néhány tipp a beilleszkedéshez.

néhány tipp a beilleszkedéshez.

Lassan már két éve, hogy egy kisvárosból felköltöztem egy sokkal nagyobba az egyetem miatt. Először minden olyan nagynak és ridegnek tűnt, de idővel megismertem a helyet, szereztem új barátokat, s hamar otthonosra varázsoltam a lakásom is. A mai cikkben néhány olyan tippet írtam össze nektek, amivel számotokra is a beilleszkedés egy fokkal könnyebben fog menni!

 

Teremts otthonos hangulatot a lakásodban

Nem számít milyen messzire sodort el az élet az otthonodtól, éppenséggel milyen nagyvárosba vagy országba kellett elköltözz, a szállásodat mindig betudod kedved szerint rendezni. Legyenek azok új bútorok, szobanövények vagy éppenséggel dekorációs elemek. A lényeg az az, hogy teremtsd meg az álomotthonod. Nem számít az, hogy nem a régi, családi házra hasonlít. Éppen ellenkezőleg. Csináld olyanra, amilyen lakásra mindig is vágytál. Ha zsúfoltan szeretnél élni, töltsd meg minél több olyan tárggyal, amelyekhez emlékeket tudsz kötni. Vagy ha éppenséggel az egyszerűbb dolgokat szereted, csináld olyan minimálisra, amilyen minimásra csak teheted. Csupán azokat a tárgyakat tartsd meg, amiket ténylegesen használsz. Itt úgyis csak egy a lényeg. Olyan legyen, ahogy azt mindig is elképzelted.

Szerezz új barátokat

Ne várj arra, hogy ők keressenek meg téged. Mutatkozz be a szomszédoknak, járj egy olyan bárokba, ahol ismerkedni lehet. Jelentkezz szakkörökre, járj moziba és színházba. Ismerd meg jobban az egyetemista társaidat vagy a munkatársaidat. Keress olyan embereket, akikkel rengeteg közös céljaitok vannak. Üljetek össze tanulni, menjetek el szórakozni, élvezd a társaságukat. Új barátokra mindig szükség van. Főleg, ha egy teljesen új helyre kerülsz el, ahol senkit sem ismersz. Azonban figyelmesen válaszd ki az embereket, mert nem mindenkinek vannak jó szándékai. Idegenekkel mindig csak olyan helyen találkozz, ahol sok ember van, ne tedd le sehova az italod, majd hagyd magára. Ne menj szórakozni olyan helyekre, amelyek veszélyesek lehetnek. Ha egy kicsit odafigyelsz az emberekre, életre szóló barátokra tehetsz szert.

Legyenek új életcéljaid

Egy új hely új lehetőségeket is jelenthet. Tűzz ki magadnak új célokat, tegyél fel új dolgokat a bakancslistádra, s tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy a legjobb életet élhesd. Ha valami megtetszett, vedd meg. Tegyél félre pénzt kirándulásokra. Hogyha úgy tetszik, változtasd meg a stílusod, próbálj ki valami újat és merészet. Ne félj a következményektől vagy attól, hogy mit gondolnak majd az emberek. Csak egy életed van. Hozd ki belőle a legtöbbet!

Élvezz ki minden pillanatot

Látogasd meg a város nevezetességeit! Vegyél hosszú sétákat a parkban, hallgass zenét és élvezd ki az új életed minden pillanatát. Elköltöztél, s ez csakis a te döntésed volt. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a legtöbbet hozd ki az új lehetőségekből.

 

Kiemelt kép: http://www.boldog-gyermek.hu

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/