Ötlettől a megvalósításig — ajánló Máté Brigitta könyvéről

Ötlettől a megvalósításig — ajánló Máté Brigitta könyvéről

Most kezdenél vállalkozásba, de nem tudod, miként indulj el? Már van saját céged, viszont jól jönne néhány tipp, hogy még sikeresebb legyél? Amennyiben az iménti kérdésekre igen a válaszod érdemes elolvasnod Máté Brigitta könyvét, és tanulnod belőle.

kép: Facebook

Fülszöveg: Nő, anya, háztartásbeli, vállalkozó, barát, ellenség, haver, testvér. Ez csak pár szerep azok közül, amelyeket minden nap élek. Hogyan valósul meg mindez egyszerre? És mi történik, ha beléd csap a mennykő és megtalálod álmaid hivatását? A tettek mezejére lépsz, és…
az álmaid elvesznek a mindennapokban. A rutin, az évek, a helyzetek, a mások véleménye, és a sztorid. Sehol egy csipetnyi szenvedély és stratégia. Tapasztalatból beszélek: jelenleg nyolc éves a kislányom, egyedül nevelem, voltam alkalmazott, és mondták rám, hogy értéktelen, aki nem képes semmire. Eldöntöttem, hogy másképp lesz, és elindultam az úton, de még hogy! Akkor döbbentem rá, mennyire sokan lehetnek ugyanígy…
A könyvvel a saját eszköztáram, és a megvalósítás kulcsát adom át neked, hogy használd és változtass, és hozd létre magadnak minden idők legjobb vállalkozását!
Ehhez kellesz Te, a szakértelmed, a motivációd, és a kitartásod. E mellett egy jó stratégia marketinggel fűszerezve, valamint önmagad nagyfokú ismerete, azaz, hogy addig menj, ameddig tudsz, és egyáltalán ráébredj, hogy ez mit takar számodra.
A fejezetekben erre találsz vonalvezetőt, valamint rajtam kívül négy fantasztikus ember mondja el azt, ő hogyan tudta megcsinálni, amikor erre semmi remény nem volt. Voltál már Te is így?
Ha igen, akkor ne habozz! Lépj velem a következő lépcsőfokra, ehhez pedig a történeteken túl olyan fontos és hasznos instrukciókat kapsz, feladatokkal együtt, amelyek ebben fognak téged segíteni.

A kötet tizenkilenc fejezetből áll. A szerző egyebek mellett olyan témákat jár körbe, mint a KOMMUNIKÁCIÓ és a REND. Fő részét a vállalkozás elindításához fontos tényezők ismertetése teszi ki, kisebb hányadban pedig “”én már megcsináltam, most rajtad a sor” történeteket olvashatunk.

Ami tetszett benne: Egyenes és őszinte, nem ígéri, hogy már holnapután sikeres vállalkozóvá válunk, a kisujjunk megmozdítása nélkül. Bár utal rá, álmodozni jó, valóság csak abban az esetben válik a merengésekből, amikor az általa bemutatott lépcsőfokokon felsétálunk a következő szintekre. Külön imponált, hogy a személyes sztorikban a szerző saját történetét is megosztotta.

Ami nem tetszett benne: Rövidnek találtam, még olvastam volna kicsit tovább.

Ajánlom a könyvet kezdő vállalkozóknak, mert tanácsaival, és gyakorlati feladataival sokat segít az elindulásban, kitűzött célok elérésében. Azoknak szintén érdemes elolvasniuk, akik szeretnének egyensúlyba kerülni magukkal. Hiszen például a KOMMUNIKÁCIÓ vagy a REND két olyan összetevő, amely a saját cégalapításhoz, és a harmónikus élethez egyaránt szükséges.

Jó olvasást kívánok!

Brigitta írásaiba az alábbi oldalakon olvashattok bele:

Lépcsőfok

Írástechnika

Tartsatok velem a jövő héten, interjút is készítettem a szerzővel!