Nekem Te vagy az otthonom…

Nekem Te vagy az otthonom…

Az otthonról mindenkinek más jut az eszébe, nekem Te. Te vagy az, aki mellett úgy érzem hazataláltam. Akivel bárhol a világban otthon lennék, hisz nekem melletted van a helyem. Nekem Te vagy az otthonom.

Sokáig nem találtam a helyem a világban, jártam sokfelé, kipróbáltam dolgokat, helyeket, helyzeteket. Voltak átutazók az életemben, és én is voltam átutazó másokéban. De hiába próbáltam lelkem viharát csillapítani, nem sikerült. Egy valami volt állandó, az örökös nyughatatlanságom, az örökös mehetnékem. Kerestem a helyem, és kerestelek Téged.

Rengeteg állomás volt már idáig az utamon, minden állomás új hely és új emberek. Mindenki más és én mégis meg nem értettként álltam a peronon és vártam a következő vonatra. Hogy ez majd talán elvisz oda, ahol lennem kell. Sokáig mindhiába.

De megérte várnom. Megérte mindaz a kitérő és mellékvágány, ami eddig az utamba esett. Mert, mindez kellett ahhoz, hogy Te most itt legyél velem.

Most már tudom, hogy az otthon nem a helytől függ, hanem az emberektől. Ott vagy otthon, ahol szeretnek, tisztelnek és megbecsülnek. Teljesen mindegy, hogy földrajzilag ez hol található, az otthon a szívedben van. De csak, akkor, ha van, aki megtöltse azt szeretettel. És még csak az sem számít, hogy egy több tízmilliós luxusvillában élsz, vagy egy teljesen átlagos lakásban. Ha van, aki hazavár, akkor otthon vagy.

Én már hazaértem. Úgy érzem bárhol legyek is, ha Te ott vagy, otthon vagyok. Biztonságot adsz és megnyugtatod a nyughatatlant. A lelkemet. Már nem akarok menni, most már maradni akarok. Veled. Örökre. Otthon.

Kövessetek minket a facebookon is.

Kép: thewoodgraincottage.com

Szerző:

Bonyolult ember, egyszerű döntésekkel, őrült érzésekkel