Ne panaszkodj már, nagyon ciki vagy!

Ne panaszkodj már, nagyon ciki vagy!

Gondolkodj pozitívan! Hozd ki a helyzetből a maximumot! Gondolj a jóra és megtörténik veled! Felesleges panaszkodni, attól nem lesz jobb! Semmi mást nem tudsz, csak nyikogni! Ismerős mondatok?

 

 

Akkora divat lett kis hazánkban a pozitív inspirációs, motivációs maszlag, hogy már- már kellemetlenül érzi magát az ember lánya, mikor panaszra nyitja a száját. Pedig én mondom nektek, hogy igenis van olyan, mikor egyszerűen nem lehet mosolyt erőltetni magadra. Vagy lehet éppen, csak semmi értelme. Mert egyszerűen színjáték az egész. És nem csak a világnak hazudsz vele, hanem önmagadnak is. Ami hosszútávon aztán, az elfolytásoknak köszönhetően, komoly lelki terheket nyom az emberre. Nem hiába vált népbetegséggé  például a szorongás vagy a depresszió.

Nem azt mondom, hogy akkor mostantól tessék non-stop bőgéscunamiba kezdeni, csak azt, hogy néha nem árt, ha megitatjuk azokat a bizonyos egereket. Mindehhez segítségül ajánlanám szíves figyelmetekbe olvasás céljából Tisza Kata: a legjobb hely a városban te vagy című könyvét. 

Terápiás verseket tartalmazó kötet, mely néha olyan mélyre nyúl, hogy magad is meglepődsz majd azon, hogy mekkora hatással képes lenni rád egyetlen kötet. 

 

“törékeny volt
és áradt belőle
a boldogtalanság
eljött a nap mikor
nem lehetett
nézni tovább
venni kellett egy puskát
és le kellett lőni
mint egy haldokló kutyát”

 

Ha a könyv megvolt és jól kibőgted magad, akkor jöhet némi sport. _Mint esetemben most a box. Ordító zene mellett, püfölni a zsákot, hát valóban teljes kiszakadás a valóságból. Ja, és tökéletes zsírégető. Jobban bejön, mint a fogyibogyó. 🙂 

Kiemelt kép: www.pixabay.com


Köszi a figyelmet! 

H.Sz. 

Szerző:

" ...megkérdezték tőlem, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet."