Ott vagy, Chelsea? – Sorozatajánló

Ott vagy, Chelsea? – Sorozatajánló

Minap éppen egy olyan sorozatot kerestem, ami kikapcsolja az agyam egy hosszú egyetemi nap után. Már éppen feladni szerettem volna a vadászatot, amikor is rátaláltam erre a remekműre. Először a címe fogott meg, majd ahogy belenéztem az első részbe, rájöttem milyen jó kis sorozat ez. Nem fogja megváltani a világot, de tökéletes arra, hogy egy hosszú nap után kicsit kikapcsolja az agyad, s egy olyan világba repítsen el, ahol bármi megtörténhet.

https://tvseriesfinale.com

Maga a sorozat Chelsea Handler Are You There, Vodka? It’s Me, Chelsea (Ott vagy, Vodka? Én vagyok az, Chelsea) könyve alapján született meg. Habár a sitcom nem teljesen hű magához a könyvhöz, rengeteg karaktert és szituációt megtartott. Köztük a főszereplőt. Chelsea egy húszas éveiben járó nő, aki egy bárban dolgozik. Híres a nagy szájáról, a kalandjairól és arról, hogy eltöltött pár éjszakát a börtönben. Már a sorozat első perceiben egy börtönben találkozhatunk vele, ahova ittas vezetés miatt került. Mivel nem hisz Istenben, a Vodkához azt remélve, hogy ő majd segít neki kijutni onnan. Imája meghallgatásra kerül, s kikerül a börtön falai közül.

A többi karakter is hozzá hasonlóan szerethető. A legtöbb egy bizonyos embertípust parodizál ki, azonban mindegyik karakter érdekes, vicces és ami a legfőbb, azonnal meglehet őket szeretni. Személyes kedvencem Chelsea, aki nem csak a részeges, huszonéves, felelőtlen fiatal nőt személyesíti meg, hanem minden tulajdonsága a humorával összekeveredve egy tökéletes szereplőt hoz létre. Minden szituációra tökéletesen tudja a megoldást, mindenre van valamilyen vicces beszólása, érdekesen oldja meg konfliktusait, s igyekszik fogadalmához tartani magát, miszerint többet sose fog inni és vezetni.

https://www.tvguide.com

Ezt a sorozatot nem azért érdemes megnézni, mert olyan dolgokra kíván választ adni, amire nem tud. S még amiatt sem, mert egy olyan irányba változtatja meg az életed, amitől jobb ember lehetsz. Nem próbál meg magánál több lenni. Egy egyszerű komédia, aminek csupán egyetlen egy célja van. Szórakoztatni az ember. Nem dolgoztatja meg agyunkat, nincsenek benne cikázó eseményszálak. Ez csupán egy rövid, vicces és szórakoztató sorozat.

Hogy kinek ajánlóm?

Mindenkinek! Véleményem szerint minden emberek meg kellene néznie. Már csak azért is, hogy kicsit kikapcsoljon ebben a rohanó világban, elrabolja a gondolatait. Ha van egy szabad estétek, s éppenséggel nincsen mit nézzetek, nézzetek bele. Garantálni tudom, hogy senki se fogja megbánni.

 

Kiemelt kép: https://deadline.com

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/