Őszi kreatívoskodás

Őszi kreatívoskodás

Nem szeretem az őszt, ha rajtam múlna, mindig nyár lenne. Hideg van, esik az eső, fúj a szél, szóval semmi élvezhető nincs benne. Egyre kevesebb kinti programot lehet szervezni, így egyre több időt kell bent a házban töltenünk. Ilyen borús, szomorkás időben még az ablakon kinézni is lehangoló. Annak érdekében, hogy ne hagyjam eluralkodni ezt az őszi depressziós hangulatot magamon, igyekszem belülről feldobni a lakást. Így sikerül egy kis vidámságot csempészni ezekbe a szürke napokba. Ráadásul a dekorációk elkészítése remek időtöltés. Most néhány ilyen vidító díszítési ötletet gyűjtöttem össze Nektek!

 

1.Tökök fonalból

Ezekhez a kis mókás tökökhöz nem kell sok minden, csupán narancssárga fonal, madzag és valamilyen zöld anyag. A képen látható zöld pálcikaszerűségeket hobbiboltokban lehet kapni, nem tudom, mi a nevük, de hosszabb kiszerelésben és rengeteg színben árulják. Egy vékony drót van benne és azon van a kicsit borzas anyag. Ha megvan minden, a fotón látható módon már készíthetjük is a tököcskéket. Minél többet alkotunk, annál hosszabb lesz a dekorációnk. Tehetjük ajtóra, ablakra, lámpára, falra, vagy ahova kedvünk tartja. Akár még falevelekkel is feldobhatjuk.

 

https://hu.pinterest.com/source/coco29.com/

 

2. Egy csepp természet

Ha épp sikerül elcsípnünk egy kellemesebb őszi napot, akkor érdemes kirándulni egyet a szabadban. Ha pedig már kint vagyunk, szedjünk mindenféle őszi termést, levelet, hiszen utána remek dekorációkat készíthetünk belőlük. A képen látható fali díszhez is csupán egy faágra, madzagra és mindenféle őszi növényre van szükségünk. Néhány karika szárított naranccsal is feldobhatjuk, így még látványosabb lesz, de akár nagyobb gyöngyökkel, színes fagolyókkal is kiegészítjük. Ennél tényleg csak a képzeletünk szab határt, mit fűzünk fel.  Egyszerű, mégis mutatós.

https://hu.pinterest.com/hearthandmade/

 

3. Őszi fények

Néhány toboz, egy kisebb égősor és egy befőttesüveg. Ennyi kell csak a csodás kis lámpásunkhoz. Akár még karácsonykor is megállja a helyét, de őszre is nagyszerű dísze lehet otthonunknak. A tobozok mellé makkot, szárított narancskarikákat, gesztenyéket vagy bármilyen más őszi termést is tehetünk. Lehet kapni kisebb fajta, elemmel működő égősort, célszerű ilyet beszerezni, az elemtartó részét pedig jól el lehet rejteni a tobozok közt. Igazán kellemes hangulatvilágítást készíthetünk igen egyszerűen.

https://hu.pinterest.com/source/juno.hu/

 

4. Tobozfigurák

Ha már belelendültünk az őszi termések gyűjtésébe, akkor azokból készíthetünk remek kis figurákat is. A gesztenyefigurákat egy korábbi cikkben már bemutattam, de mint a képen is láthatjuk, tobozból is kreálhatunk aranyos kis állatkákat, például baglyot. Ehhez a kis állatkához még felhasználtak makk kupakokat, ebből lett a szemhéja. Valamint hobbiboltban kaphatunk ilyen mozgó szemeket, mint a fotón van, többféle méretben árulják, de akár rajzolhatunk is alkoholos filccel. A szárnyak falevelekből lettek, valamint narancssárga kartonból kapott a bagoly csőrt és lábakat. Ragasztáshoz a legjobb a ragasztópisztoly, de megoldhatjuk egyszerű ragasztóval is. Aztán ha belejöttünk, jöhet a következő figura, csak egy kis kreativitás kell, és egy egész állatkertünk lehet.

https://hu.pinterest.com/broogly/

 

5. Tarkabarka tökös vödör

Dísztököt rengeteg formában és színben találhatunk, gyakran a zöldségesnél is lehet kapni, de a piacokon biztos, hogy sokfélére rábukkanhatunk. Ezek magukban is szépek, de ízlésesen elrendezve néhány plusz elemmel feldobva, akár ilyen nagyszerű őszi dekorációnk is lehet. Csupán egy régi bádogvödör, szalma és valamilyen színes növény ága fog kelleni, de akár kukoricát is tehetünk a vödörbe, vagy bármit, amiről úgy érezzük passzolna oda. Vödör helyett egy szép kosarat is megtöltetünk, az is jól fog mutatni.

 

Jó szórakozást! Kitartás, lesz még nyár! 🙂

 

Kiemelt kép: https://spaceproperties.files.wordpress.com

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*