November legmenőbb könyvei

November legmenőbb könyvei

Habár még csak november van ideje elgondolkodni a karácsonyi ajándékokon. S mi lenne tökéletesebb, mint egy humoros/misztikus/ijesztő/megnyerő könyv? Az Agave könyvkiadó novemberben hatalmas kínálattal rukkol elő könyvekből, amiből mindenki találni fog kedvére valót. 

Egyik kedvencem Christopher Moore: A leghülyébb angyal – című könyve. Tizenkét éve jelent meg az első magyar kiadás, és november 13.-án érkezik meg felújított kiadásban, új borítóval, hamisítatlan Christopher Moore-os fekete humorral, és tökéletes ajándék lesz azok számára, akik imádnak nevetni.

Ez a könyv nem egy átlagos, hagyományőrző karácsonyi történetet mesél el, ugyanis itt a Télapót valaki megölte egy ásóval, így Razielnek (aki egy arkangyal, és akit Biff evangéliumából ismerhetünk) kell megmentenie a karácsonyt. Képességeihez mérten hozzá is kezd az ünnepi csoda végrehajtásához, de hát nem véletlenül tartják Razielt a Mennyek leghülyébb angyalának. 

Humoros, fordulatos, és letehetetlen könyvnek ígérkezik A leghülyébb angyal új kiadása. Tökéletes olvasmány lesz a karácsonyfa alá, megtörve a megszokott ünnepi hangulatot, és megfűszerezve egy kis fekete humorral. 

Egy másik karácsonyi történetben Dale Pearsont, a gonosz vállalkozót, az önző nőgyűlölőt és megrögzött zsugorit éjnek idején szellemek látogatnák meg, akik elmúlt, jelen, és jövendő üres karácsonyok képét mutatnák neki, s ennek hatására Dale megtérne, nagylelkű, kedves lenne, és általában jóindulattal viseltetne embertársai iránt. Itt, nem is olyan sokára, valaki elintézi a rohadt disznót egy ásóval. Errefelé ilyen a karácsonyi hangulat. Hohohó!

 

Felkerül a listára az év legjobban várt sci-fije is : Letűnt világok , Tom Sweterlitsch-től. Sweterlitschnek idén februárban jelent meg Amerikában a Letűnt világok című regénye, és nagy örömünkre azt a sci-fit kaptuk, amire számítottunk: teli s tele van nagyszabású ötletekkel és hollywoodi látásmóddal, a kivitelezése azonban végig rendkívül emberközeli marad. Ugyancsak november 13.-án jelenik meg magyarul, kemény táblás kiadásban. 

Figyelmeztették, hogy olyan dolgokat fog látni, amelyeket az elméje nem ért majd meg. Egy halott erdő, tél – soha véget nem érő tél, régi tüzektől megfeketedett, jéggel borított fák, kidőlt törzsek, elszenesedett ágak csipkéje. Órákig tartott, amíg végigküzdötte magát a halott fenyőkön, de a szkafandere melegen tartotta. A vékony védőruhában legalább aránylag szabadon tudott mozogni. A szkafander narancssárga volt, a gyakornokok színe: ez volt az első útja a távoli jövő Földjén. Bármerre is nézett, mindenfelé csak a fagytól sápadt eget és a kidőlt fákkal teli tájat látta.

Az NCIS egyik titkos részlegének az ügynöke üldöz egy SEAL-kommandóst, aki az egyik lehetséges jövőben teljesített küldetéséből tér vissza, és kezd kegyetlen mészárlásba. A főszereplő különböző lehetséges jövőkbe utazik, hátha talál valamit, ami segíthet megoldani a jelenbeli ügyet. Sweterlitsch hihetetlen eredetiséggel, rendkívül elegáns stílusban dob fel olyan hajmeresztő ötleteket, amikkel tényleg nem futunk össze mindennap: időutazás és űrutazás multiverzumok, csontfák és viking halálkultuszok mentén. Olyan, mintha összegyúrták volna a True Detective-et, az Inceptiont és a Twin Peaks-t, a végeredmény pedig mindennek dacára hibátlanul működik.

A Letűnt világok tökéletes könyv lesz azoknak, akik imádnak borzongani. Akár az előző, ez sem egy átlagos könyv, mégis a lehető legjobb választás a karácsonyfa alá.

Megérkezett a Vörös Veréb trilógia harmadik része is :  A Kreml jelöltje , Jason Matthews író tollából. Igen, ez az a Vörös veréb, amiből Jennifer Lawrence főszereplésével forgattak filmet Budapesten. 

A Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A trilógia második kötete Az árulás palotája, amely a Booklist szerint: “Elképesztően lebilincselő, hihetetlenül aktuális és nyugtalanítóan izgalmas történet a kémkedésről, a brutalitásról és a lelkiismeretről.” 

A harmadik kötethez is, amely november 13.-án jelenik meg, hasonlóan nagy reményeket fűzünk. A kiadó szerint: “A Kreml jelöltje lebilincselően szövevényes és nyugtalanítóan aktuális finálé, szalagcímeket idéző fordulatokkal. Ízig-vérig 21. századi kémregény, mely méltó folytatása az Edgar-díjjal kitüntetett Vörös verébnek és Az árulás palotájának.”

Négy órával később, a kötelező veréb-kellékkel, a benzodiazepin-tartalmú, enyhe nyugtató hatású Mogadonnal a nyelve alatt, Dominyika a Saljapin bárban ücsörgött a már így is ködös tekintetű Audrey Rowland mellett, aki nem bírta levenni a szemét Dominyika nyakát körülfogó, antik török nyakláncról, melynek mívesen megmunkált, mélyen lelógó ezüst medáljai figyelemreméltó dekoltázsában csilingeltek.

 

Szóval okkal került fel A Kreml jelöltje a november legmenőbb könyvei listánkra, türelmetlenül várjuk, hogy elolvashassuk, és nem utolsó sorban… karácsonyi ajándéknak is tökéletes. 

 

Forrás: agavekonyvek.hu

Szerző:

A nevem Gagyi Rita. Erdélyben lakom, és negyedéves orvostanhallgató vagyok. A hétköznapjaimat betöltik a mázsás atlaszok, a professzorok előadásai, a fehér köpeny a kórházi osztályokon. Szeretem a tudományt, a szilárd tényeket, a pontos magyarázatot minden kérdésre, és a leghatékonyabb megoldást minden problémára. De az életben nem minden fekete-fehér, és nem létezik minden kérdésre kielégítő válasz. Úgy a tudományban, mint a saját életemben folyton a válaszokat keresem a kérdéseimre. Örök álmodozó vagyok, szeretek hatalmas célokat kitűzni magam elé, és igyekszem önmagam maradni a sikerhez vezető úton. Ezért írok, ez az inspirációm: fejleszteni önmagam, megélni és megérteni mindent ami körülöttem történik. Több ember szeretnék lenni egyszerre: orvos, művész, irodalmár, utazó. Szeretek nyitott szemmel járni a világban, és örömet lelni az apró dolgokban. Az írás egyfajta menedéket jelent számomra, az üres lap, a toll meg én. Szabályok nélkül.