Nyárbúcsúztató Zamárdiban – STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

Nyárbúcsúztató Zamárdiban – STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

Magazinunk igazán remek nyarat tudhat maga mögött, hiszen több fesztiválon is jelen voltunk, bulizva dolgoztunk, és kedvenc zenekarainkkal találkoztunk, sőt interjúztunk is velük. Sajnos azoban lassan vége ennek a szép évszaknak. Szomorkodhatnánk is emiatt, de mi inkább úgy döntöttük, szezonzárásként tombolunk még egy utolsót. Erre pedig nincs is jobb helyszín, mint a Balaton, mégpedig Zamárdi, ahol ismét megrendezik a STRAND – Nagyon Zene Fesztivált.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében tavaly debütált a STRAND, már akkor is nagy sikerrel, így idén is mindent beleadtak a szervezők, szóval a mostani zenei felhozatalra se lehet panaszunk. Ahogy a szlogenből is kiderül, a fesztivál erősen kötődik a Petőfi Rádióhoz, így sok olyan fellépőt is meghallgathatunk, akik rendszeres vendégei a rádió műsorának. Nemzetközi és hazai sztárok is színpadra lépnek, ráadásul a befutott előadók mellett a legfrissebb nevek is képviselik magukat számos műfajban. A  sokszínűség garantált, így mindenki találhat kedvére való produkciót.

Augusztus 20-án ütősen indul a rendezvény, hiszen ekkor lép fel a kaliforniai nu metál zenekar, Jacoby Shaddix elpusztíthatatlan bandája, a Papa Roach, akik fergeteges bulival készülnek. A hazai rock kedvelőket pedig a 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda várja egy teljes életművet bemutató nagykoncerttel. Hatalmas őrjöngéssel startolhatunk, de azért érdemes tartalékolni az erőnket, hiszen ez még csak a kezdet.

http://www.portaldoinferno.com.br/noticias/papa-roach-banda-comeca-gravar-seu-novo-disco.html

http://www.portaldoinferno.com.br/noticias/papa-roach-banda-comeca-gravar-seu-novo-disco.html

A második nap fő produkciója, az osztrák Parov Stelar Band, akik egy igazán nagyszabású, exkluzív show-val lepik meg a rajongókat, ráadásul idén hazánkban csak a STRAND-on játszanak. Marcus Fürederékről, akik az electro swing feltalálói, közismert, hogy a legbulizósabb kedvű csapatok közé tartoznak, így biztos, hogy idén sem okoznak csalódást. Utánuk éjjel, vagyis inkább péntek hajnalban a drum’n’bass rajongók a nemzetközi hírű brit előadóval, Wilkinsonnal mulathatnak.

Azért a hazaiakról se feledkezzünk meg, hiszen a csütörtöki fellépők között szerepel az alternatív zenét játszó nagy sikerű, fiatalok és idősebbek körében is népszerű 30Y, de a tavaly újra összeálló Kaukázus is érkezik környezettudatos és a fogyasztói társadalmat bíráló dalaival. Továbbá jön a folyton megújuló stílusú Brains, és a nemzetközileg elismert magyar banda, a Subscribe is, akik a keményebb dalok mellett, biztosan készülnek pár lágyabb nótájukkal is, és ahogy tőlük megszoktuk, hatalmas partira számíthatunk.

https://www.facebook.com/30yzenekar/photos_stream

https://www.facebook.com/30yzenekar/photos_stream

A harmadik nap a magyar zenekarok kedvelőinek kedvez, hiszen fellép a nagy rajongótáborral büszkélkedhető, pécsi hip-hop zenekar, a Punnany Massif, a pszichedelikus techno űrrock képviselői, azaz a Carbonfools, valamint az ország egyik legvirgoncabb frontembere, Kovács Krisztián, alias Halas alias Senor Hal és bandája, a  FiSH! zenekar is megtáncoltatja a közönséget. Ha ez még nem elég, Lovasi András együttese, az alternatív rock zenét játszó Kiscsillag is megmozgat majd jó pár embert, ahogy az Intim Torna Illegál koncertjén se a tétova álldogálás lesz a jellemző, hiszen tombolásban ők is jeleskednek. Sőt biztosra vehetjük, hogy az Anna and the Barbies se hagy majd minket unatkozni. Anna pedig tuti nem felejti otthon őrült és lenyűgöző jelmezeit se.

http://www.annaandthebarbies.hu/

http://www.annaandthebarbies.hu/

Ha pedig valakinek ismét a külföldiek felé húz a szíve, vagy épp a füle, akkor őt Rob Swire és Gareth McGrille őrjítő energiákat felszabadító electro house projektje, a Knife Party várja. Valamint színpadra lép Dub FX, aki Magyarországon is hatalmas rajongó tábornak örvendhet, és egy egyedülálló látványos loop-, illetve effektorgiával készül jegyese, Flower Fairy oldalán.

Mindezek után, ha még mindig bírjuk szusszal, a záró napon jön a hihetetlen hanggal megáldott, John Newman, aki már meghódította a világ legfontosabb slágerlistáit. Továbbá érkezik még a fesztiválok kedvelt bandája, a reggae, funk és hiphop műfajt vegyítő  Irie Maffia, valamint a klasszikus hazai gitárpop-zenekar, a Heaven Street Seven, és a rock, punk rock zenét játszót Supernem is, de az egyik legnépszerűbb hazai alternatív rock zenekar, a Quimby is szórakoztat majd minket.

http://buzzworthy.mtv.com/2014/01/09/john-newman-tribute-jimmy-fallon-performance-photos-video/

http://buzzworthy.mtv.com/2014/01/09/john-newman-tribute-jimmy-fallon-performance-photos-video/

Csak néhány fellépőt említettem meg, de a programok közt mindenki találhat kedvére valót, hiszen minden napra jutnak nagyszerű előadók, akik hatalmas bulikkal várják a rajongóikat. Több színpad közül válogathatunk, csak tudjunk dönteni, épp melyik nagy sikerű zenekar koncertjén őrjöngjünk.

http://strandfesztival.com/galeria

http://strandfesztival.com/galeria

Mi már nagyon várjuk, hogy a Balaton egyik legszebb panorámájú strandján fesztiválozhassunk augusztus 20-23. között Zamárdiban, és a legnagyobb sztárokkal tombolhassunk együtt. Reméljük az időjárás is nekünk kedvez, de ha mégse, minket az se tántorít el, mi ott leszünk és egy nagy bulival veszünk búcsút a nyártól! Gyertek ti is!

 

 

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*