“Nem baj, ha eltévedsz…”- interjú Herbert Anikóval

“Nem baj, ha eltévedsz…”- interjú Herbert Anikóval

Mostanában még inkább felgyorsultak a történesek az életében, kiállítás kiállítást követ, pörögnek az események. Herbert Anikót már jobban megismerhettétek az elmúlt hetekben, készítettünk vele egy hosszabb interjút, és jelen voltunk Szándékos vakság című kiállításának megnyitóján is. Most újra felkerestük, hogy röviden megossza Veletek az élményeit az elmúlt időszakkal kapcsolatban, és hogy mit tervez a közeljövőben….

IMG_0692k

Herbert Anikó performansza
Gyermán Petra fotója

Hogy érezted magad a kiállítás megnyitóján?

Meglepően jól, bár előző éjszaka nem sikerült valami sokat aludnom, ráadásul azt álmodtam, hogy leestek a munkák a falról.:)

Elégedett voltál a látogatók számával?

Összegezve a megnyitó utáni „forgalommal” teljesen elégedett vagyok.

Mennyi előkészületet vett igénybe a megszervezés? Hogyan tudtál gazdálkodni az időddel?

A szervezés hónapokkal előtte elkezdődött, bár volt olyan munka, amit az installálásnál nyert végleges formát. Mivel ez nem egy hatalmas volumenű kiállítás volt, így kézben lehetett tartani a dolgokat és az időből sem csúsztunk ki. Azt hozzáteszem, hogy sose voltam túl jó matekból, viszont elég maximalista vagyok, így rendesen mantráztam pakolás közben.

Milyenek voltak a visszajelzések?

A megnyitó után rám zúdult minden, az influenza el is kapott, így az azutáni hétre ígért Bukowskis képemet (A kép a Bukowski a Süsüben c. kiállításra készült, amely még március 18. -ig megtekinthető – szerk.), szó szerint lázasan festettem. Nagyon sok rajongói telefont és e-mailt kaptam, többször megjelentem a Népszabadságban, a kritikát több, mint 15 ezren olvasták el csak online, azóta is folyamatos tárgyalásokban vagyok. Még mindig kíváncsiak rám, ti is a harmadik cikket írjátok rólam. 🙂

Mik a rövidtávú terveid? Újabb kiállítás esetleg a közeljövőben?

Terveim mindig vannak, most a lendületemre vagyok inkább büszke. Április végén lesz egy privát bemutatóm, de próbálok minden felkérésnek eleget tenni itthon és külföldön egyaránt. Folytatásban van a januárban elkezdett performanszom, ezt fogom hamarosan prezentálni. Áprilisban Londonba utazom a Magyarország kivágottammal, és egyúttal meglátogatom régen látott, hőn szeretett barátaim. Szeretném folytatni a Szándékos vakság tovább boncolgatását, alakul egy japán című színes buborékokkal „foglalkozó” sorozat is. Szombathy Bálint szívbemarkoló írása előreláthatóan az áprilisi Új Művészetben fog megjelenni és a Népszabadságban is benne leszek még, de ha bárkit is érdekel éppen mi jót ügyködöm nézze a www.anikoherbert.com– ot vagy a facebook oldalam.

Mit üzennél még az olvasóknak?

Arra szeretnék mindenkit biztatni, hogy merjen önmaga lenni, találja meg magában azokat az értékeket, amit tud fejleszteni és kellő kitartással értelmet fog nyerni. Nem baj, ha eltévedsz, csak legyél útközben és gyakorold a türelmet. 🙂

Köszönjük Anikónak a válaszokat, további sikereket kíván neki a Lendület csapata!