Őszi hangulatok

Őszi hangulatok

Reggelente megint fázom, libabőr járja át legmélyebb álmom. Összekuszálódott szempilláimtól nehezen nyílik ki a szemem, megint más lett a kikelet. Érzékenyebb, lágyabb, olyan… meleg. Pedig a forró nyári napsugarak ideje már rég elszelelt.

Forró tea illata tölti be a házat, meleg színekbe öltöztek a fák, és velük együtt a vágyak. Újra érzem, amit már régóta nem. Szeretet tölt el, béke telepedett lelkemre.

Kucorodós délutánok, puha takarók, kipirult arcok, boldogító ölelések és sütőtök-mámor. Újra itt az ősz. Mi mást tehetnék…? Hagyom, hogy teljes egészében átjárjon.

Ködös, hűvös esték felkelő Holdja lassan kúszik fel az égre, a csillagok elbújtak, de nyomaikat itt hagyták emlékbe.

Sütemény, tea és szeretet illata tölti be a teret, lámpások fénye mutatja az utat – így tudom, hogy merre menjek. Nem… Többé nem tévedek el.

Kábító esőillat tisztítja ki az elméket, és ad lehetőséget az újrakezdéshez. A színes avar alatt megbújnak az emlékek. Gereblyézd el, s hagyd, hogy szeressenek!

ősz

 

Kiemelt kép: imageswow.com

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/