a számunkra leginkább előnyös modelleket a rengeteg fürdőruha fazonból és színből.

Kép forrása: ivorystoremadrid.com

A fürdőruha nincs korhoz kötve, mindenki olyan fazont hordjon, ami jól áll neki, vagy ami tetszik. Ez alkat és ízlés kérdése. Vannak olyan hölgyek, akik jól tartják magukat, 60 év körül vannak, és szeretik, ha a fürdőruha nem sokat takar. Ugyanakkor vannak 24-25 éves lányok, akik előnyben részesítik a nagy bugyit, nagy, széles melltartóval. Nincs úgymond időseknek vagy fiataloknak való fürdőruha. A legtöbb márka is erre törekszik:  fiatalos színek, de nagyobb méretű bugyi illetve melltartó, pont azért, hogy elkerüljék a sémákat. Attól még, hogy valaki idősebb, nem kell fekete, zárt, egyrészes fürdőruhát hordania.

Amikor fürdőruhát választunk, elsősorban a mell és csípőméretünket, valamint az alkati jellemzőinket vegyük számításba.

Aki kicsit erősebb testalkatú, ha teheti, kerülje a nagyon mintás, erős színeket, a csíkosat, mert az optikai csalódást okoz, és még ducibbnak fognak látszani. Viszont az egyszínűek mindig előnyösek. Nem kell feketét vagy sötétkéket felvenni, de kerüljék a nagyon világos, pasztell színeket.

A kismellű nők szeretik, ha egy kis szivacs van a kosárban, hogy a fürdőruha szépen kifeszüljön, míg a nagymellű hölgyeknek fontos a merevítő, hogy szép tartást biztosítson a mellnek.

A has eltüntetésére nagyon hatékony egy alakformáló, egyberészes fürdőruha (Corsica) vagy egy állítható bugyi, amit olyan magasra húzunk, ameddig úgy érezzük, hogy nekünk a legelőnyösebb. St Tropez és Capri modelljeinkhez ilyen bugyit párosítottunk.

Corsica fürdőruha – Kép forrása: ivorystoremadrid.com

St.Tropez és Capri modellek, állítható bugyival – Kép forrása: ivorystoremadrid.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Középen húzott bugyik – Kép forrása: ivorystoremadrid.com

Lapos fenékre nagyon jó megoldás a most divatos, középen húzott bugyi, nálunk pl. Kong Botton, Marbella, mindkettő nagyon előnyös, gyönyörű feneket varázsol.

 

 

 

 

 

 

 

Oldalt vékonyabb, pántos fürdőbugyik – Kép forrása: ivorystoremadrid.com

 

A széles csípőjű hölgyeknek ajánlom: az oldalt vékonyabb, pántos fürdőbugyikat (Bahamas, Marbella, Monte Carlo), de ha ezt túl merésznek tartják, akkor a hagyományos fazon is előnyös, ha nem túl alacsonyan van a csípőnkön. Semmiképpen ne legyen oldalt vastag pántos alsó.

 

 

 

Úgy érzem ebben a pár hétben nagyon sok mindent tudtam meg mind magáról a ruhadarabról, mind az alkatomhoz leginkább passzoló fürdőruháról. Már csak meg kell keresnem az “Igazit”, és jöhet a strandszezon. Nagyon köszönöm mindebben Fehér Orsi segítségét!

Kiemelt kép forrása: shefinds.com

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/